1 Αυγ 2012

H πώληση της Αγροτικής από κοινούς κλεφτοκοτάδες.

Το φοβερό και τρομερό αντίτιμο από την πώληση της Αγροτικής εκτός από τις δεκάδες απολύσεις είναι το φοβερό ποσό των 95 εκατομμυρίων ευρώ. Αν σκεφθεί κάποιος ότι μόνο τα κώματα των αλητών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν χαρισμένα δάνεια περίπου 270εκατομμύρια ευρώ τότε μπορεί να καταλάβει κανείς ότι κλεφτοκοτάδες διέρρηξαν μέρα μεσημέρι μία στρατηγικής σημασίας τράπεζα. H Αγροτική πουληθηκε για το πε΄ριπου 1/3 των μιζαδανείων του ΠΑΣΟΚουβελι-ΝΔ. 
Η υποθήκευση όλου του αγροτικού κεφαλαίου στα χέρια αδίστακτων μανδαρίνων και εφοπληστών (πχ Βαρδιλογιαννέων) είναι μία ακόμη τραγωδία του ελληνικού λαού…

Ο επόμενος χειμώνας θα είναι ιδιαίτερα βαρύς, και η έλλειψη αγροτικών προϊόντων θα είναι άμεσα  ορατή.

Οι αγρότες μπορούσαν και προμηθευόταν σπόρους και λιπάσματα για τις καλλιέργειες τους,  μετά από ανοιχτά δάνεια με χαμηλά επιτόκια, έστω και αν ήταν ήδη μαυρισμένοι στους μαυροπίνακες των τραπεζιτών. Τώρα η δυνατότητα τους έχει εξαερωθεί πλήρως, οι τραπεζικοί τοκογλύφοι θα οδηγήσουν στην πλήρη κατάρρευση τους αγρότες απομακρύνοντας τους από οποιοδήποτε έσοδο , άρα καλλιέργεια,  άρα πληρωμή προηγούμενων δανείων, συνέπεια  απανωτές κατασχέσεις στον αγροτικό κόσμο και έλλειψη προϊόντων στους πάγκους των λαϊκών.

Κερδισμένοι , μόνο οι πολυεθνικές που έχουν την δυνατότητα να εισάγουν αμφίβολης ποιότητας προϊόντα και να τα τοποθετούν στα ράφια των S/M σε οποιαδήποτε ποιότητα(πχ LIDL κλπ), ο αγροτικός κόσμος έχει ήδη κατασχεθεί, η ζωτικής λειτουργία των αγροτικών κοινοτήτων για την θρέψει της κοινωνίας έχει  εκτελεσθεί..


Το έγκλημα της Αγροτικής έχει τεράστιες κοινωνικές επιπτώσεις, το τίμημα αυτών των γελοίων που διεκπεραίωσαν την “συμφωνία” είναι τόσο ανήθικο όσο και ελάχιστο… κοινώς πολιτικοί κλεφτοκοτάδες,  απένταροι πολιτικά και ηθικά που πρέπει να λογοδοτήσουν με κάθε τρόπο  στην κοινωνία

2 σχόλια:

  1. Πάνω στις τυμπανοκρουσίες των εθνικοπατριωτών που χάρισαν την Αγροτική Τράπεζα(δημόσια αγροτική Ελληνική Γη) στον τραπεζικό υπάλληλο τον Σάλλα, που τον ψάχνουν δικαστές και εισαγγελείς, αποτίουμε φόρο τιμής με ένα τετραπληγικό κείμενο του εθνοπατριώτη της ΝΔ του μπουμπούκου , Φαήλου Κρανιδιώτη..

    Γράφει λοιπόν ο Κρανιδιώτης:

    "Δεν είχα ποτέ κοινωνικά νταραβέρια με τραπεζίτες. Τα ονόματα τους τα ξέρω μόνο από τον Τύπο. Μπίζνες δεν κάνω, κοσμικός δεν είμαι, Μύκονο, Αράχωβα, δεν πάω, μέλος στην Αθηναϊκή Λέσχη δεν είμαι, άρα που να συναντηθούν οι δρόμοι μας; Μόνο σε δικαστικές υποθέσεις έχω δει κάποιους.

    Κατανοώ, με τα στοιχειώδη οικονομικά που γνωρίζω, πως σε μια σύγχρονη δυτική οικονομία πρέπει το τραπεζικό σύστημα να είναι υγιές, για να παρέχει ρευστότητα στις επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες, να κάνουν τις εισαγωγές τους, να χρηματοδοτούν τον εξοπλισμό, τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση τους. Είναι το σύστημα μέσω του οποίου κυκλοφορεί το «αίμα» στον οργανισμό της οικονομίας, το χρήμα.
    Αυτό που σίγουρα ξέρω όμως είναι, πως χρόνια τώρα παίρνουν τα χρήματα του κόσμου με ψίχουλα για επιτόκιο και τον δανείζουν με δεκαπλάσιο. Αυτό που ξέρω είναι πως είχαν υπερκέρδη. Δεν πεινάσανε οι τραπεζίτες μας.
    Ξέρω επίσης πως είχαν μεγάλες απώλειες από το κούρεμα των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου.
    Ξέρω όμως πως τα προηγούμενα χρόνια δάνεισαν δεκάδες δισεκατομμύρια, με «εξωτραπεζικά» κριτήρια, σε ημέτερους και νταβαντζήδες. Θαλασσοδάνεια ολκής, στα πλαίσια της διαπλοκής. Περιμένω λοιπόν, ως πολίτης, με αδημονία να μάθω τα πορίσματα της Blackrock.
    Τα δισεκατομμύρια για την ανακεφαλοποίηση των ελληνικών ιδιωτικών τραπεζών, που είναι εμπορικές επιχειρήσεις και όχι μη κερδοσκοπικά σωματεία Φίλων του Τάλαρου, τα δανείζεται το ελληνικό κράτος. Τουτέστιν θα τα πληρώσουν οι πολίτες με όσα ακουμπάνε με ιδρώτα και αίμα μέσω της φορολογίας.
    Δεν τίθεται λοιπόν θέμα ιδιοκτησιακού καθεστώτος τους; Δεν ξέρω, μπορεί να λέω ανοησίες αδαούς, πάσα απάντηση δεκτή. Απλά σκέφτομαι φωναχτά, ξύνοντας με απορία το αρβανίτικο κεφάλι μου.
    Οι τράπεζες όμως, όπως και όλα, θεσμοί, μέσα παραγωγής, τα πάντα, υπάρχουν υπέρ του Έθνους. Δεν είναι το Έθνος, ο Λαός, που πρέπει να υπηρετεί τις τράπεζες και να υπάρχει υπέρ αυτών και των ιδιωτών μεγαλομετόχων τους.
    Όποιοι λοιπόν θα κάνουν κουμάντο στην οικονομία και θα πάρουν αποφάσεις, αυτό θα πρέπει να το έχουν σοβαρά υπ’ όψιν, αξιοποιώντας τις ικανότητες τους υπέρ αυτών που είναι το πολυτιμότερο κεφάλαιο, οι πολλοί, ο Λαός και όχι η συντεχνία των τραπεζιτών.
    Δεν είμαι ντεμέκ λαϊκή Δεξιά και δήθεν αληθινό Κέντρο της Ιστορίας. Πιστεύω ως το μεδούλι μου στην λαϊκότητα της παράταξης, που έχει πίσω της τον Ίωνα Δραγούμη, τον Συκουτρή, τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου και τον Μαύρο Καβαλάρη. Γιατί για μένα όλοι αυτοί ανήκουν στην ίδια παράταξη. Με πατριωτισμό, κοινωνική συνείδηση, φιλελεύθεροι στην οικονομία αλλά με πίστη στον παρεμβατικό, εποπτικό ρόλο του Κράτους. Για να μην τρώνε οι λίγοι και ισχυροί τους πολλούς.
    Τώρα λοιπόν αρχίζει ένα νέο τμήμα του ταξιδιού μας. Χρέος μας η Αλήθεια, η υπεράσπιση του συμφέροντος των πολλών, των Ελλήνων. Όχι να κάνουμε αέρα. Πολύ περισσότερο τώρα που έχουμε απαιτήσεις από την ηγεσία μας. Μα από αυτήν θα έχουμε, που κρατάει το τιμόνι, από ποιον άλλο; Από το ..Στρατούλη;
    Γιατί ναι, δεν έχει σημασία τι χρώμα έχει η γάτα και για ποιους δούλεψε πριν, αρκεί να πιάνει….
    Φαήλος Κρανιδιώτης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://tvxs.gr/news/ellada/antidrasi-boydoyri-gia-tin-polisi-tis-ate-para-ti-synainesi-dimar
    Αντιδράσεις εντός ΔΗΜΑΡ προκαλεί η πώληση του υγιούς κομμάτι της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς παρά το γεγονός ότι η ΔΗΜΑΡ συναίνεσε σε αυτή την απόφαση.


    Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Οδυσσέας Βουδούρης κατάθεσε ερώτηση για την πώληση της ΑΤΕ στον υπουργό Οικονομικών κάνοντας λόγο για «αναντιστοιχία μεταξύ των κυβερνητικών δεσμεύσεων, των αναγκών του πρωτογενούς τομέα, των συμφερόντων του Ελληνικού δημοσίου αφενός, και των αποφάσεων που ανακοινώθηκαν σχετικά με την ΑΤΕ αφετέρου, τόσο επί της ουσίας όσο και επί της διαδικασίας».

    «Η Κυβέρνηση επέλεξε να αποφασίσει για το θέμα της ΑΤΕ χωρίς διαβούλευση και χωρίς να τεθεί υπόψη της Βουλής. Η οδός αυτή είναι τυπικά νόμιμη αλλά βρίσκεται σε αναντιστοιχία με την πολιτική και ηθική απαίτηση τα κομβικά θέματα που άπτονται στις ιδιωτικοποιήσεις, δηλαδή σε εκχώρηση δημόσιου πλούτου σε ιδιωτικά συμφέροντα, να έχουν την αξιολόγηση και την διαφάνεια που επιτρέπει η κοινοβουλευτική διαδικασία», επισημαίνει.

    Ο Οδυσσέας Βουδούρης στην ερώτησή του υπενθυμίζει την προεκλογική ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη, στην οποία τόνιζε ότι «η Αγροτική Τράπεζα είναι ένας δημόσιος τραπεζικός πυλώνας που δεν πρέπει να κλείσει. Γιατί μέσα της έχει εγγυήσεις αγροτικής γης, που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της και δεν πρέπει να μείνει χωρίς χρηματοδότηση. (…) Υπάρχουν περίπου 7 δισ. € που θα παραμείνουν από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την Αγροτική».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εδώ εκτονώνεστε ...