18 Φεβ 2015

Οι «καμιά τριανταρια αντιεξουσιαστές» των Σκουριών…


του Κώστα Σωτηρίου*

Εκεί θα αναφερθούν οι σημερινοί ηγήτορες της Κεντρικής Μακεδονίας που αυτοαποκαλούμενοι ως «πολιτικοί καριέρας» απέφυγαν να ασχοληθούν με το θέμα χρησιμοποιώντας την τακτική του στρουθοκαμηλισμού κλπ.
Σήμερα, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να καταγράψουμε κάποιες διάσπαρτες σκέψεις απ” αυτές που τα ΜΜΕ δεν επέτρεψαν να κυκλοφορήσουν στο ευρύ κοινό της Θεσσαλονίκης – Κεντρικής Μακεδονίας.
Κάποτε, ο πρώην Πρωθυπουργός κος Σαμαράς, στις Βρυξέλλες ανέφερε ότι «καμιά τριανταριά αντιεξουσιαστές» δημιουργούν το πρόβλημα στη Χαλκιδική.
Αυτοί, οι «τριάντα αντιεξουσιαστές», ηλικίας 13 έως 80 ετών, άνδρες και γυναίκες, κάποτε κυνηγήθηκαν στα βουνά της Χαλκιδικής με 23 διμοιρίες ΜΑΤ και 2 ελικόπτερα, δύναμη που θα μπορούσε να ελέγχει τον Έβρο στη Θράκη, στέλνοντας γυναικόπαιδα στα νοσοκομεία.
Αυτοί οι «τριάντα αντιεξουσιαστές» δημιούργησαν ταυτόχρονες εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος, με επιπλέον τις συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη, των 15, 25 και 35 χιλιάδων πολιτών, συγκεντρώσεις που τα τελευταία 25 χρόνια, δεν είδε κανένας πολιτικός ηγέτης στη Θεσσαλονίκη.

Οι θέσεις εργασίας και το κόστος της «χρυσής επένδυσης» στη Χαλκιδική: Μύθος και πραγματικότητα

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Aπό τις 26 Ιανουαρίου 2015, κυβέρνηση της χώρας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩN. Τα δύο κόμματα προεκλογικά και η νέα κυβέρνηση έχουν δηλώσει ότι θα ακυρώσουν τη «χρυσή επένδυση» επειδή είναι παράνομη και καταστροφική για το περιβάλλον, την ανάπτυξη της Χαλκιδικής και το δημόσιο συμφέρον. Διευκρινίσθηκε ότι θα διατηρηθούν οι υφιστάμενες μεταλλευτικές δραστηριότητες και οι θέσεις εργασίας.
Η μόνη υφιστάμενη σήμερα εν λειτουργία παραδοσιακή μεταλλευτική δραστηριότητα είναι η εξόρυξη στο μεταλλείο μαύρες πέτρες κάτω από τη Στρατονίκη με το εργοστάσο εμπλουτισμού στο Στρατώνι.