22 Μαρ 2014

Δωρεάν download 42.000 βιβλίων από το Project Gutenberg


To Project Gutenberg προσφέρει εντελώς δωρεάν 42.000 ebooks, τα οποία μπορείτε να διαβάσετε online αλλά και να τα κατεβάσετε στον υπολογιστή σας.


Δεν χρειάζεται καμία συνδρομή για να τα αποκτήσετε, όμως, αν βρείτε το project ενδιαφέρον και χρήσιμο, μπορείτε να προσφέρετε ένα μικρό ποσό μέσω του donate που υπάρχει στα αριστερά της σελίδας, για να στηρίξετε την προσπάθεια αγοράς και ψηφιοποίησης περισσότερων βιβλίων.

Μπείτε και δείτε ολόκληρη τη συλλογή εδώ.

Καλό διάβασμα!

21 Μαρ 2014

Σε καμιά άλλη χώρα του κόσμου δεν τραγουδήθηκαν νομπελίστες της ποίησης στις ταβέρνες

Σε παγκόσμιο επίπεδο, σε καμία χώρα οι συνθέτες δε μελοποίησαν τόσο πολύ, τόσο καλά τους ποιητές. Διαλέξαμε 29 μελοποιημένα ποιήματα, αυτά που έφεραν όσο τίποτα άλλο την δύναμη των μεγάλων στίχων στον ευρύ κόσμο. Σε κάθε στιγμή, ιστορική, κοινωνική και προσωπική. Και δεν είναι μόνο αυτά, είναι άλλα τόσα και άλλα τόσα, είναι όλη η ζωή μας ένα τραγούδι, ένα ποίημα, είναι όλη η ζωή.
Τα  τραγουδια μπορει να τα  ακουσεται  απο εδω

18 Μαρ 2014

Αμφισβητούν τον ρόλο των λιπαρών στην καρδιοπάθεια!


Σουβλάκια
Το είδος των λιπαρών που τρώμε δεν σχετίζεται τόσο πολύ με τον κίνδυνο καρδιοπάθειας όσο πίστευαν έως τώρα οι ειδικοί, υποστηρίζουν επιστήμονες από τη Βρετανία.
Οι ερευνητές επανεξέτασαν συνδυαστικά τα ευρήματα 72 προγενέστερων μελετών, στις οποίες είχαν συμμετάσχει περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι από 18 χώρες.
Σε άλλες από αυτές είχαν καταγραφεί τα είδη και οι ποσότητες των λιπαρών οξέων που κατανάλωναν οι εθελοντές ή που έφεραν στο αίμα τους, και σε άλλες οι εθελοντές είχαν πάρει συμπληρωμάτων λιπαρών οξέων.
Σε όλες τις μελέτες οι ερευνητές είχαν παρακολουθήσει σε βάθος χρόνου τους εθελοντές τους, για να δουν πόσοι θα εκδήλωναν καρδιολογικά προβλήματα, όπως το έμφραγμα, η στεφανιαία νόσος και η στεφανιαία ανεπάρκεια.
Όπως διαπίστωσαν οι βρετανοί επιστήμονες, κανένα είδος κορεσμένου ή πολυακόρεστου λίπους δεν επηρέαζε σημαντικά τον κίνδυνο καρδιολογικού προβλήματος.

17 Μαρ 2014

Ξέρεις από ΚΟΙΝΣΕΠ;


imagesΓενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης: «Οι δήμοι βρήκαν μια νέα φάμπρικα με καινούργιες ΜΚΟ που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια – Υπάρχει κίνδυνος τα ΚΟΙΝΣΕΠ να γίνουν νέες ΜΚΟ νέες εστίες διαφθοράς»  - Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δηλώνει ένθερμος οπαδός αυτής της φάμπρικας των
Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων
Γράφει ο Θάνος Τάκης
 Ο Ρακιτζής βλέπει φάμπρικα. Ο Μπουτάρης ξέρει από φάμπρικα. Βιομήχανος είναι. Ταυτόχρονα, με την
ιδιότητά του, του Δημάρχου, σε συνέδριο της ΚΕΔΕ, τέλη του 2013, έλεγε: «Πρέπει να δικτυωθούμε και να συνεργαστούμε αποτελεσματικότερα, ώστε να μεγιστοποιήσουμε τις όποιες δυνατότητες έχουμε να στήσουμε κοινωνικές δομές και να εγκαινιάσουμε Κοιν.Σ.Επ (κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις)». Περίεργο αυτό. Ποιοι να “εγκαινιάσουμε”, όταν ο νόμος δεν επιτρέπει τη συμμετοχή σε αυτές, των Δήμων;