5 Απρ 2012

ΩΣ ΠΟΤΕ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΨΗΦΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΦΙΛΕ ΤΑΣΟ Μ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ;;;


Το ότι τα συνδικάτα και τα σωματεία δεν βρίσκονται στην καλύτερη τους φάση  για να αντιμετωπίσουν  την ολοένα εντεινόμενη επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών του μορφών δεν οφείλεται μόνο στην ισχύ των τελευταίων.
Οφείλεται και στην βαθιά αντιδημοκρατική λειτουργία των ίδιων και στο πως οι ηγεσίες τους διαπαιδαγωγούν τα μέλη του. Και όταν μιλάμε για ηγεσίες δεν εννοούμε τις ηγεσίες μόνο της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ αλλά δυστυχώς και της αριστεράς και ειδικότερα του ΠΑΜΕ.
Δυστυχώς και επαναλαμβάνω δυστυχώς το τελευταίο διαπαιδαγωγεί τα μέλη του με την παλαιοκομματική λογική της βιομηχανίας  των μεταφερόμενων ψήφων ανά σωματείο για να εξασφαλιστούν οι συσχετισμοί και οι έδρες, τόσο στο ΔΣ, όσο και στο ΕΚΙ, κυρίως στο δεύτερο.
Μέσα στο τελευταίο τριήμερο είχαμε το ίδιο ποταπό και φτηνιάρικο ανήθικο παιχνίδι της  βιομηχανίας των μεταφερόμενων ψήφων σε δυο σωματεία. Στο σωματείο εμποροϋπάλληλων και λοιπών ιδιωτικών υπάλληλων, όπως  κατήγγειλαν μέλη και υποψήφιοι της αγωνιστικής παρέμβασης αλλά  και στο σωματείο ΔΩΔΩΝΗΣ.
Όσο με αφορά σε αυτό το σημείωμα θα ασχοληθώ με την επιβεβαιωμένη και με στοιχεία  διπλοψηφία εννέα συνάδελφων στο εργοστασιακό σωματείο ΔΩΔΩΝΗΣ και στο κλαδικό σωματείο ΜΕΤΑΛΛΟΥ για την ψηφοφορία του ΕΚΙ. Από τους εννέα αγαπητούς συνάδερφους οι δυο ήταν υποψήφιοι με το συνδυασμό του ΠΑΜΕ και αυτοί οι δυο έχουν την κύρια πολιτική ευθύνη για την εν λόγω μεταφορά των ψήφων.


Πρόκειται για τους αγαπητούς κατά τα άλλα Τ. Μ και Π. Μ που σαν υποψήφιοι θα έπρεπε να είχαν μεγαλύτερη συναίσθηση του πως δράνε, παίρνοντας και την πολιτική ευθύνη. Λυπάμαι δε για αυτή την καταγγελία μου ενάντια στους αγαπητούς κατά τα άλλα συναδέρφους και σκέφτηκα να μην την προσωποποιήσω αλλά κάποια πράγματα έχουν  όνομα, διεύθυνση και αριθμό  και σαφέστατα οι ευθύνες δεν είναι μόνο του συστήματος μα και προσωπικές… Και ας μην ρωτάει ο συνάδερφος Τάσος τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής αν εγώ έκανα το ίδιο.., ευτυχώς δεν είμαστε όλοι ίδιοι και ευτυχώς έχουμε καλή μνήμη…
Και πάνω από όλα τις κυριότερες πολιτικές  ευθύνες έχει το ΠΑΜΕ καθώς και ο πολιτικός του οργανισμός το ΚΚΕ που χρησιμοποιεί τις πλέον ανήθικες παλαιοκομματικές μεθόδους για να πάρει ψήφους.  Σύντροφοι αν έτσι ξεκινάμε τον αγώνα για την λαϊκή οικονομία και εξουσία τότε αν ποτέ την πάρουμε τα αποτελέσματα μάλλον θα είναι χειρότερα της Καμπότζης  του Πολ- ποτ και της Βόρειας Κορέας. Και ας μην ξεχνάνε αυτό:  Η επαναστατική πρωτοπορία για να είναι πρωτοπορία πρέπει να χρησιμοποιεί πραγματικά και ουσιαστικά επαναστατικά μέσα και όχι ανήθικους, αντιδημοκρατικούς και παλαιοκομματικούς τρόπους υφαρπαγής της ψήφου.
Κάτω από αυτές τις περιστάσεις οι εκλογές του σωματείου ΔΩΔΩΝΗΣ για το ΕΚΙ είναι άκυρες και με αυτό τον τρόπο νοθεύεται και το σώμα των αντιπροσώπων του ΕΚΙ.  Κατά τα συνέπεια και όσο γίνεται γληγορότερα πρέπει να ξαναγίνουν εκλογές στο σωματείο ΔΩΔΩΝΗΣ για το ΕΚΙ …
Παράλληλα να συνεδριάσει η γενική συνέλευση του σωματείου ΔΩΔΩΝΗΣ και να ζητήσει από τους συναδέλφους εξηγήσεις και συγγνώμη για την συμπεριφορά τους. Και να αποφασίσει η γενική συνέλευση με τι τρόπο πρέπει να αντιμετωπίσει την ανήθικη και ουσιαστικά παράνομη συμπεριφορά των συναδέρφων, ιδιαίτερα αυτών που έχουν πάρει πολιτική και συνδικαλιστική ευθύνη.  Κατά συνέπεια να αποφασίσει αν θέλει να έχει στις τάξεις τέτοια μέλη… Τώρα ήρθε η ώρα στα σωματεία να μιλήσουν οι εργαζόμενοι και όχι οι γραφειοκράτες και οι εργατοπατέρες.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΡΓΥΡΟΣ
Ανεξάρτητος υποψήφιος στις εκλογές του σωματείου ΔΩΔΩΝΗΣ για ΔΣ και ΕΚΙ
απο  το  http://argiros.net/?p=2850

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ εκτονώνεστε ...