6 Απρ 2015

SORRY (ΠΡΩΗΝ) ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ (ΠΑΝΤΑ) ΦΙΛΟΙ... ΑΛΛΑ ΤΟ ΨΕΜΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ...


Πάει πάνω από μια πενταετία που ασχολούμαι, ως καναπεδάτος θεατής, με την υπόθεση της εξόρυξης χρυσού, στη Χαλκιδική. Όχι από «ιδιοτελές ενδιαφέρον» για την υπόθεση αφού δεν έχω μετοχές της Ελντοράντο - άλλα ούτε και... ξενοδοχείο στην Ιερισσό! Το κάνω με μεγάλο ενδιαφέρον απλά και μόνο επειδή αυτή η ιστορία παρουσιάζει μιαν Εργαστηριακή Σημαντικότητα για κάποιον που θέλει να καταλάβει πώς λειτουργεί το πολιτικό σύστημα στη χώρα μας...
«Εξ όνυχος, τον λέοντα», που λέγανε κι οι παλιότεροι – από ένα μικρο παράδειγμα, μπορείς να δεις τη Μεγάλη Εικόνα...
Τι έχουμε λοιπόν, εκεί;
Ας πάμε μια 20ετία πίσω.
Θα χουμε,πάλι, ένα "μακρύ αφήγημα¨"...
Υπομονή!

5 Απρ 2015

Η Αριστερά του μέλι-μέλι και τηγανίτα τίποτα

Ξύλο, χημικά και πετροπόλεμος υπό την προστασία των ΜΑΤ συνόδευσαν το πρωί της Κυριακής τους διαδηλωτές της Χαλκιδικής που για μια ακόμη φορά προσπάθησαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη δηλητηρίαση και την καταστροφή των δασών, της θάλασσας και της ζωής τους.
Όπως καταγγέλλουν πολίτες που βρέθηκαν στην πορεία –μεταξύ αυτών και η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Ιγγλέζη- η αστυνομία έδρασε συναδελφικά με τους εργαζόμενους των μεταλλείων της περιοχής που πετούσαν πέτρες και καδρόνια στους διαδηλωτές. Την επίθεση καταδίκασε και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.
Δύο μέρες πριν τις μαφιόζικες επιθέσεις στις Σκουριές υπήρξε επώνυμη καταγγελία γιατρού για κολπικό έλεγχο συζύγου ενός απεργού πείνας μέσα στο μπάνιο του κελιού του! Το «φαινόμενο» αυτό απασχολεί τις κρατούμενες εδώ και χρόνια, όμως συνεχίστηκε ακόμη και στην περίπτωση των απεργών πείνας, που τόση δημοσιότητα έχει πάρει το θέμα τους και από την καλή αλλά και από την ανάποδη.