10 Μαρ 2012

Γιώργος Μπάτης


Σαν σήμερα το 1967 «εφυγε» ένας από τους σημαντικότερους ρεμπέτες της προπολεμικής εποχής, γνωστός και ως Γιώργος Αμπάτης. Το πραγματικό του όνομα ήταν Γιώργος Τσωρός.
Ο Γιώργος Μπάτης γεννήθηκε το 1890 και πέθανε στις 10 Μαρτίου 1967.
Ήταν μέλος της θρυλικής Τετράς με τους Μάρκο Βαμβακάρη, Ανέστη Δελιά και Στράτο Παγιουμτζή το 1932

Θέλω να γίνω μπουφετζής
σε τούρκικους τεκέδες,
Να ΄ρχούνται οι χανούμισσες
να πίνουν αργιλέδες

Και όταν μπαίνω στον τεκέ
βλέπω τρία μεράκια,
Τρείς κοπέλες έμορφες
να πίνουν τσιμπουκάκια

Η μια βαστάει τον αργιλέ
κι η άλλη τον πατάει,
Κι η τρίτη η μικρότερη
γυρεύει να φουμάρει

Η μια παίζει τον μπαγλαμά
κι άλλη το μπουζούκι,
Κι η τρίτη η μικρότερη
τρελή στο μαστουρλούκι.

9 Μαρ 2012

Σκηνές ΣΟΚ στα Βριλήσσια



Και ακομα δεν εχουμε δει τιποτα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!φιλοι μου !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!
Τα μνημονιακά καθάρματα τρώνε και πίνουν και οι συμπολίτες μας προσπαθούν να χορτάσουν την πείνα τους με τα ληγμένα των σουπερ - μάρκετ!


ΣΧΟΛΙΑ: συνανθρωπων μας για το γεγονος!!!!!

Δ.Π που??στα Βριλησσια.....η κριση σπαει καθε ταξικο καθεστημενο...θα μεινει η ελιτ των μεγαλοκαρχαριων και σκλαβοι μπουσουλωντας στα τεσσερα...με μαστιγιο και καροτο....

B.A. λυπηρό και απαράδεκτο.Ωστόσο στις περισσότερες χώρες της Δύσης, ή συλλαμβάνονται, ή οι καταστηματάρχες μολύνουν επι σκοπώ τα απορρίματα ώστε να μη συλλέγονται απο τους αστεγους.http://en.wikipedia.org/wiki/Dumpster_diving

M. K Η πρώην υπουργός Παιδείας, λίγο πριν την αποχώρησή της, υπέγραψε απόφαση καταβολής 348.000 € για υπερωρίες των συμβούλων, οδηγών και αστυνομικών αυτής, του υφυπουργού και του γεν. Γραμματέα ..... Κατά τα λοιπά πετσοκόβονται μισθοί συντάξεις κ.λ.π.

A.V ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΩ..ΟΝΤΑΣ 32 ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΩΝ ΟΤΙ ΘΑ ΖΟΥΣΑ ΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ..ΤΕΤΟΙΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ..ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ?ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ.....ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ..ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΦΑΓΗΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ....ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΒΑΖΑΜΕ ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΑΜΕ ΣΕ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΤΟΥΝ ΕΠΙ ΠΤΩΜΑΤΩΝ?

C.G Δεν μπορώ να πω ότι αυτό που είδα μου άρεσε (Like).Εργάζομαι χρόνια στην Βουλγαρία και τέτοιες ντροπιαστηκές σκηνές δεν έχω δει σ'αυτό το κράτος τα τελευταία χρόνια.Ντροπή σ'αυτούς που έφεραν την χώρα μας και τους πολίτες της σ'αυτήν την κατάσταση.Οργάνωση και αγώνα ΤΩΡΑ,για να απελευθερώσουμε την χώρα μας.

V. N Η επικύρωση της εκποίησης της εθνικής μας κυριαρχίας αντιμετωπίζεται ως χαρμόσυνο γεγονός από τον Υπουργό Οικονομικών της τρόικας και του Μνημονίου και απο το συγκυβερνων κομμα του Κου Σαμαρα.

Ο λαός θα ''κουρέψει'' στις εκλογές που έρχονται τόσο το παροιμιώδες θράσος των εκποιητών της εθνικής κυριαρχίας όσο και τη δυνατότητα να λαμβάνουν αποφάσεις αυτοί που θέλουν τη χώρα αποικία του διεθνούς τραπεζικού συστήματος και τους πολίτες υποχείριο των επίσημων διεθνών κερδοσκόπων.

Γ.Α ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΑΦΙΑ ΚΑΙ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ ΣΥΝΤΟΜΑ

Κρυφός γκέι θέλει να βιάσει τον στρέιτ φίλο του κολλητού του


Αγαπημένες νεράιδες

σας στέλνω μήνυμα γιατι είμαι πολύ εκνευρισμένος. Ακούστε το πρόβλημά μου.

Είμαι ένας καταπιεσμένος ομοφυλόφιλος που διατηρώ εδώ και χρόνια μια σχέση με ένα καταπληκτικό παιδί με το όποίο το σεξ είναι μέτριο, αν και το θέμα μου δεν είναι αυτο.

Εδώ και καιρό σκέφτομαι ερωτικά ένα στρέιτ φίλο μου. Το παιδί είναι πολύ μαλάκας. Αλαζόνας υπερόπτης, εκνευριστικός, μέτρια όμορφος, αλλά απόστευτα σεξυ. Αν δεν ήταν φίλος του κολλητού μου ούτε να τον φτύσω δε θα θελα.

Ο κολλητός μου δεν ξέρει ότι είναι γκέι, όπως και κανείς άλλος, πλην του γκόμενού μου και ενός κοινού μας φίλου. Εχω πετύχει μέχρι τώρα να διατηρώ δύο ξεχωριστές ζωές: τη ζωή του γκει-Γιώργου, που κάνει σεξ συχνά, περνά καλά, είναι άνετος και γνωρίζει κόσμο και τη ζωή του "¨στρέιτ" Γιώργου, που υποκρίνεται στους φίλους και στη δουλειά του.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτός ο τύπος, αυτή η ελλεινή ασχημοκαυλόφατσα μου ξυπνά άγρια πάθη. Κάθε φορά που βλέπω την άθλια μουτσούνα του μου ρχεται να τον αρπάξω να τον φιλίσω κι αφού τον ξεσκίσω να τον χ@σω στη μάπα. Θέλω να τον βάλω κάτω και να αρχίσω να τον σκίζω σα να μην υπάρχει αύριο.

Το θέμα μου είναι ότι κάτι τέτοιο, αν όντως είναι αυτός στρέιτ, μάλλον δε θα του αρέσει και υπάρχει και ο κίνδυνος να με κάνει βούκινο αν δε θέλει να ξεσκιστούμε. Εγώ είμαι ικανός να τον βιάσω αν χρειαστεί, αλλά μάλλον κατι τέτοιο είναι ποινικά κολάσιμο καιέίμαι βέβαιος ότι θα το αποδοκιμάζατε κι εσέις.

Τί να κάνω? Να τον πιάσω να τον δέσω κι αφού τον ξεσκίσω να φύγω μετανάστης στη Γερμανία ή να τα ξεχάσω όλα???

Στενοχωριέμαι μόνο που θα χάσω τη σχέση, τη δουλειά και τους φίλους μου

Τί λέτε

Καλέ, πού σε είχανε κρυμμένο εσένα; Τι καυλιάρικο μυαλό, τι λυσασμένες υποσχέσεις, τι γόνιμη φαντασία! Όλα τα συνδυάζεις και το σαδομαζοχιστικό του, και το βίαιο, και το τρυφερό, και το πάθος, και χύνεις και στη μάπα (ή μήπως εννοούσες να τον χέσεις στη μάπα, οπότε, ουάου, γίνεται ακόμη πιο kinky το σκηνικό). Παλιόπαιδο με έφτιαξες για τα καλά με τρεις κουβέντες μόνο. Αν ποτέ χρειαστεί να κάνεις αγριάδες με καμία Νεράιδα, έχε με στα υπόψιν!

Για τον φίλο του φίλου σου, αντίθετα με ότι πιστεύεις, εγώ ψηφίζω “ναι”. Να τον δέσεις, να τον βιάσεις και να μας φωνάξεις όλους να πάρουμε μάτι, ίσως και να βοηθήσουμε την κατάσταση όπως μπορεί ο καθένας και η καθεμιά μας. Ξέρεις, λιγάκι fisting, κανένα golden shower, τίποτε double anal έτσι για να του σπάσουμε τον τσαμπουκά του αλαζόνα και υπερόπτη, πλην όμως καυλόφατσα τύπου. Ο οποίος εννοείται, παρότι στρέιτ, μετά το τρελό happening θα δει το φως του, θα το γυρίσει σε κραγμένη αδελφή, τι λέω, εξαδέλφη και θα παίρνεται αβέρτα-κουβέρτα. Όσο για σένα, τι Γερμανίες και λοιπές σαχλαμάρες; Εδώ θα μείνεις. Θα αφήσω εγώ τέτοιο ταλέντο να ξενιτευτεί; Πο-τέ!

Φιλιά παντού,

Η Καλή Νεράιδα

Αγαπητέ καταπιεσμένε ομοφυλόφιλε,

Αν κατάλαβα το πρόβλημά σου είναι πώς να βιάσεις χωρίς να υποστείς τις συνέπειες του νόμου. Περί ηθικής ούτε λόγος. Ούτε για τον βιασμένο ούτε για το καταπληκτικό παιδί με το οποίο τα έχεις ούτε για το ότι ο υποψήφιος βιασμένος είναι φίλος του κολλητού σου ούτε τίποτα! Μάλιστα. Μπορείς, σε παρακαλώ, να γλιστρήσεις στην μπανιέρα απόψε και να σπάσεις το σβέρκο σου; Τόσα ατυχήματα συμβαίνουν (π.χ. ότι γεννήθηκες), γιατί αντιστέκεσαι;

Είναι φυσικό να κάνεις τέτοιες μαλακισμένες σκέψεις, αφού η συναισθηματική σου κατάσταση είναι χειρότερη απ’ την ελληνική οικονομία. Σχεδόν όλες οι κρυφαδερφές σαν κι εσένα αργά ή γρήγορα παθαίνουν ψυχολογική Φουκουσίμα, αφού είναι ανθρωπίνως αδύνατο ν’ αντέχουν να διατηρούν δυο παράλληλες ζωές: το πρωί καθωσπρέπει στρέιτ, το βράδυ ξεκωλιάρης γκέι. Τρελαίνεστε μ’ αυτή τη διπλή ζωή, τα αναρίθμητα ψέματα, τις επισφαλείς ισορροπίες: σε ποιον λέτε τι, να είστε συνέχεια με το άγχος μη σας μυριστεί κανείς, το άγχος μη σας πάρει κάνα μάτι... Το χειρότερο όμως, αυτό που σχεδόν πάντα σας ισοπεδώνει συναισθηματικά και σας κάνει άθλια παρέα και άξιους εξορισμού σε κάνα απομακρυσμένο προάστιο, είναι ότι ζώντας διπλή ζωή τελικά δεν ζείτε καμία: δεν έχετε κανέναν πραγματικό φίλο! Όλη σας η ενέργεια πάει στο να κρατάτε ισορροπίες, όχι στο να ζείτε.

Συμφωνείς ή διαφωνείς μ’ αυτά που λέω; Χέστηκα! Αυτή είναι η πραγματικότητα, αν και δύσκολα θα την παραδεχτείς. Όπως χέστηκα και για την καύλα σου για τον στρέιτ φουκαρά που έλαχε στον δρόμο σου. Ντροπιάζεις το γκέι λαό!

Η Καλύτερη Νεράιδα

Διαμαρτυρία και μποϊκοτάζ στο 11880


του Λύο Καλοβυρνά

11880 Όπως επισήμαναν πολλοί αναγνώστες του 10% το τελευταίο διάστημα στην τηλεόραση προβάλλεται μια διαφήμιση που προσβάλλει βάναυσα τους γκέι. Υποτίθεται ότι πρόκειται για σάτιρα των ασπρόμαυρων ταινιών της δεκαετίας του 1960, όμως είναι ανεπίτρεπτο άλλη μια φορά οι γκέι να παρουσιάζονται ως υστερικές καρικατούρες. Με τέτοιες διαφημίσεις νομιμοποιείται και ενθαρρύνεται η βία κατά των γκέι!

Το ΕΣΡ προφανώς απαξιεί ν' ασχοληθεί με το θέμα, αφού είναι η γνωστή η κατάφορα ομοφοβική στάση του. Εμείς όμως τι κάνουμε;
Διαμαρτυρία στην εταιρεία!

Όπως προτείνουν πολλοί αναγνώστες του 10%, αν χιλιάδες από εμάς στείλουμε διαμαρτυρία στην εταιρεία που διαφημίζεται προσβάλλοντας τους γκέι, θα δείξουμε ότι δεν δεχόμαστε αυτές τις προσβολές αμαχητί. Στείλτε γράμμα διαμαρτυρίας στο info@11880.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Αντιγράψτε στο μέιλ σας το παρακάτω κείμενο ή γράψτε ένα δικό σας και στείλτε το στην εταιρεία. Όλοι και όλες μαζί έχουμε δύναμη. Όπως επισημαίνει ένας αναγνώστης μας, αν το 11880 λάβει εκατοντάδες μέιλ από δυσαρεστημένους καταναλωτές, ιδιαίτερα τώρα στον καιρό της κρίσης, θα καταλάβει ότι χάνει έσοδα προσβάλλοντας μια διόλου ευκαταφρόνητη μερίδα του πληθυσμού της χώρας.

Αγαπητοί κύριοι, αγαπητές κυρίες,

Διαμαρτύρομαι εντονότατα για την προσβλητική διαφήμισή σας, την οποία προβάλλετε στην τηλεόραση και στην οποία οι ομοφυλόφιλοι παρουσιάζονται ως γελοίες καρικατούρες, με κορωνίδα τον χαρακτηρισμό τους ως «ζώα». Με τη διαφήμιση αυτή αναπαράγετε παρωχημένα στερεότυπα και παρουσιάζετε τους γκέι άντρες ως ξεφωνημένες, ανόητες, θηλυπρεπείς υπάρξεις που αξίζουν τη χλεύη. Υποτιμάτε κάθε διαφορετικότητα, ενώ νομιμοποιείτε και ενθαρρύνετε τη λεκτική και ψυχολογική βία εναντίον των ομοφυλόφιλων πολιτών αυτής της χώρας. Τέτοιες κακοποιητικές εικόνες επιδρούν πολύ άσχημα, ειδικά στους ομοφυλόφιλους έφηβους και ενθαρρύνουν τις πράξεις βίας από άλλους εναντίον τους.

Σας ενημερώνω ότι μέχρι να ζητήσετε συγγνώμη δημοσίως για την εν λόγω διαφήμιση και μέχρι να την αποσύρετε, θα μποϊκοτάρω όλα τα τηλεφωνικά και διαδικτυακά προϊόντα σας. Επίσης θα φροντίσω όλος ο κύκλος των συγγενών, γνωστών και φίλων μου να μποϊκοτάρουν και εκείνοι τα προϊόντα σας.

Με αγανάκτηση

ΧΧ




Η προσβλητική διαφήμιση
Μποϊκοτάζ της εταιρείας

Καλές οι διαμαρτυρίες, αλλά μεγαλύτερη πειθώ έχουν οι πράξεις. Ας μποϊκοτάρουμε όλες και όλοι τη γραμμή 11880, που θεωρεί ότι μπορεί να διαφημίζει το προϊόν της προσβάλλοντας με τέτοιο τρόπο πολίτες αυτής της χώρας. Διαδώστε το μποϊκοτάζ σε όλους τους γνωστούς σας.

Η γκέι συλλογικότητα της Θεσσαλονίκης HOMOPHONIA, έστειλε την ακόλουθη διαμαρτυρία στο ΕΣΡ:

Το τελευταίο διάστημα μια διαφήμιση της εταιρείας 11 8 80 προσβάλλει βάναυσα μια μερίδα του πληθυσμού με διαφορετική σεξουαλική ταυτότητα. Η εταιρεία αυτή στις διαφημίσεις της αναπαράγει μια εικόνα του ομοφυλόφιλου άντρα, βγαλμένη από το παρελθόν, διαποτισμένη από τη ναφθαλίνη του λαϊκισμού της δεκαετίας του '60, αναπαράγοντας στερεότυπα, υποτιμώντας την όποια διαφορετικότητα, ανάγοντάς την σε αντικείμενο άξιο χλευασμού...

Πώς αλλιώς να εκλάβει κανείς την ερώτηση του άντρα του «πολλά βαρύ», βλέποντας έναν ομοφυλόφιλο «καρικατούρα»: «ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ;» ή ακόμα χειρότερα στην τελευταία εκδοχή της διαφήμισης να ακούγεται να λέει (sic)... «ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΖΩΟ...»!

Εμείς οι ομοφυλόφιλοι, γυναίκες και άντρες αυτής της χώρας, ίσοι μεταξύ ίσων, είμαστε αγανακτισμένοι και οργισμένοι με τη συγκεκριμένη διαφήμιση της εταιρείας, η οποία εδώ και χρόνια αναπαράγει μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πλειονότητα των ομοφυλόφιλων, στιγματίζοντας και υποτιμώντας την όποια διαφορετικότητα. Και εδώ γεννάται ένα μεγάλο ερώτημα για το ίδιο το ΕΣΡ. Ποιός έδωσε την άδεια σε μια διαφήμιση που προσβάλει την αξιοπρέπεια και την ύπαρξη ανθρώπων με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό;

Και δεν έχουμε ακόμα εμείς οι ομοφυλόφιλοι-ες αυτής της χώρας ξεχάσει το πρόστιμο του ΕΣΡ σε συγκεκριμένο κανάλι, γιατί σε σήριαλ του εμφανίστηκαν 2 άντρες να φιλιούνται... Εύλογο είναι το συμπέρασμα πως το ΕΣΡ διακατέχεται από ομοφοβικές αντιλήψεις, ενστερνίζεται την προσβολή κάθε διαφορετικότητας και τηρεί το νόμο κατά τω δοκούν, κρίνοντας με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Ένα φιλί μεταξύ 2 αντρών επιφέρει πρόστιμα, ενώ μια διαστρεβλωμένη εικόνα του ομοφυλόφιλου άντρα μπορεί για χρόνια να προβάλλεται από την ελληνική τηλεόραση, συμβάλλοντας στην εδραίωση μιας εικόνας για τους ομοφυλόφιλους στην κατηγορία των ΖΩΩΝ... και των ΦΡΟΥΤΩΝ. Αν αύριο αρχίσει μια όποια βία ενάντια σ' αυτά τα «ζώα» και τα «φρούτα», την ευθύνη θα την έχει ποιος;

Αυτά τα - κατά τη διαφήμιση - ΖΩΑ και ΦΡΟΥΤΑ βρίσκονται παντού... στη Βουλή των Ελλήνων, στον πνευματικό και παραγωγικό κόσμο της χώρας, στις ένοπλες δυνάμεις, στα σώματα ασφαλείας, στον χώρο της υγείας, της παιδείας και της δικαιοσύνης ... ΠΑΝΤΟΥ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση απόσυρση της διαφήμισης, γιατί θεωρούμε ότι προσβάλλει την αξιοπρέπεια ανθρώπων με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ακόμα να υποχρεωθεί η εταιρεία μέσω των ΜΜΕ σε δημόσια συγνώμη και αποκατάσταση της αλήθειας.

Αναδημοσίευση απο το 10%

Αιματηρά επεισόδια στα Σκόπια



Σειρά επεισοδίων, κυρίως μεταξύ μαθητών, μέσα σε αστικά λεωφορεία των Σκοπίων, σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες, ορισμένα από τα οποία φαίνεται πως έχουν και χαρακτήρα διαμάχης μεταξύ εθνοτήτων.

Το σοβαρότερο από αυτά σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης, όταν μία ομάδα περίπου 15 νεαρών εισέβαλαν σε αστικό λεωφορείο και άρχισαν να χτυπούν απρόκλητα, με ξύλα και λοστούς, τους επιβάτες. Έξι από τους επιβάτες τραυματίσθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο των Σκοπίων.

Τα αλβανόφωνα ΜΜΕ των Σκοπίων μεταδίδουν ότι οι δράστες ήταν Σλαβομακεδόνες και τα θύματα ήταν Αλβανοί και κάνουν λόγο για επεισόδιο, το οποίο έχει καθαρά διεθνοτικό χαρακτήρα και διάσταση. Τους τραυματίες επισκέφθηκε, στο νοσοκομείο αντιπροσωπεία του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI του Αλί Αχμέτι. Η βουλευτής του DUI Ερμίρα Μεχμέτι ανέφερε ότι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το επεισόδιο ήταν καλά σχεδιασμένο και προκαλεί ανησυχία.

Η υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα καταδίκασε απερίφραστα τα επεισόδια αυτά, από όπου και αν προέρχονται, και απηύθυνε έκκληση για εκτόνωση της κατάστασης.

Η κ.Γιανκούλοφσκα πρόσθεσε ότι ίσως υπάρχουν στη χώρα ορισμένοι κύκλοι που επιθυμούν να βλάψουν τις διεθνοτικές σχέσεις, εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση ότι οι περισσότεροι στη χώρα δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο και είναι διατεθειμένοι να συμβάλουν στην εκτόνωση των εντάσεων. Τα επεισόδια αυτά καταγράφονται στον απόηχο των πρόσφατων γεγονότων στο Γκόστιβαρ, με τη δολοφονία δυο νεαρών Αλβανών από Σλαβομακεδόνα αστυνομικό, ύστερα από διαπληκτισμό που είχαν για μία θέση παρκαρίσματος.

Το αιματηρό περιστατικό στο Γκόστιβαρ δημιούργησε αναστάτωση, ενώ πραγματοποιήθηκαν και μαζικές διαδηλώσεις Αλβανών στην πόλη αυτή, μετά τις οποίες ομάδες νεαρών Αλβανών προκάλεσαν υλικές ζημιές σε κτήρια δημόσιων υπηρεσιών και καταστημάτων, οι ιδιοκτήτες των οποίων είναι Σλαβομακεδόνες.

Απότυχε η απόπειρα να χαριστούν τα χρέη του ΝΔΣΟΚ



Απεσύρθη… κακήν-κακώς η διάταξη τροπολογίας που κατέθεσαν από κοινού ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία (σ.σ.: σε νομοσχέδιο για την… κτηνοτροφία!) και προέβλεπε τη διαγραφή στο ακέραιο των ανεξόφλητων τόκων των τραπεζικών δανείων που έχουν πάρει τα πολιτικά κόμματα και την εξόφλησή τους με προνομιακό επιτόκιο 4%.

Τα χρέη των κομμάτων στις τράπεζες, όπως κατ’ επανάληψη έχει αναφέρει το Capital.gr, αγγίζουν τα 250 εκατ. ευρώ.

Η διάταξη, όπως και η τροπολογία στο σύνολό της, υπογράφονται από τους γραμματείς των δύο κομμάτων, Μ. Καρχιμάκη και Ανδρ. Λυκουρέντζο, οι οποίοιείχαν έρθει εδώ και μέρες σε συνεννόηση για το περιεχόμενό της, όπως και οι δύο γενικοί διευθυντές, Ρ. Σπυρόπουλος και Θ. Σκορδάς… Οταν το θράσος περισσεύει. Ταυτόχρονα πρέπει να ομολογήσω ότι έχουν μία …κάποια λογική οι εκπρόσωποι του πολιτικού προσωπικού. Στο νομοσχέδιο για την κτηνοτροφία, τα ΚΤΗΝΗ!




Κάηκε όλη η Ελλάδα από τους ξέφρενους πανηγυρισμούς μετά τον θρίαμβο για το PSI...

8 Μαρ 2012

Οι γυναίκες του Manara

Οι γυναικες του Μαναρα
Thanos Gogos
Η Μέρα της γυναίκας είναι η μέρα που το αφεντικό επιβραβεύει τον σκύλο του.Όλες οι γυναίκες-αντικείμενα θα αλληλοεύχονται .Οι άντρες οι 'δυνατοί" άντρες, οι μάτσο θα εύχονται...Η κοινωνία απολαμβάνει χωρίς ανησυχία την ενσάρκωση των ρόλων που έφτιαξε.


Γυρίζω της πλάτες μου στο μέλλον

Μέρα που ναι
Πολλοί είπαν ότι η εικόνα του Samuel Aranda θύμισε την Pieta του Μιχαήλ Άγγελου....

Η κριτική επιτροπή της 55ης οργάνωσης των World Press Photo ανέδειξε ως μεγάλο νικητή τον Samuel Aranda από την Ισπανία. Η φωτογραφία απεικονίζει μια γυναίκα να κρατάει έναν πληγωμένο άντρα στα χέρια της. Eχει τραβηχτεί στην Sanaa της Υεμένης κατά τη διάρκεια εξεγέρσεων κατά της σκληρής διακυβέρνησης του προέδρου Ali Abdullah Saleh. Σύμφωνα με τους κριτές η φωτογραφία αυτή συνοψίζει ότι συμβαίνει σε ολόκληρη την Ανατολή με την Αραβική Άνοιξη και δείχνει μια πιο ιδιωτική στιγμή από αυτές που δεν βλέπουμε στα μέσα. Επίσης δείχνει και τη θέση των γυναικών που παρόλο που παρουσιάζεται σαν να μην έχουν ενεργό ρόλο στην επανάσταση και την εξέγερση στην πραγματικότητα παίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο.




Marx Factor
Να ξεκαθαρίσω μια προσωπικη στάση : Ειμαι Πολποτικός για Χωμείνιδη Γιαουρτικος για Νταλάρα Αυγουλικος για Σωτη και της Σχαρας για Ψαριανο



Παπαχελάς: να πάψουν να είναι αριστερά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ!


Του Αλεξη Παπαχελα
Η νέα μόδα είναι οι επιθέσεις κατά της Αριστεράς από τα μεγάλα αστικά κόμματα. Καλοδεχούμενες, αλλά άργησαν λίγο… Η αριστερή, με ή χωρίς εισαγωγικά, ιδεολογία έχει κυριαρχήσει παντού τα τελευταία 35 χρόνια, από το πώς γράφτηκε η νεοελληνική Ιστορία έως τον τρόπο που σκέπτεται για πολλά ζητήματα ο μέσος Ελληνας πολίτης. Δεν έγινε τυχαία αυτό. Το ΠΑΣΟΚ μιμήθηκε τη ρητορεία, τις συνδικαλιστικές τακτικές και τα σλόγκαν της Αριστεράς στην προσπάθειά του να την υπερκεράσει την εποχή της μεταπολιτευτικής ριζοσπαστικοποίησης. Ακόμη και εκείνο το «σύντροφοι και συντρόφισσες» ήταν μια απεγνωσμένη προσπάθεια μιμητισμού…Το ΠΑΣΟΚ καθιέρωσε τα στερεότυπα της Αριστεράς στην εξωτερική πολιτική, στην αντίληψη περί επιχειρηματικότητας, στο ποιος θεωρείται ο πρέπων ρόλος των συνδικαλιστών στη διοίκηση δημοσίων επιχειρήσεων. Ακόμη και σε θέματα «νόμου και τάξης» το ΠΑΣΟΚ θεωρούσε ότι έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη κάθε φορά που μια παράνομη ενέργεια, η οποία ήταν καθαγιασμένη στο όνομα κάποιου αριστερού οράματος, έπρεπε να αντιμετωπισθεί με αστυνομικό τρόπο.

Από την άλλη πλευρά, η ελληνική Δεξιά δεν μπόρεσε ποτέ να περάσει τα κόμπλεξ και τις ενοχές της στην αντιμετώπιση της Αριστεράς. Πάντα φοβόταν μην την πουν «Δεξιά», λες και πρέπει να πληρώνει μια παράταξη για αμαρτίες άλλων εποχών επ’ άπειρον. Οποιος οχυρωνόταν κάτω από την προστασία κάποιας απροσδιόριστης αριστερής ή προοδευτικής ομπρέλας έχαιρε ασυλίας, ακόμη και αν παραβίαζε βάναυσα κάποιο νόμο ή αν χρησιμοποιούσε απροκάλυπτα βία, όπως συχνά συμβαίνει στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Το χειρότερο από όλα; Η «αριστερή» ιδεολογία μπόλιασε τα δύο μεγάλα αστικά κόμματα στον τρόπο που εκφράζονται και τοποθετούνται οι διάφοροι συνδικαλιστές τους. Αν διαβάσετε μια ανακοίνωση κάποιας συνδικαλιστικής οργάνωσης ενός εκ των δύο κομμάτων και την ανακοίνωση για το ίδιο θέμα του ΠΑΜΕ, δεν θα βρείτε πολλές διαφορές.

Ισως τώρα δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία στα δύο μεγάλα κόμματα και σε όλον τον πολιτικό κόσμο να επανατοποθετηθεί με βάση όχι συμπλέγματα του παρελθόντος, αλλά με βάση τις ανάγκες που έχει η Ελλάδα του 2012 και η πρόκληση της ανοικοδόμησής της σε στέρεες βάσεις. Μπορεί να μη μοιάζει εύκολο, αλλά ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η Νέα Δημοκρατία μπορούν να ξαναγίνουν ουρά ή να μιμηθούν την Αριστερά, παρότι μπορεί να μοιάζει πολιτικά ενδεδειγμένο. Αν ο ρόλος τους ήταν απλώς η έκφραση μιας διαμαρτυρίας χωρίς πρόταση, αυτό το κάνει καλά η Αριστερά και άλλες δυνάμεις. Ο αστικός κόσμος περιμένει σχήματα που μπορούν να κυβερνήσουν και προγράμματα, ούτε κραυγές ούτε χθεσινά, χιλιομασημένα κλισέ…
Σχόλιο: Κι εγώ αναρωτιόμουν γιατί παντού υπάρχουν σφυροδρέπανα…


7 Μαρ 2012

We blame you!


We blame you, you know, μου είπε ένας Άγγλος στο Λονδίνο. Εννοούσε πως οι Έλληνες κάνουμε ζημιά στις οικονομίες των άλλων χωρών της Ευρώπης. Με την κυκλοφορία της συλλογής “Local Stranger” στο εξωτερικό, θα πέφτω συχνά πάνω σε τέτοιου είδους ατάκες ξένων δημοσιογράφων.

Τι να απαντήσω; Τι να του πω; Πως οι αποικιοκράτες παππούδες του συμπεριφέρονταν στους Kύπριους δικούς μου σαν να ήταν ζώα, επειδή ήταν βοσκοί και δεν είχαν μπάτλερ; Πως η βασίλισσά του, αυτή η γιαγιά με τα καταπληκτικά καπέλα, όταν ήταν νέα υπέγραφε με το χέρι της θανατικές καταδίκες παιδιών 19 και 20 χρονών που πάλευαν να ελευθερώσουν τον τόπο τους; Να του πω για την εξωτερική πολιτική της χώρας του, που τεχνητά προκάλεσε το μίσος μεταξύ των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων, άνοιξε με το ζόρι την όρεξη στην Τουρκία για την Κύπρο και με τη βοήθεια της αστείρευτης δικής μας λεβεντομαλακίας δημιούργησε το Κυπριακό πρόβλημα, με χιλιάδες νεκρούς, αγνοούμενους και πρόσφυγες;

Να του πω για τον εμφύλιο εδώ στην Ελλάδα και για τον ρόλο που έπαιξε η εξωτερική πολιτιτική της χώρας του; Για τη σύμπραξη με τους ηττημένους Γερμανοτσολιάδες και κάθε λογής δοσίλογους εναντίων όσων αγωνίστηκαν για την ελευθερία στο βουνό; Για το πώς εκμεταλλεύτηκαν την εγκεφαλική σκλήρηνση και τον επαρχιωτισμό της εδώ κομμουνιστικής ηγεσίας προκειμένου να ξεφορτωθούν μια και καλή το πιο δημιουργικό και αλτρουιστικό κομμάτι της χώρας; Πως από τότε επικράτησαν εδώ οι βολεψάκιδες, οι παρτάκιδες και οι ελληνάρες χωρίς Ελλάδα – αυτοί που όταν λένε «αγαπώ την πατρίδα μου» εννοούν στην καλύτερη περίπτωση «αγαπώ τον εαυτό μου» ή ακόμα «μισώ όλους τους άλλους» – φέρνοντας τη χώρα σήμερα στην καταστροφή;

Ας μη μιλήσω για τη Γερμανία, μη σας κουράζω με τα αυτονόητα…

“We blame you!” Έλα τώρα Robert, behave yourself να πούμε, μην κάνεις σαν παιδί! Κι εγώ σας κατηγορώ άμα είν’ έτσι.

Οι εταιρείες και οι κυβερνήσεις σας ανέθρεψαν και στήριξαν τη διαφθορά μας, προκειμένου να μας πουλήσουν σε διπλή τιμή τα άχρηστα, μισοχαλασμένα όπλα, τα φάρμακα και τις τηλεπικοινωνίες τους. Έστησαν Ολυμπιάδες. Η δική μας κόστισε διπλάσια από του Σίδνευ, το είπε τότε υπουργός μας, υπερήφανος, σε ξένο κανάλι. Κι όταν ρωτήθηκε ο υπουργός στη συνέχεια: «Εννοείτε πως αυτά πληρώνονται με ξένα κεφάλαια;» απάντησε παρεξήγημένος (έχουμε και μια αξιοπρέπεια!), «Όχι! Αποκλειστικά με δικά μας χρήματα. Θα μάθουμε πόσα ακριβώς μετά το πέρας των αγώνων»! Τα πλήρωσε το κράτος, δηλαδή εμείς, δηλαδή τα εγγόνια μας. Κι εμείς φωνάζαμε «Ζήτω» και «Γεια». Και στήναμε ωραίες τελετές έναρξης και λήξης. Γραφείο τελετών!

“We blame you!” Και οι δύο παππούδες μου σκοτώθηκαν στον πόλεμο. Δεν άκουσα ποτέ τους γονείς μου που μεγάλωσαν πάμφτωχοι και ορφανοί, ούτε τις πρόσφυγες, χήρες γιαγιάδες μου να κατηγορούν συνολικά τους Γερμανούς, τους Άγγλους, τους Τούρκους ή τους Βούλγαρους. Είχαν μια σιωπή, μια βαθιά γνώση πως ο άνθρωπος, από όπου και αν κατάγεται, κρύβει μέσα του τον άγγελο μα κρύβει και το θηρίο. Το ταϊζει κρυφά, το κρύβει πίσω από χαμόγελα και ανέξοδες καλοσύνες, το καταπιέζει όταν ενοχλεί την καθημερινότητα και το ελευθερώνει όποτε οι συνθήκες το επιτρέπουν. Εκτός κι αν η καλλιέργεια και η ηθική του υπερισχύσουν. Μα, να ανοίξω φιλοσοφική συζήτηση;

Όχι. Τότε; Ας πάω στα «επουσιώδη». Να πω για τις αηδίες που η δική σας show-business μάς πούλησε δεκαετίες τώρα; Για τόσες ανοησίες της ποπ, της ροκ και των «charts» που μας τάισαν με το ζόρι; Που για κάθε τραγούδι της προκοπής αναγκαστήκαμε να αγαπήσουμε κι ένα σακί σκουπιδοτράγουδα και να συνδέσουμε τις εφηβείες και τις ζωές μας μαζί τους; «Και τι με νοιάζει, θα μου πει, αν εσύ έχαφτες τις αηδίες που σου πουλούσαν οι δισκογραφικές και τα ραδιόφωνα; Ας μην τις άκουγες. Είναι ανάγκη να σας φταίνε πάντα οι άλλοι;»

Καλά, θα πω για τα δικά μας: Έχεις δίκιο Robert, ότι κι αν πεις λίγο είναι. Η πρώτη μας βουλή είχε μέσο όρο 200 βαφτιστήρια ανά βουλευτή. Ήμασταν χαλασμένοι εξ αρχής. Ο εμφύλιος μεταξύ των Ελλήνων κατά την επανάσταση στοίχησε περισσότερους νεκρούς απ’ ότι ο αγώνας ενάντια στους Οθωμανούς. Βαφτίσαμε τον Ιταλό Καποδίστρια Έλληνα και μετά τον σκοτώσαμε γιατί δεν είχε τα κουσούρια μας. Όσο αίμα κι αν χύσαμε, όσους Θούριους κι αν ψάλαμε, όσες ηρωικές Εξόδους κι αν επιχειρήσαμε, τελικά εσείς μάς κάνατε κράτος, για να κάνουμε τις δουλειές σας. Το ένα από τα τρία πρώτα κόμματα της νέας μας χώρας, αυτό που ουσιαστικά επικράτησε, λεγόταν «Αγγλικό». Αυτό τα λέει όλα. Ποια ιδεοληψία μάς έκανε να πιστέψουμε πως μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι; Χάσατε ευγενή παιδιά εδώ Robert, το ξέρω. Ποιητές, ουτοπιστές, οξφορδιανούς αρχαιογνώστες, έφηβους φιλέλληνες, Έλληνες εξ αναγνώσεως, Πλατωνιστές όταν κανείς δεν είχε ακούσει για Πλάτωνα στα λημέρια μας για αιώνες. Εμείς ήμασταν αναλφάβητοι Αρβανίτες, Βλάχοι, Τουρκόγυφτοι, Τουρκόφωνοι, Πομάκοι, Σλαβομακεδόνες, Τσάμιδες. Εσείς βυθίσατε στο Ναβαρίνο, εσείς μας δώσατε κράτος, εσείς μας κάνατε Έλληνες. Εμείς απλώς κερδίσαμε το κύπελο στο ποδόσφαιρο και βγήκαμε να δείρουμε Αλβανούς.

Μπα, όχι, αυτά τα λέμε μεταξύ μας, δεν είναι για ν’ ακούγονται παραέξω, μετατρέπονται αυτομάτως σε υπερβολές και σε ψέματα όταν βγαίνουν απ’ το σπίτι. Θα του πω άλλα:

Μη νομίζεις πως περνούσαμε ζωή και κότα τόσα χρόνια Robert! Δεν ήταν παράδεισος το να κοιμάσαι σε ράντζο στο διάδρομο, εγχειρισμένος. Ούτε το να είσαι άτομο με αναπηρία και να σού είναι αδύνατον να κινηθείς στις πόλεις μας. Ούτε το να πληρώνεις «περαίωση» στην εφορία, θεωρούμενος απατεώνας εξ ορισμού. Ούτε το να οδηγείς και να πεθαίνεις στους δρόμους μας. Ούτε το να γεννάς με καισαρική για να βγάλει κάνα φράγκο παραπάνω ο μαιευτήρας και να ταϊζει γάλα σκόνη το παιδί σου για να πάρει προμήθεια. Ούτε το να μη βρίσκεις το δίκιο σου στα δικαστήρια. Ούτε το να κυβερνιέσαι από όσους μας κυβέρνησαν. Ούτε το να ζεις στην ασχήμια όπου ο καθένας έχτιζε ότι να ‘ναι όπου να ‘ναι. Ούτε το να είσαι παιδί χωρίς παιδεία και χωρίς χρόνο, με πέντε ιδιαίτερα τη μέρα, με άγχος και κατάθλιψη. Ούτε γέρος χωρίς ουσιαστική περίθαλψη και σύνταξη, να περιμένεις να πεθάνεις μπροστά στην τηλεόραση. Ούτε και το να είσαι Αιγυπτιώτης, Κύπριος, Μικρασιάτης, Ηπειρώτης, Ίμβριος ή Πόντιος ήταν πάντα ευχάριστο. Γι’ αυτό μη λες πως γλεντούσαμε τη ζωή μας τόσα χρόνια με δανεικά. Τα δανεικά τα έδιναν οι διαφθορείς των κυβερνήσεων και των εταιρειών σου και τα έτρωγαν οι διεφθαρμένοι δικοί μας δικοί τους. Και θησαύριζαν οι δυνατοί μέσα απ’ τη μιζέρια και τον εξευτελισμό μας και σήμερα θέλουν κι άλλο.

Τώρα, το πώς γίνεται αυτή η πλούσια και αδιάφθορη χώρα σου, ενώ ρούφηξε το αίμα αποικιών τόσα χρόνια, να χρωστά κι αυτή, το γιατί σού κόβονται οι παροχές στην παιδεία, οι κοινωνικές ασφαλίσεις, οι μισθοί και η πρόνοια, το γιατί έχεις χρόνια τώρα άστεγους κάτω απ’ τις γέφυρες, πεινασμένους στο δρόμο και αναλφάβητους το 2012, αυτό είναι άλλο, τεράστιο, παγκόσμιο θέμα που καλό θα ήταν να ψάξουμε όλοι μαζί. Δεν πηγάζει από την κατάσταση στην Ελλάδα. Μη μας κατηγορείς λοιπόν για όσα δεν φταίμε.

Αν θέλεις να μας κατηγορήσεις, κατηγόρησέ μας για την έλλειψη οργανωμένης άμυνας απέναντι σε μια επίθεση πρωτοφανή αλλά αναμενόμενη. Κατηγόρησέ μας που βρεθήκαμε ανέτοιμοι, επαρχιώτες αδικτύωτοι, αυτιστικοί, ομφαλοσκόποι, χασομέρηδες, μια πόλη ανοχύρωτη μπροστά στην προαναγγελθήσα επέλαση του τέρατος. Και κατηγόρησε και λίγο τον εαυτό σου, που αντί να συμπονέσει τον δοκιμαζόμενο φτωχόκοσμο της Ελλάδας, γλύφει μισοκοιμισμένος την καραμέλα που του πουλούν οι αγορές, τα περιοδικά των εκδοτών και οι ρατσιστικές αναλύσεις των καναλιών, περιμένοντας τη σειρά του. Σου λένε κάθε μέρα για την ελληνική τεμπελιά, για την ελληνική διαφθορά, για την ελληνική ψευτιά. Την αλήθεια που δεν σου λένε θα σου την πούμε εμείς: Ετοιμάσου να χάσεις όσα νομίζεις πως έχεις. Γιατί θα τα χάσεις όλα!

Και μην πεις “αυτά δεν γίνονται!” Κι εμείς τέτοια λέγαμε. Και σήμερα βρεθήκαμε χωρίς γη κάτω απ’ τα πόδια μας. Αύριο θα έρθει η σειρά σου. Όταν λοιπόν θα σου στερούν τη σύνταξή σου, τα χρήματα που κέρδισες με ιδρώτα και με απουσία από τα παιδιά σου και τους έδωσες να σου φυλάξουν, όταν δεν θα ‘χεις γιατρό να γιατρευτείς, σπίτι να κοιμηθείς, πρόνοια να προνοήσει, φαϊ να φας, τραγούδι να τραγουδήσεις, τότε να μας κατηγορήσεις διπλά. Γιατί εμείς ανοίξαμε την Κερκόπορτα.

Η ευθύνη μας δεν είναι μόνο πως δημιουργήσαμε χρέος, πως κλέψαμε τον τόπο μας, πως χτίσαμε αυθαίρετα, πως πληρωθήκαμε μαύρα, πως πήραμε και δώσαμε φακελάκια, πως ψηφίσαμε ζώα, πως λαδώσαμε, πως παντρευτήκαμε σε πισίνες με πυροτεχνήματα και λιμουζίνες ενώ χρωστούσαμε, πως κάψαμε πεντοχίλιαρα στα σκυλάδικα, πως θελήσαμε το βουλευτή και τον καλλιτέχνη να εκπροσωπούν τη φτηνότερη και πιο αντιαισθητική πλευρά μας. Εννοείται πως φταίμε για όλα αυτά και άλλα. Όμως η πραγματικά μεγάλη ενοχή μας απέναντί σου είναι πως κάναμε την αρχή για να ρουφήξουν σε λίγο και το δικό σου αίμα.

Η υποχρέωση μας σήμερα είναι να παλέψουμε για τα παιδιά σου. Και η δική σου υποχρέωση είναι να παλέψεις για τα δικά μας. Μόνο έτσι γίνεται.
Τα υπόλοιπα είναι ανοησίες.

Ακούς εκεί we blame you! Ηλίθιε!

Η αποκάλυψη της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ από την κ. Παναρίτη.


Είναι πραγματικά εντυπωσιακό και αξίζει να ακούσετε μια από τους βουλευτές που έχουν ψηφίσει σχεδόν τα πάντα τα τελευταία 2,5 χρόνια. Δείτε στο video που ακολουθεί το ξέσπασμα της βουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ για το Αγγλικό δίκαιο...Η Ομιλία της Βουλευτού Επικρατείας στην Επιτροπή Οικονομικών κατά την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών.. Ή θα χρεοκοπήσουμε τώρα ή σε τρεις μήνες που δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα..

Επιβεβαιώνει ότι το 2ο μνημόνιο είναι στην ουσία μια υποθήκη, μια έγγραφη δέσμευση της Ελλάδας να αποπληρώσει τους δανειστές ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ.

Θέλουν γκαραντί τους πλούτους της πατρίδας, και θέλω έγγραφη διαβεβαίωση της κυβέρνησης της χώρας μου ότι δεν θα ξεπουληθούμε...
Σχόλιο: Ακόμη και η πρώην υπάλληλος της παγκόσμιας τράπεζας και προσωπική επιλογή του ΓΑΠ για το επικρατείας επιβεβαιώνει ότι το 2ο μνημόνιο είναι στην ουσία μια υποθήκη, μια έγγραφη δέσμευση της Ελλάδας να αποπληρώσει τους δανειστές ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ.
Τον Ιούνιο που όπως προβλέπει το μνημόνιο νέα μέτρα, που δε θα μπορέσουν φυσικά να γίνουν δεκτά, η Ελλάδα θα κηρύξει πτώχευση και οι δανειστές θα διεκδικήσουν τη δημόσια περιουσία.
Δεν ξέρω..αυτη το ψήφισε τελικα η όχι;
Πολύ καθυστερημένα, αλλά τα έχουν φτύσει στο ΠΑΣΟΚ !!!!!!
Δείτε το βίντεο.

ΥΓ. Το βίντεο δεν το ανέβασα εγώ πρώτος, ο λόγος που το ανεβάζω, είναι επειδή το έκαναν απόρρητο!

ΥΓ2 Το κείμενο είναι από το:greeknation

Δικαιοσύνη

Πρώτα απ’ όλα, δεν μιλάμε πια για κρίση. Μιλάμε για καταστροφή ανάλογη με εκείνη που θα επέφερε ένας πόλεμος. Μόνον η κατακόρυφη αύξηση στον αριθμό των αυτοκτονιών και των αστέγων αρκεί για να αποδείξει τον παραπάνω ισχυρισμό. Πόσο μάλλον αν συνυπολογιστεί η εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, η αποσύνθεση των δημόσιων υποδομών και το έλλειμμα δημοκρατικής νομιμοποίησης πίσω από τις πολιτικές αποφάσεις που μας οδήγησαν στην παρούσα κατάσταση.
Θεωρώ αυτονόητο ότι η έκταση που έχει πάρει αυτή η καταστροφή δεν είναι δυνατόν να οφείλεται σε καλοπροαίρετους πλην λανθασμένους χειρισμούς των κυβερνώντων, στη νοητική ανεπάρκεια και τις κακές συνήθειες ενός ολόκληρου λαού ή έστω στην όποια διεθνή οικονομική συγκυρία. Υπάρχει σχέδιο και υπάρχει δόλος. Από ποιους και γιατί όμως;
Οποιοσδήποτε από εμάς μπορεί να διαμαρτύρεται εναντίον ξένων κρατών, διεθνών οργανισμών, ταξικών εχθρών, πολιτικών κομμάτων και συγκεκριμένων προσώπων. Από τη στιγμή που τα πειστήρια του εγκλήματος είναι σκόρπια και ελλειπή όμως, κι από τη στιγμή που απουσιάζει ο ανεξάρτητος θεσμικός φορέας που θα τολμήσει να αποδώσει δικαιοσύνη χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος, οι περισσότερες καταγγελίες παραμένουν άναρθρες κραυγές χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα. Και η καταστροφή συνεχίζεται, και πιθανότατα θα συνεχιστεί ακόμα και μετά τις βουλευτικές εκλογές. Όποτε κι αν αυτές διεξαχθούν και όποιο αποτέλεσμα κι αν φέρουν.
Κατά τη γνώμη μου, είναι επιτακτική ανάγκη να αποσαφηνιστεί άμεσα και τελεσίδικα το τι ακριβώς συνέβη και ποιοι ευθύνονται για τη μέχρι τώρα καταστροφή. Όχι απλά για να πάρουμε εκδίκηση, ούτε για να περισώσουμε ό,τι μπορούμε δημεύοντας τις περιουσίες τους. Αλλά για να νομιμοποιούμαστε να ανατρέψουμε το υπάρχον πραξικοπηματικό καθεστώς, να καταργήσουμε τη βουλευτική ασυλία, να διαγράψουμε το επαχθές χρέος, να ακυρώσουμε τις αποικιοκρατικού τύπου συμφωνίες και να ανοίξουμε το δρόμο για την αργή και βασανιστική περίοδο ανασυγκρότησης της Ελλάδας. Δίνοντας παράλληλα το παράδειγμα σε άλλους λαούς που δοκιμάζονται από παρόμοιες κι εξίσου επικίνδυνες κρίσεις οικονομικής και κοινωνικής αποσταθεροποίησης.
Δυστυχώς, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι το ανώτερο δικαστικό σύστημα της χώρας είναι σε μεγάλο βαθμό ελεγχόμενο από κομματικά και οικονομικά συμφέροντα. Άρα θα πρέπει να το υποκαταστήσουμε, χωρίς ωστόσο να καταφύγουμε σε λαϊκά δικαστήρια όπου θα αρκούν αστήρικτες καταγγελίες και συνωμοσιολογικές θεωρίες για να βγουν καταδικαστικές αποφάσεις, που ούτε θα μπορούν ούτε και θα πρέπει να εφαρμοστούν.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ στο μπλογκ του Έλικα 

6 Μαρ 2012

Η Κομματικότητα είναι το όπιο των Μελών !


Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν πολλές αντιδράσεις για τις επιλογές και τις πρωτοβουλίες της ηγεσίας του ΚΚΕ. Ενώ ή νέα αντίληψη που επικρατεί στην ηγεσία του, για τις μορφές κοινωνικής αντίδρασης -που δεν ελέγχονται από αυτό-, και για τις εμβρυακές μορφές αυτόοργάνωσης -που αρχίζουν να αναπτύσσονται σε πολλές περιοχές-, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική συγκυβέρνησης-τρόικας-ΔΝΤ, προκαλούν σε αρκετά μέλη έντονη δυσαρέσκεια, (Ο Β.Ι.Λένιν,έλεγε ότι ο αυθορμητισμός είναι η πρώτη και η εμβρυακή μορφή του συνειδητού. Το ζητούμενο είναι το αυθόρμητο να γίνει συνειδητό. Εάν δεν επιτευχθεί κάτι τέτοιο, μοιραία το κίνημα θα εκφυλιστεί, θα χειραγωγηθεί και στο τέλος θα καταντήσει μια γραφικότητα που θα την αναπαράγει ευχαρίστως το σύστημα. Εάν το αυθόρμητο μείνει αυθόρμητο, θα οδηγήσει στην «υποχώρηση του συνειδητού στοιχείου στην ταξική πάλη, και αντικειμενικά στο δυνάμωμα της αστικής ιδεολογίας πάνω στους εργάτες». Η ηγεσία το μόνο που κάνει είναι να καταδικάζει εξ αρχής οτιδήποτε είναι εκτός του ελέγχου της, αντί να προσπαθήσει με την συμμετοχή των μελλών του Κόμματος και της ΚΝΕ, να καθοδηγηθούν αυτές οι δράσεις και να αποκτήσουν ταξικά χαρακτηριστικά).

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του Περισσού που έχουν βγει κατά καιρούς, όποιος κάνει αναφορά και κριτική στα παρακάτω θεωρείται από το Κόμμα είτε προβοκάτορας, είτε αντικομουνιστής, είτε εχθρός της εργατικής τάξης, είτε και όλα αυτά μαζί!

1) Η υπαγωγή στο άρθρο 99 της Τυποεκδοτικής και η απόλυση εργαζομένων από την επιχείρηση και τον 902, έφερε σε τέτοια αμηχανία την Αλ. Παπαρήγα που δήλωσε "η επιχείρηση του κόμματος «Τυποεκδοτική» κάνει απολύσεις, διότι δρα μέσα σε συνθήκες καπιταλιστικής αγοράς και έχει όλες τις αντίστοιχες δυσκολίες", ενώ οι απολυμένοι του 902 σύμφωνα με ανακοίνωση του Κόμματος "προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στους καπιταλιστές, περιφέροντας τους κάλπικους ισχυρισμούς τους στα πιο αντικομμουνιστικά μέσα του διαδικτύου... και του ΣΚΑΙ".

2) Η επίσκεψη των φασιστών στης χρυσής αυγής στην χαλυβουργία και η υποδοχή τους από τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων Σιφωνιό (Μέλος του ΠΑΜΕ) προκάλεσε τα αρνητικά σχόλια από μεγάλη μερίδα ανθρώπων, την στιγμή που από το ΚΚΕ οργανώσεις τις εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που έδειχναν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους χαλυβουργούς, αντιμετωπιζόταν ως εχθροί. Το ΚΚΕ απάντησε ότι όλα ήταν προβοκάτσια, "Αλλά τούτη τη φορά στην προβοκάτσια που έστησε η «Χρυσή Αυγή» πήραν μέρος το «Ξεκίνημα», αλλά και κάποιες αυτοαποκαλούμενες αριστερές δυνάμεις, όπως ΣΥΡΙΖΑ, το ΣΕΚ, συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και άλλοι, που δε χάνουν ευκαιρία για να δείξουν τον άθλιο αντιΚΚΕ και αντιΠΑΜΕ ρόλο…".

3) Οι καταγγελίες του πρώην στελέχους της ΚΝΕ και του ΚΚΕ Αλέκου Χαλβατζή (διετέλεσε μέλος του Γραφείου του Κ.Σ της ΚΝΕ και του Τμήματος Διαφώτισης της ΚΕ του κόμματος), για την απομάκρυνση του Κόμματος από τον Μαρξισμό-Λενινισμό και για την εσωκομματική δημοκρατία και η προβολή που αυτές πήραν μέσα από το διαδίκτυο.

4) Οι θέσεις του ΚΚΕ για το "Κίνημα της Πατάτας" και η αναγκαστική διευκρινιστική ανακοίνωση του, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από απλό κόσμο.

Η ηγεσία του κόμματος μέσω του Δ. Γόντικα προσπαθεί να αμυνθεί διακηρύσσοντας πως, “Η κομματικότητα, που συμπυκνώνει το σύνολο των αρετών ενός κομμουνιστή, κρίνεται καθημερινά και κρίνεται κυρίως στην υπεράσπιση του Κόμματος από κάθε αθλιότητα εχθρών και φίλων.” Η τελευταία λέξη δεν είναι σε εισαγωγικά. Δεν υπάρχουν πια φίλοι, μόνο μέλη, αλλά και τα μέλη πρέπει να ακολουθούν πιστά την ηγεσία γιατί σε αντίθετη περίπτωση η διαγραφή έρχεται με συνοπτικές διαδικασίες. Αυτό συμβαίνει είδη σε μεγάλες οργανώσεις του κόμματος και της ΚΝΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η καθοδήγηση προσπαθεί να ξεπλέξει άμεσα με τους…μολυσμένους από μικροαστικά ιδεολογήματα που κάνουν ενοχλητικές ερωτήσεις για τις επιλογές της ηγεσίας. Πλέον η Πίστη έχει πάρει την θέση της Διαλεκτικής. Όπωςλέει και ο Δ. Γόντικας σαν νέος ιεροκήρυκας παραθρησκευτικής σέχτας "Γι'αυτό το Κόμμα δεν αρκείται, και δεν πρέπει να αρκείται, από τα μέλη του να αποδέχονται το Πρόγραμμα και το Καταστατικό του Κόμματος...", Όσοι τελικά απομείνουν μέσα στο Κόμμα και την ΚΝΕ μετά τις εκκαθαρίσεις θα είναι οι εκλεκτοί "Που δεν έχασαν τον προσανατολισμό τους, όταν γύρω τους κυριαρχούσε σκοτάδι. Που δε λύγισαν σε καμία δυσκολία και δεν ήταν λίγες. Που δεν άφησαν τις όποιες προσωπικές πικρίες να τους καταβάλουν και να θολώσουν τη σκέψη τους. Που διδάχτηκαν μέσα στη σκληρή ταξική πάλη να βάζουν, πάντα και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, πάνω από όλα το Κόμμα. Να δίνουν και τη ζωή τους". Μόνο η υπόσχεση για μεταθανάτια ζωή λείπει από το άρθρο του!
Του Γ.Σ.

Χωρις σχολια


Αυτά είναι! Απλά και όμορφα... Όχι σαν τα ποζέρια με τα τακούνια, τα μίνι και τις μικρές τις τσαντούλες που ουσιαστικά δεν περιέχουν τίποτα μέσα...

Γιώργος Νταλάρας: ποιός δρόμος οδηγεί από τη λατρεία στο μίσος;

ΣΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΛΕΜΕ ΝΑΙ! ΣΤΑ ΒΡΙΣΙΔΙΑ ΛΕΜΕ ΝΑΙ! ΣΤΑ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΛΕΜΕ ΝΑΙ! ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΧΛΕΠΕΣ ΛΕΜΕ ΝΑΙ.- ΟΧΙ ΛΕΜΕ ΣΤΗ ΛΗΘΗ, ΌΧΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΘΕΙΑ!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ PARΑTOD@S ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ


ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 7:30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ PARATOD@S ΜΑΖΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Η ΟΜΑΔΑ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ - ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗΣ

5 Μαρ 2012

Η Μπαλάντα Του Μπλουά


Πλάι στη βρύση παθαίνω διψασμένος
Καίω σα φωτιά και τρέμω, τουρτουρώ
Στον τόπο μου ενώ ζω, είμαι πλέρια ξένος
Κοντά στη 'στιά τα δόντια κουρταλώ
Σα σκούληκας γυμνός στολή φορώ
Γελώντας κλαίω χωρίς ελπίδα πια
Χαίρουμαι κι όμως δεν έχω χαρές
Θεριό είμαι δίχως δύναμη καμιά
Καλόδεχτος, διωγμένος με κλοτσιές

Στ' "αβέβαιος" πάντα βρίσκω τ' "ορισμένος"
Το ξάστερο το βλέπω σκοτεινό
Διστάζω για ό,τι πλέρια είμαι πεισμένος
Για κάθε ξαφνικό φιλοσοφώ
Κερδίζω και χαμένος θε να 'βγω
Όταν χαράζει, λέω, -"Καλή νυχτιά!"
Ξαπλώνω, λέω, θα φάω καμιά βροντιά
Είμαι πλούσιος κι όλο έχω αδεκαριές
Μαγκούφης, καρτερώ κληρονομιά
Καλόδεχτος, διωγμένος με κλοτσιές

Έγνοιες δεν έχω κι είμ' ιδεασμένος
Πλούτια να βρω, μα δεν επιθυμώ
Απ' όσους μ' επαινούνε προσβαλμένος
Και κοροϊδεύω ό,τι είναι σοβαρό
Φίλο έχω όποιον με πείσει πως γλυκό
Κελάηδημα είν' της κάργιας η σκουξιά
Για όποιον με βλάφτει λέω πως μ' αγαπά
Το ίδιο μου είναι κι οι αλήθειες κι οι ψευτιές
Τα ξέρω όλα, δε νιώθω τόσο δα
Καλόδεχτος, διωγμένος με κλοτσιές

Πρίγκιπα μου μακρόθυμε, καμμιά
γνώση δεν έχω και μυαλό σταλιά
Μα υπακούω στους νόμους, τι άλλο θες;
Πώς, τους μιστούς να πάρω είπες, ξανά
Καλόδεχτος, διωγμένος με κλοτσιές.

Και να μελετάμε τους κλασικούς...

Πτώχευση εν λειτουργία


Μετά τις μεγάλες επιτυχίες της Ολυμπιάδας και του Μουντιάλ, ζήσαμε να δούμε μια άλλη ελληνική πρωτιά... Με την υποβάθμιση της Ελλάδας από τη S&P σε καθεστώς «επιλεκτικής χρεοκοπίας» (selective default ) μπορούμε να υπερηφανευόμαστε πως είμαστε η πρώτη χώρα - διεθνώς - που... πτωχεύει εν λειτουργία και, για να μην πληρώσει, χαρακτηρίζει ακόμη και τους πολίτες που την εμπιστεύτηκαν... κερδοσκόπους.

Προφανώς, την κίνηση της S&P θα ακολουθήσουν άμεσα και οι Moody’s ολοκληρώνοντας έτσι μια καθαρά τεχνική διαδικασία, που ωστόσο φαίνεται να αποτελεί την τελευταία φάση του κύκλου που άνοιξε από το καλοκαίρι του 2009.


Ο κύκλος αυτός είχε αφετηρία τις αναφορές (σκόπιμες, όπως εκ των υστέρων αποκαλύφθηκε) των ίδιων των μελών του ΔΝΤ, συνεχίστηκε με τις μυστικές επαφές του Ντομινίκ Στρος -Καν με τον Γιώργο Παπανδρέου, την... προδιαγεγραμμένη πορεία προς τον μηχανισμό των δανειστών, τα μνημόνια Ι και ΙΙ. Τώρα φαίνεται ξεκάθαρα το ξεδίπλωμα ενός σχεδιασμού, μέρος του οποίου είναι και το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων μέσω του selective default.

Ας ρίξουμε μια ψύχραιμη ματιά στο τι σημαίνουν όλα αυτά.

Στο μέτωπο των ομολόγων πρακτικά ενεργοποιείται η διαδικασία απόσυρσης των αναξιόχρεων ελληνικών τίτλων (αυτών που, λόγω της υποβάθμισής τους στην έσχατη βαθμίδα, επιφέρουν την επιλεκτική χρεοκοπία) με σταδιακή αντικατάστασή τους από άλλους, που θα έχουν σαφώς υψηλότερη αξιολόγηση.

Οι νέοι τίτλοι

Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, από τα μέσα Μαρτίου, οπότε θα αρχίσει η κυκλοφορία των νέων τίτλων, θα ενεργοποιηθεί αντίστροφη διαδικασία αναβάθμισης της αξιολόγησής τους. Και μέσω αυτών σε μεταγενέστερο χρόνο της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται ευρύτερα για την αγορά.

Θεωρητικά, από τα μέσα του μήνα αρχίζει η αναβάθμιση του χαρτοφυλακίου ελληνικών ομολόγων.

Οι εμπλεκόμενοι προσπαθούν να αμβλύνουν τις τελευταίες εξελίξεις (της υποβάθμισης δηλαδή), με ενδεικτικότερη την τοποθέτηση του Γιούνκερ, ο οποίος σημείωσε πως ήταν αναμενόμενη. Αυτό γίνεται επειδή συμπίπτει χρονικά με την αναζωπύρωση των ανησυχιών για την πορτογαλική οικονομία (με την απόδοση του πενταετούς να ξεπερνά το 16%!), τις εντεινόμενες πιέσεις στην ισπανική οικονομία αλλά και την προτροπή του ΔΝΤ προς τη Ρώμη να αφήσει την πρωτοβουλία στο ιταλικό κράτος να αποφασίσει για το χρονοδιάγραμμα της εποπτείας του.

Είναι προφανές πως η «επίθεση» των δανειστών κατά των χωρών της καλούμενης «περιφέρειας» διευρύνεται (καταρρίπτοντας το επιχείρημα πως η Ελλάδα αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση) μετατρέποντας τα «εθνικά χρέη» σε διεθνή. Και με το νομικό πλαίσιό τους να διέπεται από αυστηρότατους όρους και εμπράγματες δεσμεύσεις των δανειζόμενων έναντι των δανειστών. Όλα αυτά είναι απαραίτητο να συνεκτιμώνται, καθώς όσα εφαρμόζονται στο «ελληνικό πείραμα» θα υλοποιηθούν (με μικρές, επουσιώδεις διαφορές) και στους υπόλοιπους.

Η επίθεση των δανειστών

Άμεσα, λοιπόν, οι δανειστές ενδιαφέρονται να υλοποιηθεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα κουρέματος και να μην υπάρξει εμπλοκή. Και αυτό, καθώς το Alea Group Holding, ένα από τα hedge funds που έχουν ποντάρει στη χρεοκοπία και θέλουν να πληρωθούν, έχει παρέμβει σε ένα καίριο θέμα της διαδικασίας. Και συγκεκριμένα έχει υποβάλει ερώτημα στην ISDA (τη διεθνή ένωση swaps και παραγώγων) για το αν τα CAC και η διαφορετική μεταχείριση της ΕΚΤ και των εθνικών κεντρικών τραπεζών, ως προς το κούρεμα, έναντι των άλλων ομολογιούχων είναι σύννομα.

Με δυο λόγια, οι τζογαδόροι ρωτούν γιατί οι ίδιοι να λάβουν μέρος στο κούρεμα και όχι οι κεντρικές τράπεζες.

H ISDA συνεδρίασε εχθές (Τετάρτη) για να απαντήσει στα ερωτήματα του Alea.

Προφανώς το Alea και άλλα hedge funds ποντάρουν στην εκδήλωση πιστωτικού γεγονότος και στην πληρωμή των CDS. Πρακτικά, για να ξεπεραστεί αυτός ο... σκόπελος, θα πρέπει η διαδικασία του PSI Plus να παραμείνει εθελοντική, κοινώς να μην ενεργοποιηθούν τα CAC, δηλαδή οι ρήτρες συλλογικής δράσης.

Σε αντίθετη περίπτωση, ενεργοποιούνται τα CAC, με τη διαδικασία να καταρρέει όσον αφορά το σκέλος της εκδήλωσης πιστωτικού γεγονότος. Η ISDA τότε υποχρεωτικά θα πρέπει να πιστοποιήσει το πιστωτικό γεγονός και βεβαίως να πληρωθούν τα CDS.

Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν όλες τις οικονομίες τους

Ας πάμε τώρα και στο ζουμί για τον κόσμο: Μέχρις ότου αποσαφηνιστούν όλες αυτές οι σημαντικές λεπτομέρειες, το θέμα του «κουρέματος» των ιδιωτικών χαρτοφυλακίων θα παραμένει – εύλογα – σε εκκρεμότητα. Εδώ, λοιπόν, από την περασμένη εβδομάδα έχει πέσει στο τραπέζι το ζήτημα της αξιοπιστίας του ελληνικού Δημοσίου όχι έναντι των κεντρικών τραπεζών ή των αγορών, αλλά έναντι των πολιτών στους οποίους πούλησε ομόλογα.

Τώρα λοιπόν αυτοί κινδυνεύουν με το «κούρεμα» να χάσουν όλες τις οικονομίες τους. Και ο κίνδυνος αυτό να συμβεί είναι ιδιαίτερα πιθανός.

- Την περασμένη εβδομάδα ο Βενιζέλος, σε μία άστοχη κίνηση, είπε ότι όσοι δεν πήραν τα ομόλογα την περίοδο της αρχικής προσφοράς ήταν... κερδοσκόποι και πιθανότατα θα μπουν στο κούρεμα. Βέβαια με τέτοιου είδους πρακτικές ήταν εύλογο να αντιδράσει μέχρι και ο Παπαδήμος, που έβαλε τον Χαρδούβελη (η ανακοίνωση μύριζε...) να μαζέψει το θέμα μέχρι νεωτέρας.

- Την Τρίτη διέρρευσαν πληροφορίες πως εξετάζονται... σκέψεις για να αποζημιωθούν οι μικρο-ομολογιούχοι (με τίτλους έως 100.000 ευρώ) με έντοκα γραμμάτια τρίμηνης διάρκειας. Σύμφωνα με αυτές, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, χωρίς ωστόσο να έχει αποφασιστεί κάτι συγκεκριμένο, μέχρι και αργά το απόγευμα της 28.2.

Και αυτό όμως δεν είναι εύκολο, αφού οποιοσδήποτε μπορεί να σπάσει τα ομόλογά του σε λογαριασμούς πέφτοντας κάτω από το όριο των 100.000 και διεκδικώντας έτσι την ιδιότυπη αυτήν αποζημίωση. Και τότε αρκετά hedge funds που περιμένουν ήδη στη... γωνία την ελληνική πλευρά (αλλά και την ISDA) μπορεί να κινηθούν νομικά...

Το κακό είναι ότι πολλοί παίκτες πιέζουν για ενεργοποίηση των «ασφαλίστρων κινδύνου» ενώ διεθνείς νομικοί κύκλοι είναι έτοιμοι να εγείρουν ζήτημα διακριτικής μεταχείρισης. Ενδεχόμενο που, σύμφωνα με ενημερωμένους κύκλους του οικονομικού επιτελείου, δεν είναι μόνο θεωρητικό.

Σε αυτήν την τόσο ρευστή κατάσταση μια χαρά... «κάθισε» η αναβολή της προγραμματισμένης – για αύριο – Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης λόγω της απόφασης του γερμανικού συνταγματικού δικαστηρίου. Το Βερολίνο, όπως αναμενόταν, εμφανίζεται απρόθυμο να συζητήσει το ενδεχόμενο ενίσχυσης των Μηχανισμών Σταθερότητας, ακυρώνοντας στην πράξη την αποτροπή διάχυσης της κρίσης στις επόμενες χώρες - υποψήφια θύματα.

Τουλάχιστον μέχρις ότου έχει διαμορφωθεί το ασφυκτικό νομικό πλαίσιο πειθαναγκαστικής λειτουργίας της Νέας Ευρώπης σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Βερολίνου. Διαδικασία που θα ήθελαν να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Μαρτίου, το αργότερο αρχές Απριλίου Αναδημοσιευση απο το Ποντίκι

Ένας κότσυφας στην αυλή μου!


Τον βρήκα σήμερα στον κήπο μου να σκαλίζει το χώμα και τα πεσμένα φύλλα και να τσιμπολογά διάφορα μεζεδάκια, προφανώς διάφορες κάμπιες από έντομα που διαχειμάζουν μέσα στο χώμα.
Θα ακολουθήσει αναλυτικό ποστ για τον κύριο αυτόν, γιατί περί κυρίου πρόκειται.
Είναι κανείς που δεν έχει ακούσει το κελάηδημα του κότσυφα;

MILES DAVIS & JOHN LEE HOOCKER



Υπαρχει πολυς κοσμος που αναρωτιεται τι σημαινει καλη μουσικη. για ολους αυτους, υπαρχει αυτο εδω το κομματι.

Καμάκι





Εξαιρετική φωτογραφία. Τα λέει όλα και χωρίς λόγια! Πέρα από τα κουπιά και τα πανιά, ακόμα και η μαυροφόρα γυναίκα ασάλευτη στο βράχο, το λευκό της κάθαρσης, ο μύλος στο βάθος με τα ανοιχτά πανιά και κυρίως αυτός ο έρημος Γιαλός της Μυκόνου!
Mykonos 50′s photo E.&D. Pouloudis- thanks to D. Koutsoukos

4 Μαρ 2012

ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ



Πρόκειται για μια διαδεδομένη διαπίστωση πως η δεκαετία του 30 υπήρξε εργαστήριο συστημικών πειραματισμών και μεταβολών. Η βαθιά καπιταλιστική κρίση της δεκαετίας του 30, που τελείωσε με το θυσιαστήριο του β’ παγκοσμίου πολέμου, γέννησε τις πιο βαθιές αντιδραστικές τομές και συστήματα που ανανέωσαν το καπιταλιστικό σύστημα.
Μια τέτοια απάντηση η πλέον αντιδραστική και βάρβαρη υπήρξε ο ναζισμός. Και υπήρξε η πλέον αντιδραστική και βάρβαρη όχι μόνο εκ του αποτελέσματος αλλά και γιατί συστράτευσε στην αντιδραστική του ατζέντα λαϊκές- εργατικές μάζες που κινήθηκαν και ενάντια στα δικά τους συμφέροντα.
Λαϊκές και εργατικές μάζες που δεν χρησιμοποιήθηκαν μόνο ως εκλογικός μηχανισμός αλλά ως ένας μαζικός πολιορκητικός μηχανισμός που κέρδισε πρώτα τις κοινωνικές μάχες στο δρόμο, στα εργοστάσια, στις γειτονιές και στα καπηλειά. Μάχες που δόθηκαν ενάντια στα σωματεία και τις αντιφασιστικές συλλογικότητες των κομμουνιστών και των αναρχοσυνδικαλιστών.
Διαμορφώνοντας μια άλλη εργατική φιγούρα, πιο πειθαρχημένη και υποταγμένη στα κελεύσματα του κράτους και της τάξης. Όπως περίτρανα αποδείχθηκε στην μεταπολεμική Γερμάνια και στις τρεις εκδοχές της. Την δυτική, την ανατολική και την ενιαία Γερμανία με την απροκάλυπτη καταστολή των εργατικών και νεολαιίστικων αντιδράσεων.
Η Βαϊμάρη του αίματος των εργατών
Υπάρχει ένας πλούσιος ερευνητικός διάλογος για το πώς ο Ναζισμός κατέληξε να είναι μια σοβαρή ρεαλιστική συστημική απάντηση στην κρίση του συστήματος. Μια διαδεδομένη άποψη- κάθε άλλο παρά αθώα- είναι πως οι Ναζί κέρδισαν την γερμανική εργατική τάξη και τους άνεργους. Έτσι μετατράπηκαν σε εναλλακτική απάντηση, εφαρμόζοντας ένα κεϊνσιανικό οικονομικό πρόγραμμα, αντίστοιχου του προγράμματος του «νιου ντηλ» στις ΗΠΑ.
Αυτή την «αναθεωρητική» άποψη επιχειρεί να αντιμετωπίσει ένα μικρό βιβλίο που πρόσφατα κυκλοφόρησε και στα Ελληνικά από τις εκδόσεις antifa scripta. Πρόκειται για τον μικρό τόμο: «ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ-ΚΡΙΣΗ, ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ» του ιταλού ερευνητή Σέρτζιο Μπολόνια που ζει και εργάζεται στην Ιταλία και υπήρξε ηγετική μορφή των εργατιστών την δεκαετία του 60 και της εργατικής αυτονομίας στην δεκαετία του 70.
Το βιβλίο υπερασπίζεται την άποψη που λέει πως η εργατική τάξη της Γερμανίας όχι μόνο δεν πήγε με τους ναζί αλλά έδωσε σκληρές και αιματηρές μάχες εναντία τους. Φυσικά ο συγγραφέας ακολουθώντας την εργατίστικη παράδοση δεν μιλάει γενικά για την εργατική τάξη αλλά μιλάει για την τεχνική της σύνθεση, για τις ποιοτικές διαφοροποιήσεις της που μεγιστοποιούσαν τον κατακερματισμό της. Επίσης μιλάει και αναλύει το ρόλο, την ποιότητα και δράση των ανέργων στα πλαίσια του ταξικού κοινωνικού ανταγωνισμού.
Και σε αντίθεση με ότι κυκλοφορεί ο συγγραφέας θεωρεί πως οι άνεργοι εργάτες δεν ταυτίστηκαν με τους ναζί αλλά στρατεύτηκαν με τις αντιφασιστικές ομάδες που προέρχονταν από τους κομμουνιστές και τους αναρχοσυνδικαλιστές. Οι ναζί αντίθετα σε μια πρώτη φάση κέρδισαν τμήματα των μικροαστών καθώς και τμήματα «νοικοκυραίων» της εργατικής τάξης που προέρχονταν από τους σοσιαλδημοκράτες.
Αυτή η τεχνική και σε τελευταία ανάλυση πολιτική διάκριση ανάμεσα στα τμήματα της εργατικής τάξης που ακολούθησαν από την μια τους κομμουνιστές και τους αναρχοσυνδικαλιστές και από την άλλη τους σοσιαλδημοκράτες εξηγεί- κατά τον συγγραφέα- το ανέφικτο του ενιαίου αντιφασιστικού εργατικού μετώπου.
Πόσο μάλλον που μιλάει για τον βαθιά αντιδραστικό και συστημικό ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας, των συνδικάτων της. Σοσιαλδημοκράτες που χρεώνονται την δολοφονία των κομμουνιστών ηγετών Κ. Λίμπκνεχτ και Ρ. Λούξεμπουργκ κατά την καταστολή της επανάστασης του 1918. Με την βοήθεια των εθνικιστικών παραστρατιωτικών ταγμάτων «φράικορπς»(ελεύθερα σώματα) που υπήρξαν οι μήτρες της δημιουργίας των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου(SA).
Σοσιαλδημοκράτες που παράλληλα χρεώνονται αυταρχικές και ημιδικτατορικές πολιτικές στα πλαίσια της δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Που δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα εργαλείο ταξικού πολέμου ενάντια στο προλεταριάτο από το γερμανικό κεφάλαιο.
Αυτό φαίνεται σε πολύ καλύτερο βαθμό από το ρόλο που έπαιξε η κοινωνική πρόνοια των δήμων. Ρόλο ελέγχου και πειθάρχησης των άνεργων εργατών διάμεσου των επιδομάτων πρόνοιας. Πολιτική που είχαν πρωτοστατήσει οι σοσιαλδημοκράτες, για να πάρουν τα ηνία στην συνέχεια οι ναζί. Διευρύνοντας αυτόν τον έλεγχο και την πειθάρχηση εισάγοντας φυλετικά και κοινωνικά κριτήρια και χρησιμοποιώντας μορφές στρατιωτικοποιήσης της εργασίας σε δημόσια έργα και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Μπορούσαν να σταματήσουν τον Χίτλερ;
Ο συγγραφέας σωστά καταγγέλλει τον δολοφονικό και βαθιά αντιδραστικό ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας. Δεν πράττει το ίδιο με τις δολοφονικές παραλήψεις και λάθη της ηγεσίας των γερμανών κομμουνιστών. Δείχνει μάλιστα να δικαιολογεί έμμεσα την πολιτική της τρίτης περιόδου, την πολιτική του σοσιαλφασισμού. Σοσιαλφασισμός που μεταμορφώθηκε μέσα σε μια νύκτα στην πολιτική υποταγής στους σοσιαλδημοκράτες δια του λαϊκού μετώπου. Δίνοντας εύσημα ο συγγραφέας στο ΚΚΓ για την αγωνιστικότητα και την αποφασιστικότητα να ανακοπεί η ναζιστική προέλαση.
Επίσης παρόλο που μιλάει και δίνει μεγάλη έμφαση στην εργατική αντίσταση στο ναζισμό δεν απαντάει καθόλου για το πώς και αν μπορούσε να ηττηθεί η ναζιστική προέλαση. Δίνει μια εξήγηση στο πως χάθηκε η μάχη στο δρόμο, αλλά δεν καταπιάνεται καθόλου με το κυρίαρχο ερώτημα. Υπήρχε έστω και μια περίπτωση να μην ανεβεί ο Χίτλερ στην εξουσία;
Μπορούσε να οικοδομηθεί ένα εργατικό αντιφασιστικό μέτωπο που θα κέρδιζε την μάχη της κοινωνίας, των γειτονιών, της οικοδόμησης εργατικών, κοινωνικών και παραγωγικών αντιεξουσιών, όπως πάνω, κάτω έπραξαν σε μια αντιδραστική κατεύθυνση οι ναζί;
Και εν τέλει δεν δίνει απάντηση σε ένα άλλο κυρίαρχο ερώτημα, όπως εξάλλου δεν δίνει απάντηση σε αυτόν το ερώτημα το ρεύμα των εργατιστών, της μιας ή της άλλης οπτικής. Η εργατική τάξη- αυτή η αντιφατική ενότητα δυο τάσεων: Της τάσης χειραγώγησης και της τάσης της χειραφέτησης – μπορεί να αποτρέψει στο μέλλον αντίστοιχους κινδύνους; Μπορεί να δράσει για μακρόν με ηγεμονική την τάση χειραφέτησης, ως τάξη δηλαδή για τον εαυτό της; Σε κάθε άλλη περίπτωση κόκκινοι ή μαύροι γραφειοκράτες και εξουσιαστές θα την πειθαρχούν στα κελεύσματα του κυριάρχου πόλου του κεφαλαίου.
Πόσο μάλλον που αυτή την στιγμή ζούμε μια κρίση που πιθανόν να είναι βαθύτερη και από την κρίση του 1929. Δίχως η αριστερά και το εργατικό κίνημα να είναι ανάλογα ετοιμοπόλεμο. Απεναντίας αν στην δεκαετία του 30 υπήρχε και η ΕΣΣΔ με τα καλά και τα άσχημα της σήμερα απουσιάζει μια εναλλακτική λύση στην βαρβαρότητα.
Ίσως τελικά μια απάντηση δώσει η ίδια η πραγματικότητα με τις αντιθέσεις της!!!! Προχθές ένας άνεργος εργάτης στην Κομοτηνή με το όπλο στο χέρι πήγε να βρει το δίκαιο του. Μια πράξη απελπισίας που αν δεν οργανωθεί από τις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής ανατροπής θα οργανωθεί από τις δυνάμεις παρακμής, της πατριδοκαπηλείας και της άκρας δεξιάς. Που εκ νέου θα αποτελέσουν μια βάρβαρη λύση στα συστημικά αδιέξοδα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ

Ανέγγιχτοι


Με δίπλωσε σε ένα γιγάντιο πλαστικό και με κάθισε στον καναπέ. Σα μωρό που το φασκιώνει η μάνα του και το βάζει στην κούνια. Το σώμα και το πρόσωπό μου καλυμμένα εντελώς. Μια μούμια τυλιγμένη σε διάφανη στολή. Αυτό ήμουν.
Η ώρα περνούσε. Ένιωθα τον ιδρώτα να ξεπετάγεται από κάθε πόρο του κορμιού μου, την ανάσα μου να σφίγγεται. Την καρδιά μου να κλωτσάει. Δεν μπορούσα να κουνήσω ούτε δάχτυλο. Δυο τρύπες είχε αφήσει όλες κι όλες, στο ύψος των ματιών μου. Από κει έμπαινε και ο λιγοστός αέρας που ανέπνεα.
Περίμενα.
Κάθισε σε μια πολυθρόνα απέναντί μου και με κοίταζε αμίλητος. Ούτε κι εγώ ξέρω για πόση ώρα. Εγώ παρέμενα ακίνητη, τυλιγμένη στο πλαστικό κουκούλι μου κι εκείνος με τα ρούχα του, ανέκφραστος, να καπνίζει το ένα τσιγάρο μετά το άλλο σταυροπόδι. Κοιτώντας με στα μάτια.
Έξω νύχτωνε κι εμείς συνεχίζαμε αυτό το παράλογο παιχνίδι.
Από το παράθυρο διέκρινα τη λάμψη μιας φωτεινής επιγραφής που αναβόσβηνε. Μπλε ελεκτρίκ. Όπως όλοι οι εφιάλτες μου. Το άναψε-σβήσε με χτυπούσε στην καρδιά. Και στα τύμπανα των αυτιών μου.
Όταν σταμάτησε να αναβοσβήνει η επιγραφή – χαράματα σχεδόν, έκλεινε ταμείο το ημιδιαμονής – σηκώθηκε ήσυχα και με πλησίασε. Κάθισε δίπλα μου κι ακούμπησε το χέρι του στο γόνατό μου. Με χάιδεψε απαλά, πολύ απαλά, για μια στιγμή, κι έπειτα στράφηκε προς το μέρος μου κι άρχισε να με φιλάει. Πάνω από το πλαστικό. Τα χέρια του δεν με άγγιζαν πια. Ένιωθα μονάχα τη γλώσσα του να προσπαθεί να τρυπήσει το σελοφάν και να χωθεί στο στόμα μου. Μέσα από τη μεμβράνη προσπαθούσα να γλύψω κι εγώ. Μάταια.
Ένα κύμα κούρασης μου δημιουργούσε μια αίσθηση εξάντλησης και αναγούλας. Νόμιζα πως θα σκάσω. Το κατάλαβε και απομάκρυνε το πρόσωπό του από το δικό μου. Με κοίταξε στα μάτια για μερικά δευτερόλεπτα, κι έπειτα μου είπε με την πιο απαλή, ζεστή και λιγωτική φωνή του κόσμου: «Τελειώσαμε για σήμερα. Την επόμενη φορά θα φορέσω χειρουργικά γάντια».
Έπειτα σηκώθηκε, με ξετύλιξε από την πλαστική μεμβράνη προσέχοντας να μην με αγγίξει πουθενά και μου έγνεψε να πάω στο μπάνιο να πλυθώ. Όταν επέστρεψα στο δωμάτιο είδα πως είχε φύγει. Στο πάτωμα σερνόταν η αυτοσχέδια στολή μου.
Βγήκα στο δρόμο και περπάτησα ως το κέντρο αναπνέοντας το πρωινό αγιάζι.
Υπολόγισα πως μέχρι να ακουμπήσουμε ο ένας τον άλλο με γυμνά χέρια θα έπρεπε να περάσει πολύς καιρός. Μπορεί και μια ολόκληρη αιωνιότητα.
Απο το Θεώρημα

Συμφωνία Ελλάδας – Siemens: μεγάλη επιτυχία της Γερμανικής εταιρείας, αλλά και της ελληνικής κλεπτοκρατίας


ΤΟ ΒΗΜΑ – Τι προβλέπει το τελικό κείμενο της συμφωνίας Ελλάδας – Siemens – κοινωνία.

…διαβάστε τις λεπτομέρειες, αλλά αφού είστε σίγουροι για την καλή κατάσταση της υγείας σας.
(Η φωτογραφία είναι ιστορικού χαρακτήρα)

Γαργάρα οι τζάμπα μαγκιές από την Δια Βίου, για τους Γιαννιώτες μαθητές


Κατανόηση για την «οργή και το θυμό» που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία, αλλά και μεταξύ των μαθητών που πρόσφατα εκφράστηκαν με χειρονομίες προς την εξέδρα των επισήμων κατά την παρέλαση στα Ιωάννινα για την 99η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης, εξέφρασε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, παραδεχόμενη ότι ήταν λάθος της να αντιδράσει αρχικά «εν θερμώ».

«Σε μια εποχή, που η ζωή σε κάθε οικογένεια αλλάζει δραματικά και τα νέα παιδιά δεν βλέπουν ελπίδα και προοπτική, είναι κατανοητό να υπάρχει οργή και θυμός. Με οργή, θυμό, αλλά πέρα από τους κανόνες συμπεριφοράς της κοινωνίας μας, εκφράστηκαν και οι μαθητές στα Γιάννενα, προσφάτως, στην παρέλαση. Εν θερμώ αντέδρασα και εγώ απέναντι στο γεγονός ως υπουργός Παιδείας. Λάθος!» δήλωσε την Κυριακή η κυρία Διαμαντοπούλου.


Κατά την παρέλαση στα Ιωάννινα, μαθητές μούντζωσαν προς την εξέδρα των επισήμων. Η υπουργός Παιδείας δήλωσε την επομένη, 22 Φεβρουαρίου: «Το χθεσινό φαινόμενο είναι απαράδεκτο και νομίζω ότι λύπησε βαθιά όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Προσέβαλε μια εθνική ημέρα, το συμβολισμό μιας πόλης και προσέβαλε περισσότερο αυτούς που το έκαναν και όχι αυτούς στους οποίους απευθυνόταν. Ας αφήσουμε μακριά τα νέα παιδιά από όλες τις πολώσεις και τις συγκρούσεις, που έχουν πολλών ειδών χαρακτηριστικά.»

Σημείωση: Τα ΝΕΑ “προστατεύουν” τη Δια Βίου, “ξεχνώντας” να αναφέρουν τις απειλές της κατά των μαθητών. Οι πλήρεις δηλώσεις της κ. Άννας (τ’ όνομά της το μικρό) εδώ . Το ωραίο  είναι ότι χωρίς την τελευταία παράγραφο, η σημερινή δήλωση μετανοίας δεν έχει νόημα!

ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ! ΕΛΑ ΚΙ ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ!

‎...Αυτό που καίνε κάτω από το εικόνισμα του Σταλιν στο υπόγειο του Περισσού δεν πρέπει να είναι λιβάνι…Δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η ανακοίνωση!!!


Από τις πατάτες του Καποδίστρια στο «κίνημα της φτηνής πατάτας», και στις «πατάτες» του Κ.Κ.Ε…..

Μέσα στα τόσα κινήματα που γνωρίσαμε ως τώρα, να ‘σου και το (ελπιδοφόρο) «κίνημα της φτηνής πατάτας» που μας προέκυψε τελευταία. Μια ομάδα πολιτών από την Κατερίνη είχε την έξυπνη ιδέα ανάπτυξης ενός δικτύου απευθείας αγοράς και διακίνησης της πατάτας από τον παραγωγό στον καταναλωτή. Στόχος του κινήματος- που αναπτύσσεται ραγδαία σ’ όλη την Ελλάδα, από τη Θράκη ως την Κρήτη, «αγκαλιάζοντας» κι άλλα γεωργικά διατροφικά προϊόντα (π.χ. λάδι)- είναι το χτύπημα των μεσαζόντων που κερδοσκοπούν ασυστόλως και η αγορά φτηνών προϊόντων από το λαϊκό καταναλωτή.

Μακάρι το πρωτόγνωρο κίνημα να πετύχει, να στεριώσει και να εξαπλωθεί….

Δικαίως στους φίλους από την Κατερίνη πρέπει να τους απονεμηθεί ο τίτλος: «Οι ιππότες της φτηνής πατάτας»!… Αν γνώριζε το γεγονός ο καλός συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Ευγένιος Τριβιζάς, ίσως έδινε στο θεατρικό έργο που έγραψε πριν μερικά χρόνια αυτόν τον τίτλο κι όχι τον τίτλο «Οι ιππότες της τηγανητής πατάτας»!

Συνηθίζεται να λέμε ότι το εθνικό μας φαγητό είναι η φασολάδα, αλλά νομίζω ότι εδώ και πολλά χρόνια την πρωτοκαθεδρία στον εθνικό μας τσελεμεντέ έχει πάρει η πατάτα μαγειρευμένη με «χίλιους» τρόπους, χρησιμοποιώντας την τόσο σαν βασικό υλικό όσο και σαν «αξεσουάρ» στα φαγητά μας.

Αλλά πότε και πώς εισήχθη η πατάτα στη χώρα μας, ώστε με το πέρασμα των χρόνων να γίνει πια το «εθνικό» μας φαγητό;

Ο Καποδίστριας, όταν έφτασε στην Ελλάδα το 1828 βρήκε εκτός των άλλων δεινών που μάστιζαν τη χώρα και μια κατεστραμμένη αγροτική οικονομία κι έναν λαό να λιμοκτονεί. Ο πεινασμένος λαός έπρεπε να τραφεί και σαν προσφορότερη λύση σκέφτηκε την εισαγωγή, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και καλλιέργεια της πατάτας, ενός γεωργικού προϊόντος, σχετικά εύκολου στην καλλιέργειά του, με μεγάλη στρεμματική απόδοση, και κυρίως με δυνατότητα αποθήκευσής του.

Έτσι ο Καποδίστριας παραγγέλλοντας ένα φορτίο πατάτες, πρώτα διέταξε ότι πρέπει να προσφερθούν σε όποιον θα ενδιαφερόταν. Όμως οι πατάτες αντιμετωπίστηκαν με αδιαφορία από τον πληθυσμό και ολόκληρο το σχέδιο φάνηκε να αποτυχαίνει. Όμως ο Καποδίστριας, έχοντας γνώση των ελληνικών συνηθειών, διέταξε ολόκληρη η αποστολή των πατατών να ξεφορτώνεται σε δημόσια επίδειξη στις αποβάθρες του Ναυπλίου, αλλά να φυλάσσονται από φαινομενικά αυστηρές φρουρές. Σύντομα, κυκλοφόρησαν φήμες για τις πατάτες, ότι, αφού τόσο καλά φρουρούνταν, έπρεπε να είναι μεγάλης σπουδαιότητας. Και αφού ήταν έτσι, κάποιοι δοκίμαζαν να τις κλέψουν. Οι φρουρές είχαν διαταχθεί εκ των προτέρων να κάνουν με τρόπο τα στραβά μάτια και να επιτρέπουν ουσιαστικά την κλοπή. Έτσι, αναφέρει η ιστορία – αστικός μύθος – σύντομα όλες οι πατάτες του φορτίου είχαν κλαπεί και το σχέδιο του Καποδίστρια να τις εισαγάγει στην Ελλάδα είχε πετύχει.

-Οι «πατάτες» του Κ.Κ.Ε…..

… Και το Κ.Κ.Ε. στον κόσμο του!… Το «Παπαρηγομαΐλειο» κόμμα του αχαλίνωτου δογματισμού και σεχταρισμού, που θέλει να μας «σώσει» παραπέμποντάς μας, «μεταφυσικώ τω τρόπω» στη δική του πολιτική «Δευτέρα παρουσία», συνεχίζει ακάθεκτο την παραγωγή πολιτικών «πατατών»…. Τώρα με ανακοίνωσή του καταγγέλλει και το «κίνημα της φτηνής πατάτας» σαν δάκτυλο του «συστήματος» που επιχειρεί να μας αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα (όπως βέβαια τα εννοεί το ίδιο, που ως γνωστόν κατέχει την απόλυτη αλήθεια)!

Το ΚΚΕ το έχει αποφασίσει και το διαλαλεί ότι ο χειραφετημένος ενεργός πολίτης είναι «ταξικός εχθρός» στο βαθμό που δεν κάθεται άπρακτος να εξαθλιωθεί να πεινάσει και να επαναστατήσει…!

Διαβάστε και θα καταλάβετε….

«Με πρωταγωνιστές τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ενθάρρυνση της συγκυβέρνησης εξελίσσεται μία νέα ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας για την εξαπάτηση του λαού με τον κωδικό «κίνημα της πατάτας». Παίζουν και αξιοποιούν τον πόνο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Το λεγόμενο κίνημα της φθηνής πατάτας που προβάλλεται ως λύση ή ανακούφιση είναι σαν αυτά τα κόλπα που χρησιμοποιούν τα Super Market στο παιχνίδι των προσφορών. Είναι η συνέχεια του άθλιου κυβερνητικού εμπαιγμού ότι η ακρίβεια θα χτυπηθεί με τα «παρατηρητήρια τιμών» και τη διαφάνεια ή με τις επιτροπές ανταγωνισμού…»

Εδώ ολόκληρη η ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε…..

http://www.kke.gr/anakoinoseis_grafeioy_typoy/anakoinosh_toy_grafeioy_typoy_gia_tis_fthhnes_patates?morf=1

Απο το μπλόγκ λόγος παράταιρος