19 Ιαν 2016

Softex, με πρόσχημα μια πυρκαγιά βάζουν λουκέτο και πάνε στη Βουλγαρία, αφιέρωμα στην ιστορια της εταιριας και τους αγωνες των εργαζομενων .



Στο δρόμο 130 εργαζόμενοι  με τηλεφωνική ειδοποίηση !
Πίσω από την ιστορία βρίσκεται ένα τραστ χαρτοβιομηχάνων που ελέγχει την αγορά χαρτιού πανευρωπαϊκά.
Στους εργαζόμενους έμεινε μόνο ο δρόμος του αγώνα.
Σε αυτό το μικρό αφιέρωμα προσπαθούμε να παρουσιάσουμε τα γεγονότα και τις συνθήκες που προηγήθηκαν
Την πολυεθνική εταιρεία BOLTON GROUP με έδρα την Ιταλία, που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την BOLTON HELLAS AEBE, καταγγέλλει το υπουργείο Εργασίας για το «λουκέτο» στο εργοστάσιο της SOFTEX (ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΧΑΡΤΟΠΟΙΪΑ), που είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν στο δρόμο 200 εργαζόμενοι.
Το υπουργείο Εργασίας  δηλώνει ότι θα εξαντλήσει κάθε νόμιμη δυνατότητα προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να συνεχίσει η λειτουργία του εργοστασίου και η διατήρηση των θέσεων εργασίας. «Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν είναι πια η χώρα της αυθαιρεσίας σε βάρος της οικονομίας και της εργασίας», αναφέρει.


Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του υπουργείου:
«Πληροφορηθήκαμε ότι η πολυεθνική εταιρεία BOLTON GROUP με έδρα την Ιταλία, που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την BOLTON HELLAS AEBE, αποφάσισε να κλείσει οριστικά το εργοστάσιο της SOFTEX (ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΧΑΡΤΟΠΟΙΪΑ), δημιουργώντας ένα καίριο πλήγμα στην ελληνική βιομηχανία και αφήνοντας στον δρόμο όλους τους εργαζόμενους, περίπου 200.  
»Αφορμή ήταν η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις αρχές Ιουλίου 2015 σε μία μονάδα του εργοστασίου της SOFTEX που δημιούργησε προβλήματα στη παραγωγή. Οι ασφαλιστικές εταιρείες με διάφορες δικαιολογίες και καθυστερήσεις αποφάσισαν να αποζημιώσουν με ένα πολύ μικρό ποσό την εταιρεία. Αυτό αποτέλεσε το “πρόσχημα”, έτσι ώστε αντί να διορθωθεί το πρόβλημα και να συνεχίσει την λειτουργία της η SOFTEX και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, να προχωρήσει η μητρική εταιρεία στο κλείσιμο της μεγαλύτερης ελληνικής βιομηχανίας προϊόντων χάρτου. 
»Το Υπουργείο Εργασίας καταγγέλλει την πολυεθνική εταιρεία και δηλώνει ότι σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση της SOFTEX, θα εξαντλήσει κάθε νόμιμη δυνατότητα προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να συνεχίσει η λειτουργία του εργοστασίου και η διατήρηση των θέσεων εργασίας. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν είναι πια η χώρα της αυθαιρεσίας σε βάρος της οικονομίας και της εργασίας»




Για την πυρκαγιάfwtia-sti-softex-ston-tauro_3.w_l
Φωτογραφία από την πυρκαγιά το καλοκαίρι του 2015
Τον Ιούλιο του 2015 μιά ακόμα πυρκαγιά κατέστρεψε το τμήμα που στεγαζόταν οι λέβητες, στο εργοστάσιο του Βοτανικού. Χρειάστηκαν 4 μέρες για να σβήσει, με συνεχή προσπάθεια από τους εργαζόμενους. 4 και όχι 2 τραυματίστηκαν από πτώση της οροφής τότε. Σε ανακοίνωση του σωματείου το φθινόπωρο τέθηκε το ερώτημα για τη μη επισκευή της ζημιάς, η εργοδότες δεν απάντησαν ποτέ. Ηδη, οι ασφαλιστικές εταιρείες είχαν καταβάλει κάποια χρήματα και είχαν συμφωνήσει να εξοφλήσουν τα τιμολόγια ειδών και εργασιών που απαιτούνταν. Φαίνεται πως με αυτά τα χρήματα, προσπαθούν να κάνουν τη μετεγκατάσταση στη Βουλγαρία.

Για την ιστορία


Σε ένα χρόνο από τώρα η Αθηναϊκή Χαρτοποιία θα συμπλήρωνε ογδόντα χρόνια ζωής. Δεν λέμε γιορτάσει, γιατί οι χαρές για την εταιρία που παρήγαγε το πιο ισχυρό ελληνικό σήμα στην αγορά χαρτιού, το Softex, έχουν ξεχαστεί εδώ και δεκαετίες. Χωρίς προβολή, χωρίς social media, ούτε καν site η εταιρεία δείχνει πραγματικά ξεκομμένη από την σημερινή εποχή. Οι πωλήσεις που πραγματοποιεί, μπορεί κάλλιστα κάποιος να υποθέσει ότι είναι «από κεκτημένη ταχύτητα» και την αγάπη και την εμπιστοσύνη που τρέφει ο Έλληνας καταναλωτής στο χαρτί που κάποτε έμπαινε σε περισσότερα από τα μισά νοικοκυριά στην Ελλάδα.
Η Αθηναϊκή Χαρτοποιία αποχαιρετά για πάντα την παραγωγική διαδικασία μετά από την απόφαση της πολυεθνικής Bolton, στην οποία είχε περιέλθει τα τελευταία 15 χρόνια, υπήρξε μία «αμαρτωλή ιστορία» σχεδόν στο σύνολο της πορείας της. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Η δεκαετία του ’20 ήταν αυτή της πρώτης ελληνικής «βιομηχανικής επανάστασης». Παροχές οικοπέδων από το κράτος για την δημιουργία εργοστασίων, υψηλοί δασμοί στα εισαγόμενα προϊόντα, φθηνά εργατικά χέρια από τους Μικρασιάτες και η πρώτη αστικοποίηση δημιούργησαν ένα ιδανικό περιβάλλον για να αποκτήσει η Ελλάδα ισχυρή χαρτοβιομηχανία. Μία χαρτοβιομηχανία που απευθύνονταν κυρίως στις ανάγκες της υπόλοιπης βιομηχανίας (συσκευασίες, πακέτα τσιγάρων) και δευτερευόντως στον τελικό καταναλωτή. Στα τέλη της δεκαετίας o Ευάγγελος Λαδόπουλος στην Πάτρα θα δημιουργήσει μια χαρτοβιομηχανία που μετά από μερικές δεκαετίες θα γινόταν η μεγαλύτερη των Βαλκανίων. Λίγο πριν ξεκινήσει η παραγωγή το 1929 και καθώς έφταναν τα πρώτα μηχανήματα από την Γερμανία ακτοπλοϊκώς, από ένα «ατύχημα» αυτά θα βρεθούν στην θάλασσα. Ο Λαδόπουλος θα αγοράσει τα μηχανήματα σε πολύ χαμηλότερη τιμή από τους Γερμανούς λόγω εγγύησης. Η ελληνική χαρτοβιομηχανία είχε ήδη δείξει τα πρώτα δείγματα γραφής της.
Το 1937 ο Λαδόπουλος θα βρει απέναντι του έναν ισχυρό αντίπαλο πόλο, τον Κωνσταντίνο Κεφάλα ο οποίος μαζί με τον Γ. Γιαννουλάτο θα δημιουργήσουν στον Βοτανικό την «Αθηναϊκή Χαρτοποιία Ο.Ε.». Με συνεχή δάνεια και μεγάλες επενδύσεις μέχρι το 1974 η βιομηχανία θα έχει πλέον 9 μηχανές χαρτιού (παράγεται κάθε είδους χαρτί: κραφτ, εκτύπωσης-γραφής, χαρτιά υγείας Softex). Οι 88 εργατοϋπάλληλοι του 1945, θα φθάσουν τους 1.030 το 1969, και οι 1.250 τόνοι χαρτιού του 1950 θα φθάσουν τους 59.000 περίπου το 1968 και τους 94.000 το 1972. Νέα δάνεια, περισσότεροι εργαζόμενοι, εκβιασμοί προς την κυβέρνηση με όπλο τις θέσεις εργασίας και ένας φαύλος κύκλος συντηρούνταν για δεκαετίες. Ο συνεχής ανταγωνισμός των δύο μεγάλων βιομηχανιών, Λαδόπουλου και Αθηναϊκής, θα τους οδηγήσει σε μια ξέφρενη κούρσα επενδύσεων, υπερχρέωση και πτώχευση και των δύο. Μία πτώχευση που ήρθε την καλύτερη δυνατή εποχή, αυτή του πρώτου ΠΑΣΟΚ που οδηγούσε τις «προβληματικές» ιδιωτικές επιχειρήσεις στην αγκαλιά του Οργανισμού Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων.
Το 1997, η «καταρρέουσα» όπως την αποκαλούσαν τότε Softex είχε γιγαντωθεί και άλλο όχι όμως στους τομείς που μπορεί να είναι υπερήφανη μία βιομηχανία:
«Ενώ το απαραίτητο προσωπικό, σύμφωνα με όλες τις μελέτες, σε καμιά περίπτωση δεν ξεπερνούσε τα 1.200 άτομα, ως πρόσφατα ήταν ακριβώς διπλάσιο: 2.400 άτομα. Σαν να μην έφθανε αυτό, στα 12 χρόνια όπου βρίσκεται κάτω από τον έλεγχο του ΟΑΕ, η εταιρεία δεν κατόρθωσε να εξυγιάνει τη σταθερά ζημιογόνα μονάδα χαρτοπολτού που διαθέτει στη Δράμα, μονάδα που προκαλεί ζημιές επίσης της τάξεως των 3-4 δισ. δραχμών ετησίως. Οι διοικήσεις που «παρήλασαν» από τη Softex τα τελευταία χρόνια δεν μπόρεσαν παρά να ακολουθήσουν, με μικρά διαλείμματα, τον δρόμο του ξέφρενου τραπεζικού δανεισμού, δηλαδή τον δρόμο που είχε ακολουθήσει από τη δεκαετία του 1970 η οικογένεια Κεφάλα οδηγώντας την επιχείρηση σε αδιέξοδο.Το 1984, όταν η Αθηναϊκή Χαρτοποιία εντάχθηκε στον ΟΑΕ, χρειάστηκε να επιδοτηθεί ουσιαστικά με περίπου 25 δισ. δραχμές για να μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί, ως μέλος του ΟΑΕ πλέον. Σήμερα, 12 χρόνια μετά, βρίσκεται σε μια ανάλογη θέση».
Σε αρκετά ρεπορτάζ της εποχής αναφέρεται ότι ενώ οι μελέτες ανέφεραν ότι το προσωπικό έπρεπε να μειωθεί, καθώς η εταιρεία οδηγούνταν μαθηματικά σε στάση πληρωμών, την επόμενη χρονιά το προσωπικό εμφανίζονταν πλεονασματικό κατά επιπλέον 200 άτομα. Όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει ο τότε πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Χάρτου, Αναστάσιος Κολιόπουλος, για την κατάσταση που είχε περιέλθει η Softex «έφταιγε το Κράτος και το βόλεμα». Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων στην Softex εκείνης της εποχή ζούσε τις καταστάσεις που βιώνει σήμερα το μεγαλύτερο κομμάτι του εργαζόμενου πληθυσμού. Ήταν συνεχώς σε μία κατάσταση αβεβαιότητας με αποτέλεσμα αρκετοί να φύγουν πρόωρα από την ζωή είτε από ασθένειες ήταν αυτοκτονώντας κάτω από το πίεση του άγχους. Όπως ανέφερε ο Αναστάσιος Κολιόπουλος που πρότερα ήταν και αυτός εργαζόμενος στην Softex, πριν φύγει και δημιουργήσει την δική του χαρτοβιομηχανία της ΠΑΚΟ: «οι εργαζόμενοι στις προβληματικές επιχειρήσεις είναι θύματα μιας νοοτροπίας βολέματος που έδινε λύσεις προσωρινές στα προβλήματα των ανθρώπων και καμιά σιγουριά για το μέλλον».

Χαριστική βολή στην αδυναμία της εταιρείας να αυτοκτονήσει ήταν οι συνθήκες της αγοράς που διαμορφώθηκαν εκείνο το διάστημα. Η Softex που δεν μπορούσε να ορθοποδήσει στην δεκαετία του ’80 και του ’90 με όλο τον κρατικό μηχανισμό από πίσω και με μερίδια που ξεπερνούσαν το 50% άρχισε να νιώθει τριγμούς στο χάρτινο βασίλειο της όταν τα private label (σ.σ. τα προϊόντα με το σήμα των σούπερ μάρκετ) άρχιζαν να κερδίζουν έδαφος.
Σε αυτό συνέβαλε και η Αθηναϊκή Χαρτοποιία η οποία παρήγαγε χαρτιά υγείας και κουζίνας για λογαριασμό σούπερ μάρκετ. Μάλιστα έβαλε ένα σημαντικό αυτογκόλ. Όταν κάηκε το εργοστάσιο της στις αρχές της δεκαετίας του ’90 αντί να δώσει την παραγωγή της σε ανταγωνιστικές ελληνικές επιχειρήσεις απευθύνθηκε στην ιταλική χαρτοβιομηχανία ανοίγοντας τον δρόμο για συνεργασίες των Ιταλών με τα εδώ σούπερ μάρκετ ακόμη και μετά την επαναλειτουργία του εργοστασίου της. Ήδη 10 χρόνια πριν και ενώ η Softex είχε περάσει στα χέρια της Bolton και λειτουργούσε ξανά ως ιδιωτική επιχείρηση τα μερίδια της είχαν πέσει στο 21,5% στο χαρτί τουαλέτας, και στο 16,5% στο χαρτί κουζίνας και τις χαρτοπετσέτες όταν την ίδια περίοδο τα private label έλεγχαν σχεδόν το 50% στις χαρτοπετσέτες, και περίπου το 1/3 στις άλλες δύο κατηγορίες. Η κατάσταση τα επόμενα χρόνια έχει αλλάξει δραματικά υπέρ των ανώνυμων προϊόντων με αποτέλεσμα να κλείσουν τα περισσότερα εργοστάσια παραγωγής επώνυμων προϊόντων με τελευταίο όπως όλα δείχνουν αυτό της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας.
Η τηλεφωνική ενημέρωση από την διοίκηση την Πέμπτη ότι το εργοστάσιο στην οδό Χαρτεργατών θα κλείσει είναι μόνο η τελευταία πράξη του δράματος.
Οι περιβόητοι «Ιταλοί» που αναφέρονται στο παραπάνω καφενειακό άρθρο με αντιγραφές από το «Βήμα», δεν είναι άλλοι από τα τωρινά αφεντικά, τη Bolton. Αξίζει να σημειωθεί ότι και άλλες μεγάλες χαρτοβιομηχανίες της χώρας έχουν βάλει «λουκέτο» τα τελευταία χρόνια, όπως η Χαρτοποιία Θράκης (Diana) -που κήρυξε πτώχευση το 2012- και η Delica στην Πάτρα που έκλεισε το 2013. 
Το 2002 έκλεισαν το εργοστάσιο χαρτοπολτού στη Δράμα αφήνοντας άνεργους 450 εργαζόμενους. Τότε, ο ΟΑΕΕ προσπαθούσε να πουλήσει την εταιρεία μεταξύ άλλων στην Bolton. Κι ενώ η μονάδα ήταν καταχρεωμένη από συνεχείς λανθασμένους χειρισμούς της διοίκησης, κατέληξε να σβήσει εντελώς.
Πως στήθηκε η μεταβίβαση της Softex ανακαλύφθηκε πολύ αργότερα:
Οποια πέτρα κι αν σηκώσουν οι ερευνητές των «Luxleaks» και των περιβόητων συμφωνιών φοροαποφυγής, οι οποίοι έχουν επεξεργαστεί μεγάλες ελεγκτικές εταιρείες, όπως PWC, KPMG και Deloitte, όλο και κάποια άμεση ή έμμεση σχέση επιχειρήσεων στην Ελλάδα με το μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου ανακαλύπτουν.
Αυτή τη φορά η υπόθεση που ήρθε στο φως από τα έγγραφα που δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.icij.org εμπλέκουν σε ύποπτες μεταφορές κεφαλαίων την εταιρεία Greek Paper Manufacturing Sarl η οποία έχει εξαγοράσει το 2002 από το Δημόσιο την τότε προβληματική βιομηχανία «Αθηναϊκή Χαρτοποιία – Softex». Σύμφωνα με δημοσίευμα του δημοσιογράφου της εφημερίδας «Τα Νέα», Χάρη Καρανίκα, από τα έγγραφα προκύπτει ότι η εταιρεία Greek Paper Manufacturing Sarl με έδρα το Λουξεμβούργο χρησιμοποιήθηκε ως «κανάλι» από τη μητρική εταιρεία Bolton Group για να μεταβιβαστούν 33 εκατ. ευρώ σε άλλες εταιρείες του ομίλου. Η μεταφορά των κεφαλαίων πραγματοποιήθηκε με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και αγοραπωλησίες μετοχών με ενδιάμεσες εταιρείες του ομίλου Bolton. Τα χρήματα πέρασαν στην GPM με αύξηση κεφαλαίου από τη μητρική στην Ολλανδία και εν συνεχεία αγοράστηκαν μετοχές άλλης θυγατρικής στο Λουξεμβούργο, της BGI Brands. H συμφωνία εγκρίθηκε το καλοκαίρι του 2010 και προέβλεπε ότι θα περνούσαν κεφάλαια από την BGI Brands στη Manitoba France στη Γαλλία.
Η ιταλικών συμφερόντων Bolton Group που σήμερα εδρεύει στο Αμστερνταμ είναι γνωστή στη χώρα μας όχι μόνο από την εξαγορά της Softex, αλλά και από το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων που εμπορεύεται, όπως οι μάρκες UHU, Merito, Overlay, η Rio Mare, η Neutro Roberts κ.ά.



Η Softex ήταν μιά από τις πρώτες βιομηχανίες που οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να λειτουργήσουν μόνοι τους !
Το 1997, όταν η Διαμαντοπούλου προσπαθούσε να τους ξεπουλήσει, εργαζόμενοι αγωνίζονταν να την ξαναστήσουν
Σε πεδίο «μάχης» μετατράπηκε χτες το μεσημέρι η είσοδος του υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν βάναυσα εργαζόμενους της ΣΟΦΤΕΞ ,οι οποίοι διαδήλωναν ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που οδηγεί την εταιρία στο κλείσιμο, στα πλαίσια τετράωρης στάσης εργασίας. Ηταν τόση η αγριότητα των αστυνομικών, που έφτασαν στο σημείο να συλλάβουν εργαζόμενο και να τον κρατήσουν για αρκετή ώρα δεμένο με χειροπέδες, αν και είχε πέσει λιπόθυμος στο δρόμο!Ιδιαίτερα προκλητική ήταν η υφυπουργός Ανάπτυξης, Α. Διαμαντοπούλου,η οποία λίγο μετά τα επεισόδια, ουσιαστικά προανάγγειλε πτώχευση της εταιρίας. Με νέα τετράωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση σήμερα έξω από το υπουργείο απαντούν οι εργαζόμενοι.
Γύρω στις 12.30 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι έφθασαν με πούλμαν μπροστά στο αστυνομοκρατούμενο υπουργείο Ανάπτυξης. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν μπροστά στην είσοδο, μέσα στο υπουργείο, αλλά υπήρχαν και ΜΑΤ κρυμμένα στο γκαράζ του υπουργείου!
Οι εργαζόμενοι, φωνάζοντας «όχι άλλη κοροϊδία» και «κάτω τα χέρια απ’ τηΣΟΦΤΕΞ «, απαίτησαν να συναντηθούν με την υφυπουργό. Ωστόσο, ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων τους ζήτησε να αποχωρήσουν από το δρόμο και να απελευθερώσουν τη μια λωρίδα κυκλοφορίας. Αυτό ήταν το «σπίρτο» που πυροδότησε τα επεισόδια.
Με κλοτσιές και μπουνιές οι αστυνομικοί επιχείρησαν να σταματήσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι, οργισμένοι από την προκλητική στάση της κυβέρνησης, όρμησαν και διέσπασαν τον αστυνομικό κλοιό, ενώ ορισμένοι μπόρεσαν να μπουν μέσα στο υπουργείο.
Σε μια επίδειξη «πυγμής», ομάδα αστυνομικών βρήκε ξεμοναχιασμένο και συνέλαβε τον εργάτη, Δ. Γκριέλα.Αμέσως του φόρεσαν χειροπέδες και επιχείρησαν να τον απομακρύνουν. Μόλις οι υπόλοιποι εργαζόμενοι αντιλήφθηκαν τη σύλληψη, προχώρησαν και τον απέσπασαν από τα χέρια των αστυνομικών. Ταυτόχρονα ο Δ. Γκριέλας, που υποφέρει από άσθμα, έπεφτε λιπόθυμος στη μέση του δρόμου. Πέρασε ένα ολόκληρο τέταρτο, ο εργάτης εξακολουθούσε να είναι λιπόθυμος, αλλά οι αστυνομικοί αρνούνταν να του βγάλουν τις χειροπέδες, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των συγκεντρωμένων. Λίγο μετά ο εργάτης μεταφέρθηκε στα χέρια των συναδέλφων του στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» που βρίσκεται δίπλα. Εκεί του παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες και μετά τις απαραίτητες εξετάσεις έφυγε.
Η διοίκηση του σωματείου και αντιπροσωπεία εργαζομένων συναντήθηκε τελικά με την υφυπουργό, απαιτώντας άμεση χρηματοδότηση της εταιρίας για να μπορέσει να λειτουργήσει, μια και λόγω αδυναμίας να αγοραστούν πρώτες ύλες, οι μηχανές του εργοστασίου έχουν σιγήσει από τη Μ. Πέμπτη. Επίσης απαίτησαν να τους δοθούν τα δεδουλευμένα δυο μηνών που τους οφείλονται.
Η υφυπουργός, «ξεχνώντας» τις προηγούμενες δυο διυπουργικές αποφάσεις για μερική χρηματοδότηση της εταιρίας και για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ισχυρίστηκε ότι «τώρα ψάχνουμε να βρούμε χρήματα»! Εθεσε σαν χρονικό όριο γι’ αυτό τις 15 Μάη, οπότε «αν δεν έχουν βρεθεί χρήματα», θα επιλέξουν ανάμεσα σε δυο λύσεις: Η θα προχωρήσουν σε πτώχευση ή θα θέσουν τη ΣΟΦΤΕΞ σε καθεστώς εκκαθάρισης εν λειτουργία!Η υφυπουργός αρνήθηκε να δεσμευτεί ακόμα και για το πότε θα καταβληθούν οι μισθοί των εργαζόμενων, σημειώνοντας ότι… «προσπαθούμε»!
Οι όλες εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι στα σχέδια της κυβέρνησης είναι το κλείσιμο της εταιρίας, ώστε χωρίς εργαζόμενους και απαξιωμένη πλήρως να τη δώσουν για ένα «κομμάτι ψωμί», ικανοποιώντας πλήρως τις επιθυμίες ισχυρών εκδοτικών και ανταγωνιστικών συμφερόντων.




 
Δείτε περισσότερα :
http://www.rizospastis.gr/searchResults.do?id=16088&publDate=17%2F1%2F2016&searchUID=-2f0701a7%3A15240628ff1%3A-7c2f&searchIndex=0&lastPageNo=30&storyId=&direction=1&pageNo=2
https://athens.indymedia.org/search/?q=softex&start_date_day=0&start_date_month=0&start_date_year=0&end_date_day=0&end_date_month=0&end_date_year=0
Πηγές
http://www.hitandrun.gr/tin-poliethniki-bolton-group-katangeli-i-kivernisi-gia-tou-louketo-sti-softex/
http://news247.gr/eidiseis/weekend-edition/softex-o-79xronos-gigantas-me-ta-xartina-podia.3862761.html
http://www.efsyn.gr/arthro/pos-stithike-i-metavivasi-tis-athinaikis-hartopoiias-0
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ εκτονώνεστε ...