4 Μαρ 2012

ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ! ΕΛΑ ΚΙ ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ!

‎...Αυτό που καίνε κάτω από το εικόνισμα του Σταλιν στο υπόγειο του Περισσού δεν πρέπει να είναι λιβάνι…Δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η ανακοίνωση!!!


Από τις πατάτες του Καποδίστρια στο «κίνημα της φτηνής πατάτας», και στις «πατάτες» του Κ.Κ.Ε…..

Μέσα στα τόσα κινήματα που γνωρίσαμε ως τώρα, να ‘σου και το (ελπιδοφόρο) «κίνημα της φτηνής πατάτας» που μας προέκυψε τελευταία. Μια ομάδα πολιτών από την Κατερίνη είχε την έξυπνη ιδέα ανάπτυξης ενός δικτύου απευθείας αγοράς και διακίνησης της πατάτας από τον παραγωγό στον καταναλωτή. Στόχος του κινήματος- που αναπτύσσεται ραγδαία σ’ όλη την Ελλάδα, από τη Θράκη ως την Κρήτη, «αγκαλιάζοντας» κι άλλα γεωργικά διατροφικά προϊόντα (π.χ. λάδι)- είναι το χτύπημα των μεσαζόντων που κερδοσκοπούν ασυστόλως και η αγορά φτηνών προϊόντων από το λαϊκό καταναλωτή.

Μακάρι το πρωτόγνωρο κίνημα να πετύχει, να στεριώσει και να εξαπλωθεί….

Δικαίως στους φίλους από την Κατερίνη πρέπει να τους απονεμηθεί ο τίτλος: «Οι ιππότες της φτηνής πατάτας»!… Αν γνώριζε το γεγονός ο καλός συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Ευγένιος Τριβιζάς, ίσως έδινε στο θεατρικό έργο που έγραψε πριν μερικά χρόνια αυτόν τον τίτλο κι όχι τον τίτλο «Οι ιππότες της τηγανητής πατάτας»!

Συνηθίζεται να λέμε ότι το εθνικό μας φαγητό είναι η φασολάδα, αλλά νομίζω ότι εδώ και πολλά χρόνια την πρωτοκαθεδρία στον εθνικό μας τσελεμεντέ έχει πάρει η πατάτα μαγειρευμένη με «χίλιους» τρόπους, χρησιμοποιώντας την τόσο σαν βασικό υλικό όσο και σαν «αξεσουάρ» στα φαγητά μας.

Αλλά πότε και πώς εισήχθη η πατάτα στη χώρα μας, ώστε με το πέρασμα των χρόνων να γίνει πια το «εθνικό» μας φαγητό;

Ο Καποδίστριας, όταν έφτασε στην Ελλάδα το 1828 βρήκε εκτός των άλλων δεινών που μάστιζαν τη χώρα και μια κατεστραμμένη αγροτική οικονομία κι έναν λαό να λιμοκτονεί. Ο πεινασμένος λαός έπρεπε να τραφεί και σαν προσφορότερη λύση σκέφτηκε την εισαγωγή, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και καλλιέργεια της πατάτας, ενός γεωργικού προϊόντος, σχετικά εύκολου στην καλλιέργειά του, με μεγάλη στρεμματική απόδοση, και κυρίως με δυνατότητα αποθήκευσής του.

Έτσι ο Καποδίστριας παραγγέλλοντας ένα φορτίο πατάτες, πρώτα διέταξε ότι πρέπει να προσφερθούν σε όποιον θα ενδιαφερόταν. Όμως οι πατάτες αντιμετωπίστηκαν με αδιαφορία από τον πληθυσμό και ολόκληρο το σχέδιο φάνηκε να αποτυχαίνει. Όμως ο Καποδίστριας, έχοντας γνώση των ελληνικών συνηθειών, διέταξε ολόκληρη η αποστολή των πατατών να ξεφορτώνεται σε δημόσια επίδειξη στις αποβάθρες του Ναυπλίου, αλλά να φυλάσσονται από φαινομενικά αυστηρές φρουρές. Σύντομα, κυκλοφόρησαν φήμες για τις πατάτες, ότι, αφού τόσο καλά φρουρούνταν, έπρεπε να είναι μεγάλης σπουδαιότητας. Και αφού ήταν έτσι, κάποιοι δοκίμαζαν να τις κλέψουν. Οι φρουρές είχαν διαταχθεί εκ των προτέρων να κάνουν με τρόπο τα στραβά μάτια και να επιτρέπουν ουσιαστικά την κλοπή. Έτσι, αναφέρει η ιστορία – αστικός μύθος – σύντομα όλες οι πατάτες του φορτίου είχαν κλαπεί και το σχέδιο του Καποδίστρια να τις εισαγάγει στην Ελλάδα είχε πετύχει.

-Οι «πατάτες» του Κ.Κ.Ε…..

… Και το Κ.Κ.Ε. στον κόσμο του!… Το «Παπαρηγομαΐλειο» κόμμα του αχαλίνωτου δογματισμού και σεχταρισμού, που θέλει να μας «σώσει» παραπέμποντάς μας, «μεταφυσικώ τω τρόπω» στη δική του πολιτική «Δευτέρα παρουσία», συνεχίζει ακάθεκτο την παραγωγή πολιτικών «πατατών»…. Τώρα με ανακοίνωσή του καταγγέλλει και το «κίνημα της φτηνής πατάτας» σαν δάκτυλο του «συστήματος» που επιχειρεί να μας αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα (όπως βέβαια τα εννοεί το ίδιο, που ως γνωστόν κατέχει την απόλυτη αλήθεια)!

Το ΚΚΕ το έχει αποφασίσει και το διαλαλεί ότι ο χειραφετημένος ενεργός πολίτης είναι «ταξικός εχθρός» στο βαθμό που δεν κάθεται άπρακτος να εξαθλιωθεί να πεινάσει και να επαναστατήσει…!

Διαβάστε και θα καταλάβετε….

«Με πρωταγωνιστές τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ενθάρρυνση της συγκυβέρνησης εξελίσσεται μία νέα ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας για την εξαπάτηση του λαού με τον κωδικό «κίνημα της πατάτας». Παίζουν και αξιοποιούν τον πόνο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Το λεγόμενο κίνημα της φθηνής πατάτας που προβάλλεται ως λύση ή ανακούφιση είναι σαν αυτά τα κόλπα που χρησιμοποιούν τα Super Market στο παιχνίδι των προσφορών. Είναι η συνέχεια του άθλιου κυβερνητικού εμπαιγμού ότι η ακρίβεια θα χτυπηθεί με τα «παρατηρητήρια τιμών» και τη διαφάνεια ή με τις επιτροπές ανταγωνισμού…»

Εδώ ολόκληρη η ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε…..

http://www.kke.gr/anakoinoseis_grafeioy_typoy/anakoinosh_toy_grafeioy_typoy_gia_tis_fthhnes_patates?morf=1

Απο το μπλόγκ λόγος παράταιρος

1 σχόλιο:

  1. KΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ:
    1. ΑΠ'ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΛΛΕΣ 4 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΙ ΠΡΑΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ.
    2. Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    3. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ : http://www.kke.gr/anakoinoseis_grafeioy_typoy/anakoinosh_toy_grafeioy_typoy_gia_thn_epithesh_kata_toy_kke_me_aformh_to_«kinhma_ths_patatas»?morf=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ εκτονώνεστε ...