5 Οκτ 2013

ΤΟ ΚΑΚΟΛΥΡΙ ΦΛΕΓΕΤΑΙ .... Η ΤΥΦΛΗ ΟΘΩΜΑΝΗ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ .... ΚΑΙ ΤΑΓΜΑΤΑ ΔΕΡΒΙΣΗΔΩΝ ΣΤΡΟΒΙΛΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.


Σπάνια στην Ελληνική, παγκόσμια και πλανητική σκηνή ένα χωριό εμφανίζει τόσο σπάνια χαρακτηριστικά...

Το ΚΑΚΟΛΥΡΙ που οι γραφειοκράτες του μετεμφυλιακού κράτους του άλλαξαν όνομα και το έκαναν ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ, έχει την κρυμμένη ιστορία του... Στην πραγματικότητα κανένας ντόπιος δεν την διαφημίζει απορροφημένος με την καθημερινότητα...

Επί της ουσίας είναι ένα χωριό που γεφυρώνει την ιστορία εκεί κάτω πριν την απελευθέρωση από τους Οθωμανούς, καθώς και την Χιτλερική θηρηωδία...

Δεν ξέρω γιατί ένα χωριό ενόχλησε τους γραφειοκράτες και το μετονόμαζαν... Η αλλαγή της ντοπολαλιάς ήταν ένα σπορ απίστευτο... Ήθελαν ίσως κάτι πιο εύηχο, κάτι που να μην θυμίζει ένα άσχημο κόκκορα...!!!!!!! που είχε και κακό λυρί.... Τι να πει κανείς...

Λοιπόν εκεί κοντά στον "αμαξωτό" που συνδέει την Χαλκίδα με την Κύμη υπάρχει μια γέφυρα που ονομάζεται "γέφυρα της Σκοτεινής". Άμα ρωτήσεις τους ντόπιους θα σου πούνε ότι την λένε σκοτεινή γιατί τα πλατάνια και το πράσινο δηλ τα "ρουμάνια" (ρουμάνια λέμε τα μέρη που το πράσινο είναι πυκνό και ακαλλιέργητο)... Φευ η "γέφυρα της Σκοτεινής" έχει την δική της ιστορία...

Μια τυφλή Οθωμανή περπατούσε και στην γέφυρα, ως εκ θαύματος, βρήκε το φως της.. Από εκεί πήρε το όνομά της... Μετά πήγε στο μοναστήρι του Σωτήρος και προσεκύνησε. Άλλοι λένε ότι πήγαινε πριν βρει το φως της προς το μοναστήρι... Είναι από τα πολλά ιστορικά θαύματα που ο κοσμάκης διέσωσε ανάμεσα στους Οθωμανούς και τους Χριστιανούς δούλους... Διάβολε τα πολλά χρόνια κοινής ζωής άφησαν πολλά τέτοια ιστορικά...

Εγώ συμφωνώ με την πρώτη εκδοχή γιατί εκεί κοντά στον Καστροβαλά (και εδώ οι μουρλοί γραφειοκράτες το έκαναν Καλημεριάνοι...) και τους Γραμματικιάνους ήταν η Οθωμανική διοίκηση, οι καδήδες τα γραφεία κλπ...

4 Οκτ 2013

Ώστε φταίνε οι "πλατείες", ε;

Μάης 2011. Ξεκινούν οι συγκεντρώσεις στις πλατείες. Αυτές που ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ μας λένε πως ενίσχυσαν τους ναζί. Για να δούμε κατά πόσο αυτή η "εκτίμηση" έχει επαφή με την πραγματικότητα.
Πηγή
 Ιούλιος 2011. Μετά την κυβερνητική κρίση, την παρολίγον συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τον ανασχηματισμό, την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και το λυντσάρισμα των ελλήνων πολιτών ξανά και ξανά από τους ένστολους αλήτες του Παπουτσή  το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει δείγματα κατάρρευσης χάνοντας 5,5% μέσα σε 3 μήνες! Αύξηση σχεδόν 40% των εν δυνάμει ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που κεφαλοποιεί δημοσκοπικά τη στάση του στις πλατείες και από το 6.5% ανεβαίνει στο 9%. Οι ναζί, (κόντρα στα ψεύδη που διακινούν τώρα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ), παραμένουν στο περιθώριο του 1% και δεν εμφανίζονται καν στις δημοσκοπήσεις .
 Δεκέμβρης 2011. Πτώση κυβέρνησης ΓΑΠ, συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, ξέπλυμα ακροδεξιάς με την -για πρώτη φορά στην μεταπολίτευση υπουργοποίηση ξεκάθαρα ακροδεξιών φωνών (ΕΠΙΛΟΓΗ του ΠΑΣΟΚ καθώς ΔΕΝ ήταν απαραίτητοι οι ψήφοι του ΛΑΟΣ). Το ΠΑΣΟΚ αποσυντίθεται και πέφτει δημοσκοπικά 11%, ενώ η αριστερά ανεβαίνει συνολικά κατά  15,5% (η ΔΗΜΑΡ κατά 7.5%, ο ΣΥΡΙΖΑ κατά 5%, το ΚΚΕ 2%, Οικολόγοι 0,5%, ΑΝΑΡΣΥΑ 0,5%) φτάνοντας το 42%! Η κωλοτούμπα του Σαμαρά ρίχνει κατά 2,5 μονάδες τη ΝΔ μέσα σε ένα μόλις μήνα και 1,5% το ακροδεξιό ΛΑΟΣ.  Οι ναζί ανεβαίνουν στο 1,5% για πρώτη φορά εισπράττοντας κάποιους λίγους απογοητευμένους νεοδημοκράτες και αυριανιστές πασόκους εθνικιστικής κοπής.

3 Οκτ 2013

Ο “Μακεδονικός τους Αγώνας”

Η αλήθεια για τον »Μακεδονικό Αγώνα», όπως προκύπτει από τα υπάρχοντα ντοκουμέντα της εποχής. Μια αλήθεια που έχει κρυφτεί και θα κρύβεται συνέχεια από το ελληνικό κράτος και τους εθνικιστές ιστορικούς που το υπηρετούν.
Συχνά πυκνά ακούμε και διαβάζουμε για τον περιβόητο Μακεδονικό αγώνα, σε ΜΜΕ, εφημερίδες, σε γιορτές, εκκλησίες ακόμα και σε συζητήσεις. Συνήθως η αναφορά σε αυτόν τον...
“αγώνα” γίνετε με υπερήφανο ύφος και επικούς τόνους. Η συνεχής δε επανάληψη των “άθλων” αυτών μαζί με την άγνοια όσων έτσι άκριτα υιοθετούν και μεταφέρουν τα όσα άκουσαν στο δημοτικό σχολείο, βοηθούν στην συντήρηση ενός ακόμη μύθου.

Αν, σε μια τέτοιου είδους συζήτηση, συμμετέχουν άνθρωποι που δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα, δεν διάβασαν σε βάθος σχετικά με το θέμα και δεν έχουν καμιά σχέση με το μακεδονικό ζήτημα τότε όλα καλά. Όλοι θα αναμασούν τα τετριμμένα, θα ικανοποιούν τον πατριωτισμό τους και θα αισθάνονται μια χαρά “Εθνικά Υπερήφανοι”!
Αν όμως, ανάμεσα στους συνομιλητές υπάρχει κάποιος περίεργος που να γνωρίζει την πραγματικότητα, τότε έχουμε απίθανους διάλογους που σαν μόνιμη κατάληξη έχουν τον στιγματισμό του περίεργου, σαν “μειοδότη”, “πράκτορα” και άλλα παρόμοια!
Πρώτο συμπέρασμα: Οι Νεοέλληνες, όπως υιοθέτησαν σαν ιστορικά γεγονότα τους μύθους περί Αγίας Λαύρας και κρυφού σχολειού, με την ίδια ζέση αναπαράγουν όσα τους είπαν στο δημοτικό σχολείο για τον Παύλο Μελά, τον Καραβαγγέλη, τον Κώττα και τους “Μακεδονομάχους”! Όταν αρχίσει κάποιος περίεργος που ερευνά, να ξηλώνει το πουλόβερ του μύθου και του ψεύδους του «Μακεδονικού τους» αγώνα έντρομοι αποχωρούν από τις συζητήσεις, αλλά σπάνια αναθεωρούν την άποψη τους για το θέμα. Βλέπετε, ποιος έχει τα κότσια να φέρει την ταμπέλα του “εθνοαποδημητή”, του “ανθέλληνα” και του “πράκτορος”;
Η Ελληνική προπαγάνδα για εσωτερική κατανάλωση και δημιουργία εθνικού φρονήματος φρόντισε να διαστρεβλώσει πολύ έντεχνα όλα τα γεγονότα της επίμαχης περιόδου του λεγόμενου “Μακεδονικού αγώνα”. Πρώτα από όλα, ακόμα και σήμερα η ελληνική προπαγάνδα συνεχίζει να μιλά για Βουλγάρους ενώ είναι γνωστό, και στον πιό άσχετο, ότι δεν υπήρξε ποτέ Βουλγαρική κατοχή στα χωριά της σημερινής Ελληνικής Μακεδονίας την εποχή της Οθωμανικής κυριαρχίας στη περιοχή !!!!

Ουρανία Μιχαλολιάκου: Μήπως στη μπουζού;

Κόρη και σύντροφος ποιητών
ourania
Κυρία με μύστακα
Του Αναγνώστη Λασκαράτου
1. Η χαριτόβρυτη, καλλιεργημένη (στην αργκό του οικογενειακού Hotel New Dream) και ευφυέστερη ενός κολοκυθοανθού  θυγατέρα του βουλευτικού ζεύγους των Φύρερ δις Ουρανία, είναι σύντροφος του (κατά τι ολιγότερον) ευφυούς βουλευτού Ματθαιόπουλου, ο οποίος ύστερα από απαίτησή της στον μπαμπά, κατέλαβε το θώκο του βουλευτή Σερρών Σιώη, που αν και άνεργος παραιτήθηκε λόγω «φόρτου εργασίας»,  μετά διορίστηκε υπάλληλος στη Βουλή (γνωρίζει ανάγνωση) και στις 4.10.2012 εκδόθηκε εναντίον του ένταλμα σύλληψης για τον τραυματισμό μέλους της «Ανταρσύας».
2. Οι γονείς της δίδος Ουρανίας  διατηρούν τη «φορολογική φωλίτσα» του πορνοξενοδοχείου New Dream στο οποίο απασχολούνται αλλοδαποί ιδιοκτήτε και υπάλληλοι (Βορειοηπειρώτε κλπ). (‘Έθνος’-2/12/2012, «Μία από τις πλέον αποτελεσματικές μεθόδους για να σβήσει κάποιος τα ίχνη του από την εφορία και να γλιτώσει μεγάλα ποσά φόρου για εισοδήματα από εκμίσθωση ακινήτων είναι να εμφανίσει στη δήλωσή του ότι τα ακίνητα έχουν παραχωρηθεί δωρεάν σε τρίτους. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να γλιτώσει μεγάλα ποσά φόρο για ενοίκια που εισπράττει…»).
3. Η καθ’έξιν εμπτύουσα μαμά της Ουρανίας, εκνευρίζεται εύκολα, πετάει καφέδες και κάνει ντου σε τηλεοπτικά συνεργεία, στα καλά του καθουμένου, επειδή ο σύζυγος βρίσκεται στη μπουζού, μαζί με τον μερακλή βουλευτή Λαγό και άλλους ευλαβείς κυρίους,  δημόσιους ουρητές, βωμολόχους Ομολογητές της Ορθοδοξίας («γαμημένες αλβανικές κωλοτρυπίδες»), μαχαιροβγάλτες κλπ, πατριώτες, θαυμαστές του Μουσολίνι, του Χίτλερ και του παιδεραστή Στράιχερ, που τους υπολήπτονται οι μητροπολίτες Αμβρόσιος και Ανδρέας, αγιορείτες “γκουρού”, αρχιμανδρίτες που βγάζουν ατιμώρητοι πολιτικό λόγο από τα μπαλκόνια τους, λίγο παλιότερα και ο ιερός Σεραφείμ, πριν να «ανακαλύψει» με περίεργη καθυστέρηση πως είναι λιγουλάκι Σατανιστές.

Τα απαγορευμένα γράμματα

Του Μιχάλη Μιχελή
Τα έβαλε με τους οικολόγους ο Ερντογκάν, γιατί διαφωνούν στην οικοδόμηση του πάρκου Γκεζί (στην πλατεία Ταξίμ).
Τα έβαλε με τους μοντερνιστές, που ήθελαν να κυκλοφορούν  ενδυματολογικά, χωρίς τα δικά του σεμνότυφα πρότυπα.
Τα έβαλε με τους δημοκρατικούς που δεν ανέχονται τον δεσποτισμό του.
Τα έβαλε με τον οποιοδήποτε, που δεν σέβεται τ’ αυστηρά ισλαμικά του πρότυπα.
Αφού λοιπόν είδε κι απόειδε ότι τελικά ο τσαμπουκάς του δεν περνά, άρχισε τις παραχωρήσεις.
Επιτρέπει δηλαδή στις υπαλλήλους του δημοσίου, να προσέρχονται στην εργασία τους χωρίς να έχουν με μαντίλι καλυμμένη την κεφαλή τους.
Έκανε άρση του νόμου, που απαγόρευε το δημόσιο φίλημα.
Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να τροποποιηθεί η εκλογική διάταξη, βάση της οποίας χρειάζεται τώρα ένα κόμμα το 10% για να μπει στο Κοινοβούλιο. (Θα γίνει 5% κι έτσι θα περάσουν το BDP, το συντηρητικό κόμμα του Κουρδιστάν και το ισλαμικό «Saadet»).
Όμως εκείνο που έκανε την περισσότερο αίσθηση και δικαίωσε τους μακροχρόνιους αγώνες των Κούρδων, ήταν ότι επιτέλους νομιμοποιούνται τα τρία απαγορευμένα τους γράμματα (συνημμένη φωτογραφία από κουρδική διαδήλωση).
Διότι οι «γραφικοί σατανάδες» για την τουρκικό εθνικισμό, που φοβάται τον διασπαστικό εισοδισμό των μειονοτήτων, είναι το Q, το W και το X.
Αυτά τα τρία γράμματα, δεν συμπεριλαμβάνονται στο τουρκικό αλφάβητο.
Επειδή λοιπόν για τον Ερντογκάν, στη χώρα του επικρατούσε μέχρι πρότινος «Ένα έθνος, μια γλώσσα», όποιος χρησιμοποιούσε αυτά τα τρία απαγορευμένα γράμματα, πήγαινε στην φυλακή (από 3 -6 μήνες), σύμφωνα με το νόμο του 1925.

30 Σεπ 2013

«Η Ελλάδα είναι θύμα εγκλήματος»

ΓΚΡΕΓΚ ΠΑΛΑΣΤ (δημοσιογράφος-ερευνητής, οικονομολόγος, συγγραφέας)

«Καταλαβαίνω την κούραση και την απογοήτευση, και ότι μερικοί άνθρωποι κυριολεκτικά πεινάνε, αισθάνονται αβοήθητοι και απελπισμένοι. Αλλά δεν πρέπει να τα παρατήσετε. Η εναλλακτική για την Ελλάδα είναι... ο Ισημερινός»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στην ΙΩΑΝΝΑ ΝΙΑΩΤΗ i.niaoti@eleftherotypia.net
«Η Ελλάδα είναι ήδη κατεστραμμένη. Με ρωτάτε, δηλαδή, εάν είναι καλή ιδέα να πηδήξετε έξω από ένα κτήριο που καίγεται; Πραγματικά είναι λογικό να ανησυχείτε για το τι θα συμβεί όταν πηδήξετε, αλλά εάν μείνετε μέσα, θα καείτε ζωντανοί»
«Με ρωτάτε εάν πρέπει να πηδήξετε έξω από ένα κτήριο που καίγεται; Ε, ναι λοιπόν, να πηδήξετε, γιατί θα καείτε. Και ο Ισημερινός σάς δείχνει το δρόμο... Γιατί το ευρώ έχει ήδη εγκαταλείψει την Ελλάδα. Πιστέψτε με, δεν θέλετε να είστε στην Ευρωζώνη», δηλώνει ο Γκρεγκ Πάλαστ, που μιλά αποκλειστικά στην «Κ.Ε.» για τη νέα διεθνή οικονομική τάξη, η οποία χρησιμοποίησε επιτυχώς το κοινό νόμισμα για να αλώσει το ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος και να κάνει τους πλουσίους πλουσιότερους. Ο Αμερικανός δημοσιογράφος-ερευνητής, με αποκλειστικά ρεπορτάζ και έρευνες που προκαλούν τριγμούς, υποστηρίζει ότι οι λαοί που χρησιμοποιούν το ευρώ και υποφέρουν από τη λιτότητα είναι όλοι «Ελληνες».
* Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων πιστεύει ότι πίσω από τα προγράμματα λιτότητας υπάρχει συνωμοσία εξόντωσης των Ελλήνων και του ελληνικού πολιτισμού. Τι δείχνουν οι έρευνές σας;
- Αυτή η πεποίθηση ή εντύπωση των Ελλήνων μεταφράζεται ψυχολογικά από τον Φρόιντ, που την αποκαλεί «υπεροψία της μικρής διαφοράς», δηλαδή την τάση των ανθρώπων να πιστεύουν ότι είναι ξεχωριστοί και γι' αυτό καταδιώκονται. Αυτή η θεωρία όμως είναι ανόητη. Εχω μια άλλη: όλοι όσοι χρησιμοποιούν το ευρώ είναι «Ελληνες». Είναι, δηλαδή, στόχοι της οικονομικής κατάρρευσης. Ολα τα κράτη που υποφέρουν υπό τη διοίκηση των φανατικών της λιτότητας κυβερνήσεων είναι «Ελλάδες» - όπως και οι ιδιοκτησίες τους... Είναι προγραμματισμένο να κλαπούν μέσω της ιδιωτικοποίησης. Δεν υπάρχει τίποτε ιδιαίτερο στις κακοποιήσεις που ζει η ελληνική οικονομία, ούτε και στο έγκλημα που διαπράττεται στην Ελλάδα. Απλώς είστε ο πρώτος στόχος μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση - μια μικρή, ευάλωτη χώρα με ελκυστικά «περιουσιακά στοιχεία» για... κλοπή.
Ρατσισμός
Υποστηρίζετε ότι η Ελλάδα είναι η σκηνή ενός εγκλήματος, ποιος όμως είναι ο δολοφόνος;
- Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Οι Ελληνες παρουσιάζονται ως τεμπέληδες που πίνουν ούζο στον ήλιο, δανείζονται πάρα πολλά και δουλεύουν πολύ λίγο. Γι' αυτό και η οικονομία τους κατέρρευσε. Πόσο λάθος ισχυρισμός... Στοιχεία από τον ΟΟΣΑ (από το 2000 έως το 2012), τα οποία και χρησιμοποιώ στο άρθρο μου στο περιοδικό VICE, με τίτλο «My Big Fat Greek Minister», αποδεικνύουν ότι οι Ελληνες εργάζονται κατά μέσο όρο 619 ώρες το χρόνο περισσότερες από τους Γερμανούς, τους Αγγλους και τους Αμερικανούς. Δυστυχώς, το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι Ελληνες ηγέτες συμφωνούν με αυτή τη ρατσιστική προσέγγιση, που προωθείται από την «ισχυρή γερμανική φυλή». Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος...
Η αλήθεια όμως είναι μία: η Ελλάδα είναι θύμα εγκλήματος που διαπράχθηκε σε δύο πράξεις. Η πρώτη πράξη ξεκίνησε όταν η διεθνής οικονομική τάξη αποφάσισε την «εφεύρεση» του ευρώ ως οχήματος για την εφαρμογή των σκληρών οικονομικών θεωριών των Τόμας Φρίντμαν, Μίλτον Φρίντμαν, Τζόσεφ Σούμπετερ και του Ρόμπερτ Μούντελ, που πίστευαν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου μέσω της «δημιουργικής καταστροφής». Μέχρι τώρα βλέπουμε μόνο την καταστροφή. Στην Ελλάδα, η πρώτη πράξη του εγκλήματος ξεκίνησε το 2002 με τα κρυφά παιχνίδια παραγώγων συναλλάγματος, που έπαιξαν τα δύο μεγάλα κόμματα με τη συνεργασία της Goldman Sachs, μια τρελή ταχυδακτυλουργία ώστε οι ελληνικές κυβερνήσεις να προσποιηθούν ότι το έλλειμμα της χώρας δεν ξεπερνούσε το 3% του ΑΕΠ.