30 Απρ 2013

O EΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΤΟ 1919

Η μεγάλη Οκτωβριανή επανάσταση του 1917 αφού σύντομα κέρδισε την εξουσία αντιμετώπισε σύντομα την αντεπανάσταση των παλαιών κυρίαρχων της αχανούς χώρας.

Δεν έφταναν όμως οι αντιδραστικοί, σε βοήθεια των αντιδραστικών δυνάμεων έσπευσαν νομίζω κοντά στις 35!!!! χώρες. Στόχος να καταστείλουν την επανάσταση των προλετάριων και της μορφής διακυβέρνησης των Σοβιέτ... Ανάμεσα στις χώρες που έσπευσαν προς διάσωση της αντεπανάστασης και της υπεράσπισης των αντιδραστικών πολιτικών δυνάμεων ήταν και Ελληνικό εκστρατευτικό σώμα.

Από κει και πέρα αφού συνήθισε η Ελλάς έστειλε στρατεύματα και στην διάλυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, στον εμφύλιο της χερσονήσου της Κορέας και στις σημερινές κρίσεις Αφγανιστάν, Γιουγκοσλαβία, Ιράκ κλπ...

Οι αγώνες των μπολσεβίκων και συνολικά του Σοβιετικού προλεταριάτου καθώς και των συμμάχων τους χωρικών ήταν αποφασιστικός. Βρήκα ένα βιβλίο του υπεύθυνου μητροπολίτη του εκστρατευτικού σώματος των Ελλήνων, του αποθανόντα ... άντε κεκοιμισμένου, Παντελεήμων Φωστίνη.

Νομίζω ότι θα σας βοηθήσει στην πιό πλήρη ιστορική περιγραφή, την ανάλυση και θα κατανοήσετε την ψυχολογία των επιτιθεμένων...

Δεν θα ήθελα να πω την γνώμη μου... Όσοι με παρακολουθείτε κατανοείται...


Τι σπάνιο βιβλίο το βρήκα στο scribd το οποίο τώρα το βρίσκω καλή πηγή ενημέρωσις.... Για τον μητροπολίτη αυτό δες την προηγούμενή μου ανάρτηση καθώς και παλαιότερες..



1 σχόλιο:

Εδώ εκτονώνεστε ...