28 Νοε 2014

Η δήλωση της χρονιάς! Σε αντιδιαστολή με ένα ρατσιστικό σύνθημα στον Πειραιά.




























































  Από τον ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ 
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε την νομιμοποίηση πέντε εκατομμυρίων μεταναστών που ζούσαν ήδη στις ΗΠΑ.   

 «Είμαστε ένα κράτος μεταναστών», είπε. 
«Ιρλανδοί, Ιταλοί ή Γερμανοί διέσχισαν τον Ατλαντικό Ωκεανό, Ιάπωνες ή Κινέζοι διέσχισαν τον Ειρηνικό Ωκεανό, αφού πέρασαν το Ρίο Γκράντε ή μετά από μια πτήση που δεν έχει σημασία από πού αναχώρησε στον κόσμο, γενιές μεταναστών έκαναν τη χώρα ετούτη αυτό που είναι»   

Υπήρξαν πολλές αντιδράσεις, αλλά ο Ομπάμα το είπε και το έκανε.   
 Και τότε, όταν τον πίεσαν οι συντηρητικοί και οι ρατσιστές, έκανε τη δήλωση που εγώ θεωρώ ότι είναι το μεγαλύτερο touché που μπορούσε να πει/κάνει,   και ταυτόχρονα η καλύτερη δήλωση της χρονιάς:   

President Obama: "The only people with the right to object to immigration in the US are Native Americans"   
Οι μόνοι που έχουν δικαίωμα να αντιδρούν στη μετανάστευση είναι οι γηγενείς Αμερικάνοι ("Ινδιάνοι"). 

Αυτοί που ενώ ζούσαν μια χαρά στην ήπειρό τους, ξαφνικά είδαν ένα σωρό μετανάστες απ' την Ευρώπη και αλλού να έρχονται, να παίρνουν τη γη τους, να τους σκοτώνουν και να τους περιορίζουν σε μικροσκοπικές περιοχές.   
Αυτοί που ως μετανάστες πήγαν σε μια ήπειρο που κατοικούνταν απ' τους γηγενείς Αμερικανούς και αντί να ενσωματωθούν σκότωσαν, εξόρισαν και κατέκτησαν, οι σημερινοί Αμερικανοί δηλαδή, έχουν το θράσος να γκρινιάζουν για τη μετανάστευση!   
Άλλος ένας πόντος στον Ομπάμα από μένα, που μόνος εναντίον όλων συνεχίζει να κάνει ό,τι μπορεί.      

****   Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα...   Ο δημιουργός WD street art του οικολογικού Mural για τους ιθαγενείς του Αμαζονίου γράφει στο fb του (κι ευχαριστώ τον Δημήτρη Κ.):   How a tribute to Amazon, "the LAST are LOST from LIST", ends up in modern Greece, 2014. 

Τόσο μυαλό είχε αυτός που είδε το έργο, τόσα κατάλαβε, αυτά έγραψε: "Γαμώ την αντιρατσιστική προπαγάνδα, έξω οι ξένοι"... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ εκτονώνεστε ...