16 Ιουλ 2014

"Θεούσα" της ΔΗΜΑΡ σε παλαιοκομματικό ‘Ποτάμι’

κατηγορεί το πρώην κόμμα της για αντικληρικαλισμό!
Άγιος Χριστόφορος κυνοκέφαλος, ιερός ναός Αγίων Αναργύρων στο Αντρώνι                       Ηλείας (8ος αι)
Άγιος Χριστόφορος κυνοκέφαλος, ιερός ναός Αγίων Αναργύρων στο Αντρώνι Ηλείας (8ος αι)
του Αναγνώστη Λασκαράτου
Είχαμε (8.5.2012)  επισημάνει την απλοϊκή και άδολη πίστη της (εκ ΠΑΣΟΚ) βουλευτίνας της ΔΗΜΑΡ κας Μάρκου:  «Αικατερίνη Μάρκου και Β.Οικονόμου (εκ σοσιαλιστών), βουλευτές ΡΗΜΑΔ, στη λιτανεία του Αγίου Χριστόφορου του Σκυλοκέφαλου (ήταν μισός σκύλος-μισός άνθρωπος) στο Πικέρμι, χοροστατούντος του μητροπολίτη Λούτσας και Χρυσής Αυγής Νίκου Χατζηνικολάου».
Είναι πράγματι συγκινητικό μια βουλευτίνα να πιστεύει σαν τρόφιμη του φιλόπτωχου των Σεραφείμ-Μαρινάκη, πως υπήρξαν κάποτε άνθρωποι με κεφάλι σκύλου στην Αφρική, όπως ο άγιος Χριστόφορος ο Κυνοκέφαλος, σωσίας του θεού Άνουβι, προστάτης των αυτοκινητιστών, και του Σώματος Εφοδιασμού-Μεταφορών του φιλοχρίστου μας Στρατού, πολιούχος του Αγρινίου, επειδή έχει την ιδιότητα να διώχνει το χαλάζι από τα χωράφια (γαυγιζοντας;).
Η κα Μάρκου, όταν βυθιζόταν το ΠΑΣΟΚ, κατέφυγε αρχικά στο αναδυόμενο μέσα στην καταιγίδα ναυαγοσωστικό της ΔΗΜΑΡ και τώρα βυθιζομένου (από τις πολλές μανούβρες) και του σκαφιδίου του μπαρμπα-Φώτη, πηδάει στο ιδιωτικό γκαζάδικο του κυρ Σταύρου, με πλήρωμα κάθε ξέμπαρκο πολιτευτή ευρέως και νεφελώδους φάσματος.

Οι φωνές των διαφωνούντων στο Ισραήλ χάνονται μέσα στην ηχώ των υποστηρικτών του πολέμου



Ισραηλινοί από όλο το πολιτικό φάσμα φαίνεται να υποστηρίζουν την επίθεση στη Γάζα

Ισραηλινοί ακτιβιστές κρατούν πλακάτ κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας εναντίον του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, στο Τέλ Αβίβ στις 9 Ιουλίου (φωτο: AFP)


Του Νέβε Γκόρντον

Εδώ και κάμποσες μέρες, κάποιοι από τους γείτονές μου είπαν ότι έχει έρθει η ώρα «να τους καταστρέψουμε» – εννοώντας είτε τη Χαμάς είτε τους Παλαιστίνιους – «μια για πάντα». Οι ρουκέτες που εκτοξεύονται από τη Γάζα, ξεκάθαρα έχουν ως αποτέλεσμα την άνοδο της υστερίας μέσα στο Ισραήλ.


Παρόλα αυτά, δεν καλλιεργούν μόνο οι δεκάδες Γκραντ το πνεύμα του πολέμου – κυβερνητικοί υπουργοί, μέλη της Κνεσέτ και κορυφαίοι σχολιαστές των μέσων ενημέρωσης επίσης ρίχνουν συνεχώς λάδι στη φωτιά.

15 Ιουλ 2014

“ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ


«Κρυμμένα» και αφορολόγητα 4,7 τρισ. ευρώ!
Και μόνο η φράση «φορολογικός παράδεισος» κρύβει κάτι το μυστηριώδες. Το πιο καλά φυλαγμένο μυστικό τους είναι το πραγματικό κεφάλαιο που βρίσκεται στις μικρές αυτές φορολογικές «οάσεις» του πλανήτη.

Ο νεαρός οικονομολόγος Γκαμπριέλ Ζουκμάν, μετά από συστηματική έρευνα, κατάφερε να δώσει ένα συγκεκριμένο νούμερο, που μοιάζει πραγματικά αστρονομικό: 4,7 τρισ. ευρώ «κρύβονται» στις φορολογικές οάσεις, ποσό που αντιστοιχεί στο 8% του ιδιωτικού πλούτου παγκοσμίως.
Σύμφωνα με τον Ζουκμάν, το ποσό προκύπτει πρωτίστως από αξιόγραφα και funds και δεν συνυπολογίζει για παράδειγμα ασφάλειες ζωής, σκάφη, σαλέ ή πολύτιμα έργα τέχνης που έχουν «χρεωθεί» σε κάποια από τις χώρες που προσφέρουν φορολογική «ασυλία». Σε αυτή την περίπτωση το συνολικό ποσό θα ανερχόταν στο 11% του παγκόσμιου ιδιωτικού πλούτου.
Ο μόλις 27 ετών οικονομολόγος του London School of Economics υπολόγισε ότι εάν τα ποσά αυτά είχαν φορολογηθεί, τα κράτη θα είχαν στη διάθεσή τους επιπλέον 120 δισ. ευρώ ετησίως, που, όπως λέει ο ίδιος, φτάνουν και περισσεύουν για να σβήσουν τα χρέη τους εν μια νυκτί.

14 Ιουλ 2014

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - Η Άλωση Της Βαστίλης

Ένα από τα σημαντικότερα επεισόδια στην πορεία επικράτησης της Γαλλικής Επανάστασης, αν και συμβολικού χαρακτήρα. Συνέβη στις 14 Ιουλίου του 1789 στο Παρίσι και τιμάται ως Εθνική Εορτή της Γαλλίας.

Στα μέσα του 1789 η Γαλλία δονείται από επαναστατικό ενθουσιασμό. Το αριστοκρατικό και φεουδαρχικό καθεστώς της χώρας βρίσκεται υπό κατάρρευση και η λεγόμενη Τρίτη Τάξη (αστοί, αγρότες και λαϊκές τάξεις των πόλεων) διεκδικεί μερίδιο στην εξουσία.