11 Δεκ 2012

Ο Δωρόθεος Β΄ εις Μακρόνησον…

…και ιστορίε του ιερού παραδικαστικού

 Επίσκεψη συνταξιούχων (Δεγρέτσια, τ.Γλυξβγούργοι) εκ Λονδίνου, μετά του ευσεβούς τέκνου των, εις άγιον Δωρόθεον Β΄. Κλίμα φιλικόν, εμφάνισις μητροπολίτoυ casual. Επιδίδεται αντίγραφον κερδοφόρου και αφορολογήτου ιαματικής εικόνος


Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος
Kύριε Ροΐδη,
Στις 6 Σεπτεμβρίου του Σωτηρίου έτους 2011 ανακοινώθηκε «εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, Τήνου, Μυκόνου και λοιπών νήσων μετά των ιερών πανηγυρόσπιτων της μητροπολιτικής Πολεοδομίας:«Θεία Λειτουργία μνήμης στη σιωπηλή Μακρόνησο των εξορίστωνΑς προσευχηθούμε γι αυτούς και ας παρακαλέσουμε τον Θεό να συγχωρέσει και όσους επινόησαν και οραματίστηκαν να μετατρέψουν αυτό το νησί σε ένα τόπο δακρύων και αίματος». Ομολογώ ότι εξανέστην. Ο Άγιος Δωρόθεος Β΄, δεν μας είχε συνηθίσει σε φιλοκομμουνιστικάς εκδηλώσεις, είχε μάλιστα αποσπάσει (μετά από επιθέσεις και υπονοούμενα) τον έπαινον του κ.Γρ.Μιχαλόπουλου. Διατί αυτή η μεταστροφή; Ίσως ο θεοδώρητος Δωρόθεος να αναζητά ερείσματα εις την Αριστεράν, όπως έχουν κάμνει εσχάτως ο ιερός Ιερώνυμος, και ο Άγιος Περιστερίου και ΣΔΟΕ, ωθούμενοι άπαντες εκ λόγων πατριωτισμού, ένεκα η εισβολή Μέρκελ και ΔΝΤ. Αναδιφώ με την ευκαιρία στις δικαστικές περιπέτειες στις οποίες ο Σατανάς ενέπλεξε την θεοφρούρητον Μητρόπολιν
—-Α) (17.6.2010). «Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, θα καθίσει σε λίγη ώρα ο 24χρονος “κοσμικός” καλόγερος που “ψώνιζε” από gay site και πουλούσε εικόνες. Αν διαβάσετε, όσα γράφει η εφημερίδα VETO για τον βίο και την πολιτεία του 24χρονου μοναχού του Αγίου Όρους, που σήμερα δικάζεται στη Λαμία, θα κολαστείτε στην κυριολεξία. Ο 24χρονος “Χάρης” μαζί με φίλο του Αρχιμανδρίτη, ήταν δημοφιλείς στο νησί της Μυκόνου, με υψηλές γνωριμίες και μέσα στο κύκλωμα των celebrities του νησιού των ανέμων, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά “για την εκκλησία φυσικά”, κάνοντας παράλληλα ζωή, όχι απλά κοσμικού, αλλά φανταστείτε ότι έψαχνε μέσω ιστοσελίδας ομοφυλοφίλων να βρει το ιδανικό ταίρι. Ο 24χρονος ιερομόναχος κατηγορείται ότι προσπάθησε να πουλήσει πολύτιμη εικόνατου Σωτήρος από ιστορικό μοναστήρι. Την 1η Σεπτεμβρίου του 2006, ο 20χρονος τότε κληρικός, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, παρέλαβε την πολύτιμη εικόνα από ιερέα, για να την πάει σε εργαστήριο συντηρήσεως. ‘Όμως ο καλόγερος “Χάρης” βρέθηκε στη Λαμία, όπου συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω να προσπαθεί να πουλήσει την εικόνα σε αστυνομικούς της Ασφάλειας που προσποιήθηκαν του αγοραστές. Στο εδώλιο δίπλα στο βασικό κατηγορούμενο, θα καθίσει και ο Πρωτοπρεσβύτερος, σήμερα, της Μητρόπολης Μυκόνου, που ήταν ο τότε ιερέας που παρέδωσε την εικόνα στον 24χρονο ιερομόναχο. Σύμφωνα με τους καθ’ όλα βάσιμους ισχυρισμούς του συνηγόρου του Πρωτοπρεσβυτέρου, γνωστού Ποινικολόγου κ. Γιώργου Δούμα, ο ιερέας τότε “παρέδωσε την εικόνα στον μοναχό, προκειμένου να επιληφθεί της συντηρήσεώς της”.

 
—-Β) «Διαφθορά και κουκούλωμα που δεν θα τολμούσε ούτε η Χούντα
29.5.2011 Του Γ.ΝΤΑΣΚΑ
….Οι «TIMES IN KOLONAKI», ο Μαυρέλης και ο Μητροπολίτης
Μια πολύ χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή που αφορά το ελληνικό σύμβολο της διαφθοράς, τη Μύκονο. Εκεί, ο Αρειος Πάγος επεμβαίνοντας ζήτησε να ορισθεί εφέτης ανακριτής για να εξετάσει τα σκάνδαλα διαφθοράς και τα χρήματα που βρέθηκαν σε πρόσωπα του κρατικού μηχανισμού, όπως ο πολεοδόμος, πολιτικό και εξαιρετικά σημαντικό πρόσωπο της περιοχής κ.λπ. Για φανταστείτε… Για ένα βρομονήσι στο οποίο έχουν μαζευτεί όλοι της Ελλάδας οι διεφθαρμένοι για να κάνουν ήσυχοι διακοπές με διανομή λείας να ορίζεται εφέτης ανακριτής και να ομολογείται ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο ότι είναι αγορασμένοι οι αδύναμοι όλοι οι μικρότερης βαθμίδας δικαστικοί ..… Για τα συμβαίνοντα στη Μύκονο ιδιαίτερο αλλά και ιδιόμορφο ζήλο δείχνει εδώ και καιρό ο Σάκης Μαυρέλης. Ενας ιδιόμορφος δημοσιογράφος με γλώσσα που θα έκανε και τον Σουρή και τον Αριστοφάνη και τον Διογένη να κοκκινήσει.
—-Ο Μαυρέλης βγάζει την εφημερίδα «TIMES IN KOLONAKI». Όσα γράφει είναι η ουσία και ο τρόπος που τα γράφει είναι η λεπτομέρεια που δεν έχει σημασία. Αυτά που γράφει χρόνια είναι ακριβώς αυτά για τα οποία ορίστηκε εφέτης ανακριτής στη Μύκονο. Για διαφθορά, για πολεοδόμους, για κρατικό μηχανισμό, για αυθαίρετα, για αυτό που λέγεται Μύκονος γράφει ο Μαυρέλης και καταγγέλλει. Θα του έπρεπε ένα βραβείο για την τόλμη του, με συστάσεις να κινείται στα Αριστοφανικά όρια και σε κάθε περίπτωση να αποφεύγει ορισμένες ακραίες εκφράσεις, οι οποίες όμως δεν αφαιρούν τίποτα από την ουσία. Αντίθετα, ένας δίκαιος δικαστής θα τις απέδιδε στην αγανάκτηση του μέσου δημοσιογράφου που χρησιμοποιεί οξύ και δριμύ ύφος και ταυτόχρονα στην ατομική ιδιοπροσωπία του Μαυρέλη, ο οποίος φαίνεται να έχει αγνούς σκοπούς. Και όμως… Αυτή η διαφθαρμένη χώρα κατάφερε να βάλει… φυλακή τον Μαυρέλη για συκοφαντική δυσφήμηση του τοπικού Μητροπολίτη. Έχουμε ακούσει διάφορα για τον Μητροπολίτη αυτόν. Και τα καλύτερα και τα… μη καλύτερα. Και να ισχύουν μόνο τα καλύτερα, το γεγονός ότι δέχθηκε να μπει φυλακή για συκοφαντική δυσφήμηση ο Μαυρέλης τον καθιστά πρόσωπο απορριπτέο από κάθε εκκλησιαστικό αξίωμα. Ειδικά γιατί αφορούν τη Μύκονο, τις αθλιότητες που γίνονται εκεί και επιβεβαίωση ο ορισμός εφέτη ανακριτή. Για να διασκεδαστεί κάθε σκέψη και υποψία, ο εφέτης ανακριτής θα πρέπει να αρχίσει την έρευνα σε βάθος από τον πολεοδόμο, τον Μητροπολίτη, τους πολιτικούς της περιοχής και ιδιαίτερα για το πόσα χρήματα εισπράττονται από τη Μητρόπολη Σύρου και κυρίως από την Τήνο και πού καταλήγουν αυτά. Φυσικά, ιδιαίτερη έρευνα χρειάζεται για τα σπίτια πολιτικών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων και άλλων στη Μύκονο. Αν γίνει πραγματική έρευνα, δεν θα φτάνουν οι φυλακές Κορυδαλλού και το τμήμα επωνύμων που έχουν, στο οποίο διαβιοί και ο πρώην τραπεζίτης Ψωμιάδης… Τυχαία νομίζετε ότι φτάσαμε ώς εδώ; Δείτε μερικά κείμενα από αυτά που έγραψε ο Μαυρέλης και θα καταλάβετε τον βαθμό διαφθοράς της χώρας».
—-Γ) (28-9-2011, “Direct News”). Όπου ο Σατανάς εμπλέκει τον Ποιμενάρχην και δυο ιερείς της μητροπόλεως Σύρου:
«Τον Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο, εμπλέκει ο διαβόητος αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης στο παραδικαστικό κύκλωμα Νο2! Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την “έκθεση ανάλυσης” των χιλιάδων τηλεφωνικών συνομιλιών που έχει καταγράψει ο “αρχικοριός” της ΕΥΠ, προκειμένου να εντοπίσει μια από τις μεγαλύτερες συμμορίες που λυμαινόταν το χώρο της Δικαιοσύνης.Η έκθεση αυτή υπογράφεται από δυο αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής και βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Εφετών, Ισίδωρου Ντογιάκου, που διερευνά την υπόθεση. Τον Μητροπολίτη Σύρου “ανακατεύει” σε συνομιλίες που είχε με το Γιοσάκη ο γνωστός επικοινωνιολόγος και από τους στενούς συνεργάτες του μακαριστού Αρχιεπίσκοπου Αθηνών Χριστόδουλου, Σωτήρης Τζούμας. Συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με την «έκθεση ανάλυσης» – η οποία βρίσκεται στη διάθεση του directnews.gr – στο διάστημα 27 Απριλίου 2010 έως 14 Ιουνίου 2010, Γιοσάκης και Τζούμας είχαν διάφορες τηλεφωνικές συνομιλίες για μια δίκη που θα γινόταν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας. Κατηγορούμενοι, ήταν ο πρωτοπρεσβύτερος του Μητροπολιτικού ναού Μυκόνου και ένας ιερομόναχος ονόματι “Χάρης” οι οποίοι είχαν γνωριμίες με celebrities στο νησί της Μυκόνου και υπεξαιρούσαν εικόνες μεγάλης αξίας για να τις πουλήσουν. στη Λαμία, όπου και συνελήφθησαν. Λίγο πριν την εκδίκαση της υπόθεσης από το Δικαστήριο, ο Γιοσάκης λέει στο Τζούμα ότι αναλαμβάνει να τους “καθαρίσει” αλλά χρειάζονταν 100.000 ευρώ για να δοθούν στους δικαστές της έδρας!!! Ειδικότερα, στην τηλεφωνική επικοινωνία της 27-4-2010 ο Τζούμας, ζητά από το Γιοσάκη να του πει για την υπόθεση που ενδιαφέρει τον «Σύρου», τον οποίο πιθανόν να δει την επόμενη ημέρα και τι ακριβώς πρέπει να γίνει για να «αθωωθεί τελείως».
—-Ο Γιοσάκης αναφέρει πως ο Δεσπότης δεν τον έχει θέσει σε αργία μέχρι τώρα, παρότι η αρχαιοκαπηλία ιερής εικόνας είναι αδίκημα ιδιαίτερης απαξίας.
Προσθέτει μάλιστα πως αν καταδικαστεί ο ιερέας, ο Δεσπότης θα πληγεί βάναυσα, αφού, προφανώς ο κατηγορούμενος είναι χειροτονία του, είναι το άλτερ έγκο (ALTER EGO) του. Σε ερώτηση του Τζούμα, ο Γιοσάκης απαντά πως ο κατηγορούμενος στη δίκη της Λαμίας, λέγεται ΜΑΡΑΓΚΟΣ.
—-Για την ίδια υπόθεση, ο επικοινωνιολόγος με τον αρχιμανδρίτη συνεχίζουν να μιλάνε και άλλες φορές το επόμενο χρονικό διάστημα.
Μια από αυτές ήταν στις 10 Ιουνίου 2010, όπου ο Τζούμας στις 9 το βράδυ καλεί με το 697644**** κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε, τον αρχιμανδρίτη Γιοσάκη, στο 697734**** κινητό τηλέφωνο.
—-Σε κάποια στιγμή της μεταξύ τους συνομιλίας, ο Τζούμας αναφέρει «Α! σου είπα, με πήρε ο Σύρου. Και μου είπε αδελφέ μου σου είπανε πολλά, κάνει ο άνθρωπος, κάνει ότι μπορεί να τα μαζέψει. Αλλά μέχρι τώρα έχει μαζέψει μόνο σαράντα, πενήντα. Από οικονομίες του και τα λοιπά, να του δώσω και εγώ κάτι, είναι πάρα πολλά μου λέει».
Ο Τζούμας στην ίδια συνομιλία συνεχίζει λέγοντας «Σήμερα με πήρε, τώρα, δεν είναι πολύ ώρα. Και του λέω, δικό σας θέμα, όπως λένε στην Αμερική».
  • -Γιοσάκης: Ναι. Κοίταξε, του είπες τι κάνω;
  • -Τζούμας: Θέλετε του λέω να καθαρίσετε; Αυτό είναι το θέμα του λέω, εξαρτάται σε ποιες περιπτώσεις, όταν είναι θέμα ζωής, πουλάς και τον εαυτό σου για να τα καταφέρεις. Εδώ του λέω είναι θέμα μην το «κάτσουνε» μέσα. Και μην αμαυρωθείς και εσύ. Από κει και πέρα ότι θέλετε κάνετε του λέω, δικό μου θέμα είναι; Το έπαιξα και εγώ αδιάφορος.
—-Αμέσως μετά στη συνομιλία, ο Γιοσάκης επαινεί τον Τζούμα, για το χειρισμό του θέματος και τον ρωτάει: «Όχι του είπες και του είχες πει και το άλλο ότι εκατό…».
Ο Τζούμας απάντησε θετικά…
—-Το directnews.gr θεωρεί ότι είναι πλέον καιρός ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, να λύσει τη σιωπή του και να απαντήσει για όλα όσα του καταμαρτυρούνο φίλος τουεπικοινωνιολόγος Σωτήρης Τζούμας και ο Ιάκωβος Γιοσάκης.
—-Γνωρίζει τον ιερέα ΜΑΡΑΓΚΟ με τις κλεμμένες εικόνες;
Τον έχει θέσει σε αργία και αν όχι, γιατί;
Είναι αλήθεια, ότι ο ΜΑΡΑΓΚΟΣ έδινε εκκλησιαστικές εικόνες ανεκτίμητης αξίας, στις οικογένειες Αγγελόπουλου και Εμφιετζόγλου, όπως υποστηρίζει ο Γιοσάκης σε άλλες τηλεφωνικές του συνομιλίες που έχουν υποκλαπεί από την ΕΥΠ;
Είναι κρίμα εάν δεν γνωρίζει τίποτε για τη «στημένη δίκη» να διασύρει το όνομά του ο κάθε Τζούμας και Γιοσάκης, αλλά είναι επίσης απαράδεκτο, εάν αληθεύουν έστω και κατ’ ελάχιστο τα όσα υποστηρίζουν στις συνομιλίες τους τα δυο αυτά πρόσωπα, να διατηρεί τη θέση του…
Το τεκμήριο αθωότητας φυσικά ισχύει για όλους, μέχρις ότου αποφανθεί η Δικαιοσύνη.
Ωστόσο, τα δημόσια πρόσωπα όπως και οι θρησκευτικοί ταγοί υποχρεούνται να μιλούν δημόσια και να ξεκαθαρίζουν τη θέση τους».
Σημ.Λασκ. Το παραπάνω άρθρο, έχει αναδημοσιευθεί, εδώ και πάνω από χρόνο, σε πολλά μπλογκς (ksipnistere, axortagos, arpaktiko, palo κλπ)  χωρίς να έχει καταγραφεί κάποια αντίδραση των θιγόμενων.
—-Δ) Όπου ο Σατανάς εμπλέκει ανωνύμως σε δημοσιεύματα την ως άνω ΕΥΠ, ιερείς (εν οις και αρχιμανδρίτην με δικαστικό παρελθόν), επιχειρηματία, τ.βουλευτή και ένα Πρόεδρο Εφετών, μαζί με πολλούς ακόμη ευυπόληπτους πολίτες, στα δίχτυα του ανακριτού κ.Ντογιάκου, φέρνοντάς μου στο νου παλαιότερο δημοσίευμα (βλ.Ε) της «Ελευθεροτυπίας» στο οποίο αναφέρονται ονόματα και εμπλέκονται τα ίδια επαγγέλματα στην απόχη του ίδιου ανακριτή. Σατανικές συμπτώσεις!
(ΤΟ ΒΗΜΑ, 10/05/2012). Όλα τα άρθρα του συντάκτη σε RSSΠαραδικαστικό κύκλωμα συγκάλυπτε το… παραδικαστικό κύκλωμα.
—-Παραδικαστικό κύκλωμα αποκαλύπτει δικαστικό πόρισμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτό συμμετέχουν εν ενέργεια δικαστές και εισαγγελείς, δικηγόροι, αστυνομικοί, δικαστικοί επιμελητές, επιχειρηματίες κλπ. Πρόκειται για ένα πρόεδρο εφετών στα Ιωάννινα, μία εφέτη στην Αθήνα αλλά και έναν εισαγγελέα πρωτοδικών στα Ιωάννινα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν ήδη ποινική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας, δωροδοκία, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Η δίωξη στρέφεται κατά 20 προσώπων … Πρόκειται για ένα πολιτικό μηχανικό, έναν αρχιμανδρίτη που έχει ήδη απασχολήσει τις δικαστικές αρχές … Η υπόθεση αναμένεται να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή ο οποίος θα οριστεί από την ολομέλεια εφετών που συγκαλείται στις 31 Μαΐου 2012. Η δράση του κυκλώματος αποκαλύφθηκε με την άρση του απορρήτου χιλιάδων συνομιλιών που κατέγραψε η ΕΥΠ. Ετσι, αποκαλύφθηκε ότι στήνονταν συνθέσεις έναντι αμοιβής και απαλλάσσονταν ακόμα και εμπλεκόμενοι στο πρώτο προδικαστικό κύκλωμα. … Η προκαταρκτική εξέταση διερευνήθηκε από τον εισαγγελέα εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο, …”.
«Ο πρόεδρος εφετών που προήδρευσε σε δίκη του αποκαλούμενου παραδικαστικού με εμπλεκόμενους δικηγόρους, έναν επιχειρηματία κι έναν πρώην βουλευτή, φέρεται να συνομιλεί πριν εκδοθεί η απόφαση με εμπλεκόμενους τους οποίους τελικώς απήλλαξε. Ο επιχειρηματίας που καταδικάστηκε κατήγγειλε τον δικαστή για δωροδοκία ενώ εμφάνισε και καταγεγραμμένες συνομιλίες όπου ο εν λόγω εφέτης ζητά χρήματα…».
—-Ε). Ι. ΜΠΟΛΕΤΣΗΣ: «ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟ»….(Κ.Κατή-Ελευθεροτυπία, 3.3.2010). Το ασύλληπτο «παραδικαστικό παρασκήνιο» μιας «στημένης», όπως υποστηρίζει, δικαστικής κρίσης, στο οποίο εμπλέκει τον πρόεδρο του δικαστηρίου, τον συγκατηγορούμενό του, πρώην βουλευτή της Ν.Δ., Π. Μαντούβαλο, τουλάχιστον δύο ιερωμένους με ποινικές εμπλοκές, που ο ένας «έκανε τον ντίλερ του άλλου», … περιέγραψε χθες σε αποκλειστική του συνέντευξή στην «Ε» ο επιχειρηματίας Ι.Μπολέτσης….ο άνθρωπος που μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, αμέσως μόλις κηρύχθηκε ένοχος, κατηγόρησε τον πρόεδρο εφετών, Γιώργο Ευσταθίου, ότι μέσω του Ιάκωβου Γιοσάκη (ο οποίος δικάζεται επίσης για παραδικαστική δράση) επιχειρούσε να του πάρει χρήματα….».
—-Στ.) Υπενθυμίζω ότι συκοφαντίες για εμπλοκή στο παραδικαστικό του Πανιερότατου Σύρου έχουν ξαναδημοσιευθεί και το 2005 χωρίς να αποδειχθεί τίποτα: “Χθεσινό δημοσίευμα (εφημερίδα «City Press») αναφέρεται σε «νέες κασέτες» που εμπλέκουν τους μητροπολίτες Σύρου Δωρόθεο, Σερρών Θεολόγο και Κοζάνης Παύλο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το περιεχόμενο των κασετών «έχει να κάνει με δικαστικές παρεμβάσεις, “ροζ” υποθέσεις και αμφιλεγόμενη διαχείριση σημαντικών ποσών» («Ελευθεροτυπία», 5.2.05). Η είδηση δημοσιεύθηκε και στο “ΒΗΜΑ” το οποίο δεν κατονόμασε τους 3 Ιεράρχες, απλά τους “φωτογράφισε” : «...Όλοι οι στενοί συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου φοβούνται οτι το επόμενο χρονικό διάστημα θα βγουν νέα στοιχεία τα οποία θα εμπλέκουν και άλλους Ιεράρχες σε υποθέσεις σκανδάλων. Δύο Μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδος και ένας της νησιωτικής χώρας βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Καταγγελίες μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει επισήμως σε βάρος τους όμως οι ίδιοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους.».
—-Ζ) Ανακοίνωση Ι.Μ.Σύρου (29.5.2012).
«Ο εκδότης της φυλλάδας «TIMES IN KOLONAKI», οδηγήθηκε εκ νέου στις φυλακές,  για να εκτίσει ποινή 22 μηνών, για τα όσα συκοφαντικά και ανυπόστατα δημοσίευσε και συνεχίζει να δημοσιεύει.  Ο Σεβασμιώτατος, ακόμα και αν τα δημοσιεύματα αυτά στρέφονται πλέον και κατά των αμέσως κατά σάρκα συγγενών του, όπως έχει δηλώσει με το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 1771/21.06.2011 Εγκύκλιο Σημείωμά του, έχοντας σοβαρώτερα  θέματα να ασχοληθεί, συνεχίζει ανεπηρέαστος την επιτέλεση του καθήκοντος και της διακονίας του, και προσεύχεται για την μετάνοιά του και την αναγνώριση των σφαλμάτων του».
Σημ.Λασκ. Ο κ.Μαυρέλης, με αριστοφανική αθυροστομία είναι η αλήθεια, επιμένει να καταγγέλλει στην εφημερίδα του  τον μητροπολίτη Σύρου και στενούς συγγενείς του για σημεία και τέρατα. Αν ο Αγιότατος βαρέθηκε να τον καταδιώκει δικαστικά, σεβόμενος το φόρτο εργασίας των τοπικών δικαστών και έμπλεος τώρα χριστιανικής μεγαθυμίας,  αυτό δεν σημαίνει πως και η αρμόδια Εισαγγελία δικαιούται να αδιαφορεί για τα νέα καταγγελλόμενα. Γιατί μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, μαχόμενος για την ανατροπή του ευρωπαϊκού καπιταλισμού και των μνημονίων, να μην προκάνει να ασχοληθεί με ασήμαντα ζητήματα, αλλά η Δικαιοσύνη, όσο ουτοπικό κι αν ακούγεται αυτό σήμερα, πρέπει να είναι ένα από τα βάθρα της Δημοκρατίας.
***
ΥΓ1
Χρήσιμον ανάγνωσμα: “Τα ιερά μυστήρια των Μυκονίων
ΥΓ2
Δείτε τα κινηματογραφικά βίντεο («Happy day» του Παντ.Βούλγαρη  και «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο» του Ν.Τζίμα), που παραπέμπουν στη φασιστική κόλαση των ξερονησιών της μητρόπολης Σύρου. Πρωταγωνιστούν βασανιστές κληρικοί, ο πορνο Στυλιανός της Πρέβεζας  και ο αρχιμανδρίτης της Ζούρτσας Προκόπης Παπαθεοδώρου (στο πρόσωπο του έκφυλου παπά που υποδύεται ο Κώστας Τζούμας) και ο φασίστας δεσπότης Σύρου Φιλάρετος, που απαιτούσε από τον Πλαστήρα, ανήμερα της Παναγίας, να εκτελεστούν κομμουνιστές. Στις 26.5. ο προσκυνητής της Μακρονήσου «…Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε Τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου Σύρου Φιλαρέτου (Ιωαννίδη)…».



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ εκτονώνεστε ...