1 Ιουλ 2013

H τρίτη Αιγυπτιακή επανάσταση σε 2 χρόνια. Εκατομμύρια στους δρόμους κατά του Μορσί!

από Blackpanther

Για όσους παρακολουθούν σοβαρά τα γεγονότα στην Αίγυπτο τα τελευταία χρόνια αντιλαμβάνονται ότι η Αιγυπτιακή επανάσταση που ξεκίνησε πριν δυόμιση χρόνια στην Ταχρίρ κατά του Μουμπάρακ συνεχίζεται κλιμακούμενη φτάνοντας σε νέες κορυφές και σε νέα ορόσημα.
Η πρώτη φάση της επανάστασης ξέσπασε στις 25 Γενάρη του 2011 και γκρέμισε με την μαζικότητα και την αποφασιστικότητα της έναν φαινομενικά ακλόνητο δικτάτορα τον Μουμπάρακ που κράταγε αυταρχικά και σταθερά την εξουσία για περίπου 30 χρόνια. Ήταν το πρώτο επαναστατικό ξέσπασμα που μπόρεσε να συντρίψει μια αδίστακτη αστυνομία εκατομμυρίων ανδρείκελων και να φέρει τον λαό στο προσκήνιο. Για μια εκτενή αναφορά της πρώτης φάσης της Αιγυπτιακής Επανάστασης εδώ: http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2011/02/19/18-%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%83-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%BF-%CE%B7-%CE%B1%CE%B9%CE%B3-2/
Η δεύτερη φάση της επανάστασης ξετυλίχτηκε στο 2012 και εκεί ο στόχος ήταν ο ίδιος ο στρατός της Αιγύπτου που στο πρώτο ξέσπασμα της επανάστασης κράτησε μια σχετικά ουδέτερη στάση σφραγίζοντας την ίδια την μοίρα του αστυνομικού καθεστώτος του Μουμπάρακ. Ήταν μια φάση της επανάστασης που είχε να αντιμετωπίσει την στρατιωτική βία, τις αυθαίρετες συλλήψεις και ένα νέο κύμα βασανιστηρίων…
Η τρίτη και πιο ενδιαφέρουσα φάση της επανάστασης ξετυλίγεται αυτές τις στιγμές! Αυτή την φορά στόχος είναι το ίδιο το κόμμα των αδερφών μουσουλμάνων και ο θρησκευτικός  σκοταδισμός του. Σκοταδισμός  που απειλούσε να πάει την κοινωνία της Αιγύπτου όσον αφορά θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και την ίδια την θέση της γυναίκας σε μια φρικτή οπισθοδρόμιση ΕΝΩ παράλληλα συνεργάζεται με θεσμούς σαν τον ΔΝΤ για την οικονομική υποδούλωση των από κάτω.
Ένα γενναίο κίνημα που έχει αποδείξει ότι έχει ανεξάντλητες δυνάμεις για να κινητοποιεί και να συνεγείρει τον κόσμο είχε μαζέψει δεκάδες εκατομμύρια υπογράφες (συγκεκριμένα 22 εκατομμύρια!) για την προετοιμασία της πιο κρίσιμης αναμέτρησης με της δυνάμεις της συντήρησης και της οικονομικής υποδούλωσης. Κι έφτασε η μέρα που δρέπει τους καρπούς του!
Η 30 Ιούνη 2013 χαρακτηρίζεται πλέον ως η μέρα με τις πιο μαζικές αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις όλων των εποχών στην Αίγυπτο ξεπερνώντας και τους απίστευτους αριθμούς των διαδηλωτών του 2011! 

http://rt.com/news/egypt-milllions-protest-morsi-458/
Εκατομμύρια κόσμου μαζεύτηκε στην θρυλική Ταχρίρ του Καϊρου, στην Αλεξάνδρεια και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Αιγύπτου! Οι αντιδιαδηλώσεις του Μορσί του προέδρου της Αιγύπτου και επικεφαλής των αδερφών μουσουλμάνων φάνταζαν μικροσκοπικές μπροστά σε αυτό το τσουνάμι των εξεγερμένων διαδηλωτών! Όλες οι προσπάθειες του πανικόβλητου καθεστώτος να εξευμενίσουν, να φοβίσουν και να αποτρέψουν αυτό το τεράστιο επαναστατικό τυφώνα έπεσαν στο κενό! 
egypt-milllions-protest-morsi.si
Η επίδειξη δύναμης των επαναστατών ήταν παραπάνω από εντυπωσιακή! Κι αναμένεται ανάλογη συνέχεια. Από την οργή του πλήθους δεν γλύτωσαν ούτε τα κεντρικά γραφεία των αδερφών μουσουλμάνων στο Κάιρο ενώ σε αυτές τις τεταμένες και άκρως επαναστατικές συνθήκες δεν έλλειψαν οι θανατηφόρες συγκρούσεις. (περίπου σε 7 υπολογίζονται οι νεκροί της χθεσινής κινητοποίησης με ακόμη αδιευκρίνιστη την προέλευση τους καθώς οι απελπισμένοι υποστηρικτές του Μορσί δίνουν τις ύστατες μάχες τους για να διασώσουν το συντηρητικό και νεοφιλελεύθερο καθεστώς…)
Αυτός ο νέος ξεσηκωμός που συνιστά την τρίτη και πιο κρίσιμη φάση της Αιγυπτιακής Επανάστασης εμπνεύστηκε τόσο από τον ξεσηκωμό στην Τουρκία όσο και από την Εξέγερση στην Βραζιλία δείχνοντας την αλληλοενίσχυση των εξεγέρσεων στον ελπιδοφόρο 210 αιώνα.
Σύμφωνα με μια ανταπόκριση ενός Άραβα συντρόφου:
Πάνω από 22.000.000 αυτή τη στιγμή πλημμυρίζουν όλες τις πλατείες της Αιγύπτου… 
Όλες οι πλατείες σε όλες τις πόλεις είναι γεμάτες ..ακόμα και οι μικρές πλατείες στα χωριά της Αιγύπτου είναι γεμάτες. Πραγματικά στέκεται κανείς “άφωνος” και περήφανος μπροστά στα εκατομμύρια των πολιτών που δεν τους χωρούν οι εικόνες και οι οθόνες, που έρχονται από όλες τις γωνίες της Αιγύπτου. Η ήττα του Κινήματος των Αδελφών Μουσουλμάνων είναι πια δεδομένη και επιβεβαιωμένη. Η Αίγυπτος δεν συγχωρείς τις προδοσίες και τις κοροϊδίες και τα καπελώματα. Αυτή η παρουσία των εκατομμυρίων αποδεικνύει ότι όταν συμπεριφέρεται κανείς και κοιτάει τους πολίτες μόνο ως πολίτες ενεργοί και μάχιμοι και όχι κουκιά τότε οι πολίτες σαν προσκληθούν να κατέβουν στους δρόμους και στις πλατείες θα τους πλημμυρίζουν. Οι εικόνες που βλέπουμε στις οθόνες των δορυφορικών καναλιών σε καθηλώνουν και μας στέλνουν ξεκάθαρα ότι όχι μόνο οι πολίτες της χώρας αυτής είναι “υπεύθυνοι” και ξέρουν που βάζουν την υπογραφή τους και ξέρουν πως να την τιμούν και πως να πράξουν το χρέος τους…
Σήμερα και τώρα στέκεσαι και θαυμάζεις τις νέες και νέους της Αιγύπτου που για δυο μήνες όργωναν όλες τις πόλεις και χωριά για να συζητήσουν με τους πολίτες και να τους ενημερώνουν για το Κίνημα Ανταρσία. Σ’αυτούς που πήγαν στους πολίτες, στους χώρους εργασία, στα σπίτια και στις σχολές και σχολεία και δεν περίμεναν να έρθουν οι πολίτες …Αυτοί οι νέοι κατέχουν τη τέχνη της εξέγερσης και της επανάστασης. Δεν περιορίζουν τη δράση τους και οράματα τους σε φεστιβάλ και κάμπινγκ και πορείες-δρομολόγια. Ξέρουν πως να ξεσηκώνουν τον λαό και δεν περιμένουν τον λαό να ξυπνήσει μόνο του.
Και:
Η αμερικανική πρεσβεία στο Κάιρο έκλεισε μέχρι τη Δευτέρα και μετέφερε τους μη απαραίτητους υπαλλήλους από την Αίγυπτο…
Το Κατάρ με ειδικό αεροπλάνο μετέφερε μεγάλο μέρος των πολιτών του από το Κάιρο..
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κάλεσαν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη Αίγυπτο… 
Εδώ ας σημειώσουμε ότι οι αδελφοί μουσουλμάνοι είναι το παλιότερο πολιτικό κίνημα της ιστορίας της Αιγύπτου παλιότερο και από το κομμουνιστικό κόμμα της, με ιστορία αγώνων, διώξεων και υποσχέσεων που θύμιζαν στην γενναιοδωρία τους τις παλιότερες υποσχέσεις του πάλαι ποτέ κραταιού σοσιαλιστικού κινήματος. (υποσχέσεις για ισότητα, ριζική αναδιανομή πλούτου, συντριβή του ιμπεριαλισμού κλπ)
Το ότι φτάσαμε αυτό το κίνημα να καταρρεύσει τόσο γρήγορα στην εξουσία (με τις εκτός τόπου και χρόνου συντηρητικές αντιμεταρρυθμίσεις του και την σύμπλευση του με το ΔΝΤ και τα γεράκια του τραπεζικού συστήματος) από ένα τέτοιο λαϊκό σφυροκόπημα είναι απόδειξη της δύναμης των μαζικών απελευθερωτικών και εξεγερσιακών διαδικασιών να αλλάζουν την λαϊκή συνείδηση στο άκρως ριζοσπαστικότερο. Όταν οι λαοί παίρνουν τις τύχες στα χέρια τους ΟΛΑ είναι δυνατά!
Κι αυτό να το θυμόμαστε ενώ έχουμε να αντιμετωπίσουμε την μίζερη φασιστική πραγματικότητα της Ελλάδας…
Μόνο με μαζικό ξεσηκωμό μπορούμε να τους σαρώσουμε κι εδώ και ας αρχίζουμε σοβαρά  να πιστεύουμε σε αυτή την  προοπτική  κάνοντας αυτά που μας αντιστοιχούν  ώστε να γίνει αυτό επιτέλους πράξη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ εκτονώνεστε ...