10 Μαΐ 2014

Το ΔΝΤ και οι κοινοί του εγκληματίες, Βενιζέλος, Σαμαράς κλπ. Εδάφιο :Ομόλογα - PSI "Αγγλικό Δίκαιο"


Αποκαλύψεων συνέχεια - Το «Μεγάλο Κόλπο» του Βενιζέλου με το PSI
 Του Θοδωρή Παναγιωτίδη                                                                                                            Τουλάχιστον έκθετος αποδεικνύεται ο νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και μοιραίος ως υπουργός Οικονομικών στην προηγούμενη κυβέρνηση, για τα συμφέροντα των πολιτών και του ελληνικού Δημοσίου. Ο λόγος απλός. Όπως αποδεικνύει το koutipandoras.gr με έγγραφα που αποκαλύπτει, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως υπουργός Οικονομικών, ήταν αυτός που πήρε την απόφαση να προχωρήσει στο PSI και να εντάξει τη διαδικασία στο Αγγλικό Δίκαιο, υποθηκεύοντας την ανεξαρτησία της χώρας και τα περιουσιακά της στοιχεία (έσοδα από ενέργεια, αποθέματα χρυσού, πλουτοπαραγωγικές πηγές) παρά τις αντίθετες προτάσεις της αμερικανικής εταιρείας συμβούλου, που προσέλαβε και πλήρωσε για να εξασφαλίσει τα ελληνικά συμφέροντα. Η αμερικανική εταιρεία Cleary Gottlieb Steen and Hamilton, ορίστηκε από τον Βενιζέλο ως η εταιρεία που θα διαμεσολαβούσε νομικά και θα διαχειριζόταν το σενάριο του PSI. Για την υπόθεση αυτή η εταιρεία έλαβε μερικά εκατομμύρια ως αμοιβή. Στις 4 Αυγούστου 2011, ο Lee Buccheit, μέτοχος της εταιρείας και ειδικός σε θέματα χρηματοοικονομικής διαχείρισης και κρατικού χρέους, με επιστολή του στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΔΔΗΧ Πέτρο Χριστοδούλου, αναφέρει τα αποτελέσματα των επαφών του με τους μεγαλομολογιούχους. Σε αυτή προτείνει εναλλακτικά, προκειμένου να μην υπάρχει νομική ανασφάλεια, η διαδικασία του κουρέματος των ομολόγων να γίνει με το ελληνικό δίκαιο, με δέσμευση απέναντι στους ομολογιούχους ότι πρόκειται για αυτό που θα ισχύει έως την 01/08/2011, δηλαδή ότι θα μένουν ανεπηρέαστοι από τις οποιεσδήποτε νομικές ή πολιτικές μεταβολές. Παρόλα αυτά, ο Βενιζέλος όχι μόνο δεν υιοθετεί την συμφέρουσα για το ελληνικό δημόσιο πρόταση αλλά απ’ ότι πλέον αποκαλύπτεται, έχει προαποφασίσει ένα μήνα πριν, την υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο.

9 Μαΐ 2014

ΜΑΗΣ 68: η επαναστατική «γνώση» του μέλλοντος

οι προλεταριακές επαναστάσεις θα είναι γιορτές ή δεν θα είναι τίποτα(ΚΔ)

«Όλες οι σημαντικές επαναστάσεις που εντυπωσιάζουν τους πάντες, προαναγγέλλονται στο πνεύμα της εποχής από μια μυστική  επανάσταση που δεν είναι ορατή από όλους, και ακόμη λιγότερο από τους σύγχρονους, και που είναι εξίσου δύσκολο να εκφραστεί με λόγια όσο και να κατανοηθεί» ΧΕΓΚΕΛ

 »οι εξεγερμένοι ανακάλυψαν και πάλι αυτό που είχαν ανακαλύψει(ένα αιώνα πριν) οι κομμουνάριοι: η επανάσταση- όπως και η αλήθεια- είναι  το βακχικό όργιο στο οποίο κανείς δεν θέλει να μείνει εγκρατής. ΓΙΩΡΓΟΣ- ΙΚΑΡΟΣ ΜΠΑΜΠΑΣΑΚΗΣ

Το παρακάτω κείμενο είναι η εισήγησης μιας συζήτησης  για το «ΜΑΗ» που δεν έγινε…. 
Η παγκόσμια επαναστατική έκρηξη του Μάη του 68 δεν έγινε εν αιθρία, όπως συνήθως λέγεται. Από πολλές πλευρές έγινε σε μια περίοδο που έχει πολλά κοινά σημεία με την δική μας εποχή, όπως έχει και σημαντικότατες διαφορές, που κάνουν την εποχή μας ακόμη πιο ενδιαφέρουσα και κρίσιμη.
Καταρχήν την εποχή του «Μάη»  είχαμε μια εξάντληση μιας περιόδου καπιταλιστικής επέκτασης που βασίστηκε στο κευνσιανικό  μοντέλο, είχαμε  μια κρίση υπερσυσσώρευση που προκάλεσε την κατάρρευση του μεταπολιτευτικού ταξικού συμβιβασμού κεφαλαίου-εργασίας.
Όπως λόγου χάρη σήμερα έχουμε την κατάρρευση του νεοφιλελεύθερου χρηματιστηριακού μοντέλου ανάπτυξης που στηρίχθηκε εν πολλοίς σε ένα συμβιβασμό κεφαλαίου- εργασίας με βάση την πλασματική χρηματιστηριακή  επέκταση και στα δάνεια και σαφώς έχουμε μια ακόμη βαθύτερη κρίση υπερσυσσώρευσης.

7 Μαΐ 2014

Τι σπρώχνει τον Ευ. Βενιζέλο στις πρόωρες κάλπες

Ο Βενιζέλος μου θύμισε μια ιστορία από τα φοιτητικά μου χρόνια. Σε μια κόντρα με τους φοιτητές σε φροντιστηριακή ώρα, ο καθηγητής “Γομφίος” δήλωσε αυτάρεσκα: “Τι μου λέτε τώρα, όλοι εσείς από τ’ @@ μου κρέμεστε!”. Την άλλη μέρα που ήρθε στη σχολή είδε γραμμένο στον τοίχο το ακόλουθο σύνθημα: “Γομφίε, αν νομίζεις ότι κρεμόμαστε από τ’ @@ σου, κόφτα να πέσουμε!”
4-Gil-Elvgren-pin-up-49
της Μαρίνας Μάνη
Δρόμο χωρίς επιστροφή χάραξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την «απειλή» που εκτόξευσε στο εκλογικό σώμα ότι αν το ΠΑΣΟΚ βγει (βαριά) ηττημένο από τις ευρωκάλπες θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση συνεργασίας – και, μοιραία, θα προκαλέσει πρόωρες (και άμεσες) εθνικές εκλογές.
Αν στο τέλος του δρόμου βρίσκεται η «διάσωση» του πάλαι ποτέ Κινήματος ή η πτώση της κυβέρνησης και οι πρόωρες εθνικές εκλογές θα φανεί σύντομα – και πριν καν κλείσουν οι ευρωκάλπες.

Πηγή:www.capital.gr
Το κλίμα έχει βαρύνει όσο ποτέ και δεν είναι τυχαία η σημερινή, έκτακτη, συνάντηση που θα έχει ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ευ. Βενιζέλο στο Μαξίμου για να καταλήξουν στο πώς θα πορευτούν προς την 25η Μαϊου – και πώς θα κινηθούν την «επόμενη ημέρα».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πήρε την απόφαση «να σκληρύνει το παιχνίδι» μέσα στο Σαββατοκύριακο, όταν, κατά τις πληροφορίες, συνεκτίμησε τα εξής δεδομένα:
- Πρώτον, οι δημοσκοπήσεις δίνουν πολύ χαμηλά ποσοστά στην Ελιά – 4,4% στην τελευταία της Metron Analysis.
- Δεύτερον, το δίλημμα “Σταθερότητα ή ΣΥΡΙΖΑ” ωφελεί… τη ΝΔ στην οποία στρέφονται οι ψηφοφόροι που δεν επιθυμούν “περιπέτειες” και, στον ένα ή στον άλλο βαθμό, δεν  βλέπουν εχθρικά την κυβέρνηση.
- Τρίτον, το “φλερτ” του Γιώργου Παπανδρέου με την ΔΗΜΑΡ αποσυσπειρώνει  ακόμη περισσότερο την (εναπομείνασα) εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ και κάνει ένα τμήμα της να στρέφεται χωρίς ενοχή στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη.

Το δίλημμα που έγινε απειλή

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, η αρχική εκδοχή του εκλογικού διλήμματος, που έθετε θέμα αθροίσματος των κυβερνητικών δυνάμεων ως προϋπόθεση για την κυβερνητική-πολιτική σταθερότητα, εγκαταλείφθηκε όταν διαπιστώθηκε ότι από αυτήν οφελείται η ΝΔ.
“Εάν το άθροισμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι μικρότερο από τον ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να σταθεί”, είχε πει χαρακτηριστικά την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του κόμματος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Σε δύο 24ωρα το δίλημμα έγινε…απειλή, δια στόματος Ευ. Βενιζέλου – και σ΄αυτήν επιμένει: “Το στοίχημα πρακτικά δεν είναι αν θα είναι πρώτη η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ. Το στοίχημα είναι η κυβερνητική σταθερότητα συνολικά και πυλώνας της σταθερότητας είναι η Δημοκρατική Παράταξη το ΠΑΣΟΚ, η Ελιά, που κουβαλάει το βάρος από την αρχή, επί 4-5 ολόκληρα χρόνια”, δήλωσε χαρακτηριστικά χθες.

Όλα για όλα…

Τα στελέχη του που συμφωνούν μαζί του σημειώνουν ότι η νέα εκλογική τακτική είναι “να τα παίξουμε όλα για όλα”, θέτοντας ευθέως στο εκλογικό σώμα την ευθύνη για την πτώση της κυβέρνησης, τις πρόωρες εκλογές και την πολιτική αστάθεια: “Δεν γίνεται το εκλογικό σώμα από τη μια να μη θέλει το ΠΑΣΟΚ και από την άλλη να απαιτεί από αυτό να στηρίζει την κυβέρνηση για να αποτραπεί η αστάθεια. Ας αναλάβουν οι πολίτες τις ευθύνες τους”, είναι μία χαρακτηριστική φράση στελέχους της Χ. Τρικούπη.
Ηχηρή παραμένει, ωστόσο, η σιωπή άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ – και δη κυβερνητικών – ενώ μέχρι στιγμής μόνο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Πάρις Κουκουλόπουλος στήριξε δημοσίως αυτή την τακτική.
Σημειώνεται ότι ο εταίρος του ΠΑΣΟΚ στην Ελιά Ανδρέας Λοβέρδος συμφωνεί με την τακτική και το δίλημμα του κ. Βενιζέλου.

Ανησυχία στο Μαξίμου και… λαϊκές αγορές

Η ανησυχία πάντως είναι διάχυτη στο Μαξίμου:
— Από τη μια αντιλαμβάνονται ότι το ΠΑΣΟΚ “θα παίξει όλα του τα χαρτιά” μέχρι τις ευρωκάλπες, αντιδρώντας ακόμη και σε συμφωνημένες “μνημονιακές” πολιτικές. Αυτό έγινε φανερό χθες με το “είπα-ξείπα” που ακολούθησε στο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, το οποίο ενώ το ψήφισε στην επιτροπή της Βουλής την προηγούμενη εβδομάδα, το “μπλόκαρε” χθες στην Ολομέλεια.
Το ότι μετά από διαβουλεύσεις και συσκέψεις ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης “υπέκυψε” στις αλλαγές που ζητούσε το ΠΑΣΟΚ, εξηγείται από την “κατανόηση της κατάστασης”.

Ορατές οι πρόωρες κάλπες

— Από την άλλη, δεν αποκλείουν – πια – την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες… αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, εάν πράγματι το ΠΑΣΟΚ συντριβεί σε αυτές – μία γεύση αναμένεται να δώσει απόψε ο Α. Σαμαράς στην πρώτη προεκλογική τηλεοπτική συνέντευξη που παραχωρεί στον Antenna.
Οι ίδιες πηγές, αποκλείουν τη λύση “άλλης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή” ακόμη και αν οι αριθμοί το επιτρέψουν, καθώς μία αδύναμη ευρω-πλειοψηφία των δύο κομμάτων θα θέσει θέμα αναντιστοιχίας κυβερνητικής έκφρασης-λαϊκής βούλησης.
Πόσο μάλλον που ο Φ. Κουβέλης έσπευσε χθες να ξεκαθαρίσει ότι το κόμμα του δεν θα ξανασυμπράξει κυβερνητικά με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ…
*Διαβάστε ακόμα
-Κ. Μητσοτάκης: Ο κ. Βενιζέλος προσπαθεί να αυξήσει τα ποσοστά της Ελιάς
-Ν.Μπακογιάννη: Υπάρχει θέμα “Ελιάς”-Κυβερνητικής σταθερότητας
 Τι σπρώχνει τον Ευ. Βενιζέλο στις πρόωρες κάλπες – Capital.gr.
 Πηγή

6 Μαΐ 2014

Η κυρία Φώφη (Τομαή) πάει Βρυξέλλες, συνέχεια…

Θυμάστε το Επίορκη δημόσια λειτουργός στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ;

tomai-large
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: (κλικ για μεγέθυνση!) παρουσιάζουμε την πρώτη και την τελευταία σελίδα, λόγω χώρου…
Διαβάστε τώρα, ένα σπαρακτικό κείμενο του Στέφανου Κασιμάτη στην “Κ” με τίτλο “Η κυρία Φώφη πάει Βρυξέλλες“:
Το ξέρω – μη μου κρύβεστε. Είστε ακόμη υπό το κράτος της υπερβολικής δόσης ευτυχίας, που μας κατέκλυσε όλους, μόλις μάθαμε ότι η διαπρεπής λογοτέχνις, ιστορικός, διπλωματική υπάλληλος κ.λπ. Φωτεινή Τομαή-Κωνσταντοπούλου, η πασίγνωστη «κυρία Φώφη» του υπουργείου της λεωφόρου Βασ. Σοφίας, κατεβαίνει στις ευρωεκλογές με τη Ν.Δ. Οι πάντες παντού, στα καφενεία, τις πλατείες, τα παγκάκια του Ζαππείου, ακόμη και στα κλαδιά των δένδρων, όπου κάθονται τα δημώδη τρία πουλάκια, αναρωτιούνται: μα, πώς έγινε αυτό; Κάποιοι μάλιστα αναρωτιούνται αν είναι αλήθεια και τσιμπιούνται για να βεβαιωθούν ότι δεν ονειρεύονται.
Αρκετά όμως! Σε βαρυσήμαντη συνέντευξή της σε ιστοσελίδα ποδοσφαιρικών συμφερόντων, η κυρία Φώφη, η «γυναίκα έκπληξη», όπως την αποκάλεσαν (για μένα παραμένει η «γυναίκα κατάπληξη»…) εξήγησε πώς προέκυψε η υποψηφιότητά της: «Ο πρωθυπουργός, με τον οποίο με συνδέει μακρόχρονη φιλία, εκτιμούσε πάντα το εθνικό μου έργο μέσα στο υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και τη συνέπεια και την ακεραιότητα του χαρακτήρα μου.

5 Μαΐ 2014

Ουκρανία: το αληθινό πρόσωπο του Ευρωατλαντικού φασιστικού άξονα

Ενός άξονα που καίει ζωντανούς και εκτελεί μαζικά όποιους ανθίστανται!

αστυνομία και νεοναζί μπροστα στο φλεγόμενο κτήριο των συνδικάτων
Δημήτρης Πατέλης - Πολιτική + Οικονομία - 05/05/2014

#
Ουκρανία: το αληθινό πρόσωπο του Ευρωατλαντικού φασιστικού άξονα
Του Δημήτρη Πατέλη
Η καθεστωτική προπαγάνδα και παραπληροφόρηση οργιάζει: συγκαλύπτει, διαστρεβλώνει, παρουσιάζει το μαύρο ως άσπρο και τανάπαλιν. Ρώσοι και ρωσόφονοι είναι τουλάχιστον οι μισοί κάτοικοι της Ουκρανίας, οι πλέον συμπαγείς πληθυσμοί των οποίων βρίσκονται στο πλέον βιομηχανικά ανεπτυγμένο Νοτιοανατολικό ήμισύ της. Ο ίδιος ο όρος “Ουκρανία”, σημαίνει “Ακριτική”. Ερώτηση: ακριτική τίνος;
Οι εξεγερμένοι τ. σοβιετικοί – Ρώσοι, που η φασιστική χούντα τους απαγορεύει τη γλώσσα, τον πολιτισμό και τα στοιχειώδη δικαιώματά τους, βαφτίζονται “φιλορώσσοι” αποσχιστές-αυτονομιστές και “δάκτυλος της Μόσχας”. Τι διεκδικούν; Κύριο σύνθημά τους: “Δεν θα περάσει ο φασισμός”. Δεν αναγνωρίζουν το καθεστώς της χούντας του Κιέβου που προέκυψε από το αντισυνταγματικό ένοπλο φασιστικό πραξικόπημα του Φεβρουαρίου, διεκδικούν διαπραγματεύσεις και δημοψήφισμα για ευρεία οικονομική και πολιτική αυτονομία στα πλαίσια ομοσπονδιοποίησης της χώρας, καθιέρωση της ρωσικής ως ισότιμης επίσημης γλώσσας, έξοδο από το μηχανισμό του ΔΝΤ, της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, αξιοπρεπείς μισθούς, παιδεία, υγεία, ασφάλιση κ.ο.κ.
Η αστική αντεπανάσταση που δρομολογήθηκε με την εποποιία της “περεστρόικα” και τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης κορυφώνεται. Το γεωστρατηγικό σχέδιο που έλκει την καταγωγή του από το Βίσμαρκ και το Χίτλερ (να πεισθούν Ουκρανοί και Λευκορώσοι ότι δεν είναι Ρώσοι και να στραφούν εναντίον των τελευταίων) επανενεργοποιείται. Άλλωστε έχει δοκιμαστεί με επιτυχία στην τ. Γιουγκοσλαβία και αλλού. Οι πράξεις της εμπόλεμης φασιστικής προληπτικής αντεπανάστασης κλιμακώνονται στην Ουκρανία και διεθνώς.
Η απαγόρευση των εορτασμών της επετείου της αντιφασιστικής νίκης του 1945 την 9η Μαΐου  στην Ουκρανία, και η πρόθεση θέσπισης στη θέση της “ημέρας μνήμης για τη σοβιετική κατοχή”, προϊδέαζε για το σχεδιασμό της χούντας.  Τα κρατικά και παρακρατικά όργανα του καθεστώτος του Κιέβου 2.5.14 εξαπέλυσαν δύο συντονισμένες “αντιτρομοκρατικές” δολοφονικές επιχειρήσεις κατά του “εχθρού λαού” στην Οδησσό και στην εξεγερμένη Νοτιοανατολική χώρα.