2 Ιουν 2015

Ατελείωτο σφαγείο τα ΕΛ.ΠΕ των Λάτση. Ελεύθεροι παραμένουν να γλεντοκοπάν πλουσιοπάροχα οι Λάτσιδες.


| Νεκρός και τ έ τ α ρ τ ο ς εργαζόμενος από το εργοδοτικό έγκλημα στα ΕΛ.ΠΕ., το κάτεργο του Λάτση. (Eδώ θα δούμε και το παρελθόν της δυναστείας Λάτση για όσους δεν το ξέρουν)... Και όμως, η αστική τους δικαιοσύνη, το αστικό τους Σύστημα, κανέναν υπεύθυνο δεν έχει συλλάβει, καμμιά ευθύνη δεν έχει αποδώσει! Οι εφημερίδες την ίδια ώρα γράφουν: "Την υψηλότερη λειτουργική κερδοφορία όλων των εποχών κατέγραψαν τα ΕΛΠΕ το τέταρτο τρίμηνο του 2014, εξέλιξη που αποδίδεται στην αύξηση ρεκόρ σε π α ρ α γ ω γ ή και εξαγωγές"! Θυσία για τα υπερκέρδη των εφοπλιστών οι εργαζόμενοι κι όμως το κράτος (υπόδουλο κι αυτό των εφοπλιστών, υποταγμένες σε κείνους οι κυβερνήσεις) ούτε στην εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας τους υποχρεώνει! Άλλωστε στα ΕΛΠΕ και το ίδιο το "κράτος" συνέταιρος είναι...
"Στα 55 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα κέρδη α' τριμήνου 2015 των ΕΛΠΕ, έναντι ζημιών 18 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα, με τα EBITDA να διαμορφώνονται στα 205 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω των επιδόσεων του κλάδου διύλισης". Νεώτερη και τούτη η είδηση για να μην έχει κανείς αμφιβολία πως εξελίσσεται το 2015.  

 Κατέληξε και τέταρτος σοβαρά τραυματισμένος εργαζόμενος στο εργοδοτικό έγκλημα που έγινε στα ΕΛΠΕ, στις 8 Μάη, από την έκρηξη που σημειώθηκε σε μονάδα του διυλιστηρίου. Πρόκειται για τον 31 ετών Κώστα Μαγγούρα, που νοσηλευόταν στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο με πολλαπλά εγκαύματα.

Στις 23 του μήνα, είχε πεθάνει τρίτος εργαζόμενος, ενώ την Τρίτη 19 Μάη είχαν χάσει τη μάχη με διαφορά ωρών, δύο ακόμη πολυτραυματίες.
Υπενθυμίζεται ότι συνολικά 6 εργάτες είχαν τραυματιστεί από την έκρηξη που σημειώθηκε στο διυλιστήριο και σύμφωνα με τις καταγγελίες του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Αττικής αλλά και των ίδιων των εργαζομένων, τα μέτρα ασφαλείας ήταν ελλιπή, ενώ τις εργασίες πραγματοποιούν συνεργεία που αποτελούνται από ανειδίκευτους εργάτες, οι οποίοι καλούνται να δουλεύουν 12ωρα και 16ωρα, με ελάχιστα διαλείμματα και μεροκάματα πείνας.
Το π ο ι ό ς είναι ο Λάτσης θα το δείτε συνοπτικά εδώ:
"Ο “ευεργέτης” Γιάννης Λάτσης γεννήθηκε το 1910 στο Κατάκολο της Ηλείας κι ήταν γιος ενός φτωχού ψαρά.
Στη διάρκεια της κατοχής υπήρξε συνεργάτης των κατακτητών. Μαυραγορίτης και δοσίλογος και αργότερα εθνικόφρων και αντικομμουνιστής.
“Και κει που έβγαλε τα πολλά λεφτά είναι ότι επειδή είχε γίνει ο πόλεμος του 40,οι αποθήκες του Α.Σ.Ο από τον Πύργο, Αμαλιάδα, Γαστούνη, Λεχαινά, Ανδραβίδα μέχρι την Κόρινθο που όλες ήταν κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής, εξαιτίας του πολέμου,είχαν σταφίδα που δεν είχε εξαχθεί. Κι έπαιρνε ο Λάτσης γύρω στα 10-15 βαγόνια, κάθε τόσο, σταφίδα και την μετέφερε, δικαιολογία τάχα για τα στρατεύματα κατοχής, στην Αθήνα και την πούλαγε με τους Ιταλούς.”
Μετά την απελευθέρωση πέρασε από δικαστήριο δοσιλόγων, το οποίο όμως τον αθώωσε. Οι δίκες των δοσιλόγων της κατοχής ήταν δίκες-παρωδία. Οι υπόδικοι δοσίλογοι συνεργάζονται με γνωστούς Αθηναίους δικηγόρους της εποχής. Καταθέτουν κι ως μάρτυρες υπεράσπισης, εναλλάξ ο ένας στη δίκη του άλλου, απαλλάσσοντας πάντα με τις καταθέσεις τους τον εκάστοτε κατηγορούμενο. Στο τέλος, όλοι σχεδόν αθωώθηκαν και τα δικαστικά έξοδα χρεώθηκαν στο ελληνικό Δημόσιο.
Από τις αποφάσεις του Ειδικού Δικαστηρίου Δοσιλόγων μόνο το 2 με 3% είναι καταδικαστικές.
Το 1972 ο Γ.Λάτσης αγόρασε 1770 στρέμματα στην Ελευσίνα και κατασκεύασε τα διυλιστήρια της Πετρόλα. Η γη των Ελευσινίων Μυστηρίων καταδικάζεται στην μόλυνση και την καταστροφή που έφερε η εκβιομηχάνιση της.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας (για το οποίο η εφημερίδα δικαιώθηκε) κατά τη διάρκεια του πολέμου του 74,με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο Λάτσης με τα δεξαμενόπλοια του τροφοδότησε με πετρέλαιο την Τουρκία.
Την 1 Σεπτεμβρίου 1992, έγινε έκρηξη στην Πετρόλα,όταν έσπασε σωλήνας των εγκαταστάσεων διύλισης και 15 εργάτες εξαερώθηκαν. Αθώοι οι 2 μοναδικοί κατηγορούμενοι.
Τι και αν το Συμβούλιο της Επικράτειας έχει κρίνει παράνομη την ανέγερση του Mall στο Μαρούσι της Lamda Development (συμφερόντων Λάτση). Με ένα νομικό τέχνασμα, το αυθαίρετο βαφτίζεται Στρατηγική Επένδυση. Ούτε 1 ευρώ πρόστιμο.
Όταν οι ξένες τράπεζες (Credit Agricole, Societe General, BCP) αποχώρησαν απο την Ελλάδα, υποχρεώθηκαν να καταβάλλουν 4 δις ευρώ στις ανακεφαλαιοποιήσεις των χρεοκοπημένων τραπεζών που άφηναν. Ο Λάτσης εγκαταλείπει την Eurobank καταβάλλοντας το αστρονομικό ποσό των 0 ευρώ.Όχι μόνο δεν κατέβαλλε τα 2,5 δις που όφειλε στην Eurobank ,αλλά απέκτησε και το 11% της εθνικής.
Το αφεντικό τρελάθηκε
δώρο και το Ελληνικό .
Το Μάρτη του 2014, η κυβέρνηση του Σαμαρά χαρίζει χρέη 660 εκατομύρια στο Βαρδή Βαρδινογιάννη (άλλος ευεργέτης) και 220 εκατομύρια στο Σπύρο Λάτση.
Τα υπόλοιπα χρέη και πρόστιμα είχαν ήδη διαγραφεί με νομοσχέδιο του 2013.
Κι επειδή οι ιθαγενείς πρέπει να θυμούνται το όνομα των “ευεργετών” τους, ώστε να ευεργετούνται κι αυτοί από τους ιθαγενείς, από το 2012 η πρώην θαλαμηγός του Λάτση “Νεράιδα” γίνεται πλωτό μουσείο.
Ο αγορητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος λέει στη βουλή: «Ποιά δωρεά; Εδώ πάνε να κλέψουν το Δημόσιο για να οικονομήσουν,γιατί το μουσείο αυτό ανήκει στο “κοινωφελές” Ίδρυμα του Λάτση και όχι στο ελληνικό Δημόσιο. Μάλιστα, είναι τόσο πατριωτικό αυτό το κοινωφελές Ίδρυμα, που έχει την έδρα του στο Λίχτενσταιν! Είναι τόσο πατριωτικό που πρέπει να το χρηματοδοτήσουμε.”..."
Aναλυτικότερα σε συνδέσμους που θα βρείτε στην ανάρτηση:
   Πηγή https://kapagriniou.wordpress.com/…/%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CF…/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ εκτονώνεστε ...