5 Ιουν 2014

Οι φίλοι της “Χρυσής Αυγής”

Μιχάλης Μιχελής
Σ’ αυτή την περίπτωση ταιριάζει απόλυτα ο συγκριτισμός: «Unafacciaaunarazza». Η «Hellas Verona» και η «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών»,  πάντρεψαν πάνω στον αγκυλωτό σταυρό την λαϊκή θυμοσοφία: «Είδε ο γύφτος τη γενιά του κι αναστέναξε η καρδιά του»!
Για να μην χάσουν λοιπόν ευκαιρία, οι φασίστες οπαδοί της ομάδας της Βερόνα, πήγαν σ’ ένα κάμπινγκ της Γαλλίας, γιορτάζοντας το τέλος του πρωταθλήματος Ιταλίας, που βρήκε την αγαπημένη τους ομάδα στην 10η θέση, αλλά και την εκλογική άνοδο των Χρυσαυγιτών στην Ελλάδα!
«Αυτό είναι παρκάρισμα» (συνημμένη φωτογραφία), γράφουν  οι φασίστες οπαδοί της «Hellas Verona» στο ελληνικό site της ομάδας στην Αθήνα. Το γκρουπ αυτό (συνημμένη φωτογραφία), των δήθεν φιλάθλων, είναι ένα από τα κρυφά κομμάτια της Χρυσής Αυγής, που δραστηριοποιείται μεταξύ των ελληνικών ομάδων, ενώ παράλληλα στηρίζουν αντίστοιχους φασιστικούς συνδέσμους οπαδών στην Ευρώπη.

unnamed
Η ομάδα της Βερόνα ονομάστηκε «Ελλάς», μετά από πρόταση ενός καθηγητή κλασικών σπουδών της πόλης, όταν το 1903 ιδρύθηκε το εν λόγω ποδοσφαιρικό σωματείο. Σημειωτέον ότι σήμερα παίζει στην ομάδα αυτή, ο Έλληνας διεθνής Βαγγέλης Μόρας. Η ιταλική ομάδα χαρακτηρίζεται από τις πιο ενδεικτικές, στην παρουσίαση πολυάριθμων φασιστών στις εξέδρες της. Η Βερόνα θεωρείται η «ποδοσφαιρική φασιστική πρωτεύουσα» της Ιταλίας. Οι οργανωμένοι οπαδοί της (στις φασιστικές ομάδες κρούσης), είναι από τις σκληρότερες σε δράσεις. Μάλιστα το  1996 είχαν πρωτοστατήσει σε βίαιες εκδηλώσεις για την ματαίωση της μεταγραφής στην ομάδα «Ελλάς Βερόνα», του Ολλανδού ποδοσφαιριστή από το Σουρινάμ Μάικελ Φέριε. Ήταν η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη ομάδα θα έπαιρνε στις τάξεις της έγχρωμο ποδοσφαιριστή. Η πόλη και το γήπεδο γέμισαν με επιγραφές: « Έξω οι μαύροι από τη Βερόνα»! Ο πρόεδρος της ομάδας τελικά φοβήθηκε και απέσυρε την πρόταση του.
unnamed2
Ας σημειωθεί επίσης, ότι ο δήμαρχος της πόλης Φλάβιο Τόζι (που τώρα είναι μέλος της Λέγκα του Βορά), έχει διακεκριμένο φασιστικό παρελθόν. Πρόσφατα άρχισε κυνηγητό γι αυτούς που σιτίζουν άστεγους, βάζοντας πρόστιμο 500 ευρώ στους «παραβάτες» της δημοτικής εντολής. Οι φασίστες οπαδοί της Βερόνα μετά από τη σύλληψη των Χρυσαυγιτών, είχαν σηκώσει πανό στο γήπεδο της Βερόνα για την απελευθέρωση τους (συνημμένη φωτογραφία).

1 σχόλιο:

Εδώ εκτονώνεστε ...