26 Μαρ 2012

25η Μάρτη 2012: Μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο η οργή του λαού… Παλλαϊκός ξεσηκωμός!

«Άγιο μίσος, δώσ' μου το χέρι σου»
Τάσος Λειβαδίτης - Μάχη στην άκρη της νύχτας (1952)
Οι διαμαρτυρόμενοι διαδηλωτές στην περιοχή
μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του
συνδικάτου «Εργατική Αλληλεγγύη» προπηλακίζονται,
απωθούνται από τις δυνάμεις καταστολής γιατί
ο πρόεδρος του Συνδικάτου κρατούσε ντουντούκα
η οποία κατασχέθηκε...!
25η Μάρτη 2012, εορτασμός της επανάστασης του 1821: Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί, κάγκελα παντού, τα ΜΑΤ απέκλεισαν περιοχές, ξυλοκόπησαν, προχώρησαν σε συλλήψεις και προσαγωγές, έκαναν χρήση χημικών, τρομοκράτησαν με κάθε μέσο τη νεολαία, τους γέροντες, άνεργους και εργαζόμενους, γυναίκες, άνδρες και παιδιά. Δυνάμεις καταστολής παντού, τρομοκρατία παντού για αδιάφορους και ανυπότακτους, χωρίς διάκριση. Το σιδερόφρακτο «κράτος του νόμου» δεν ανέχεται διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες, ντουντούκες και συνθήματα ενάντια στο δωσίλογο μαύρο αστικό μπλοκ εξουσίας και το υπηρετικό τους προσωπικό στη συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των συμμάχων τους. 
Οι διαμαρτυρόμενοι διαδηλωτές στην περιοχή μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συνδικάτου «Εργατική Αλληλεγγύη» προπηλακίζονται, απωθούνται από τις δυνάμεις καταστολής γιατί ο πρόεδρος του Συνδικάτου κρατούσε ντουντούκα η οποία κατασχέθηκε...!
Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί, κάγκελα παντού, τα ΜΑΤ
απέκλεισαν περιοχές, ξυλοκόπησαν, προχώρησαν σε
συλλήψεις και προσαγωγές, έκαναν χρήση χημικών,
τρομοκράτησαν με κάθε μέσο τη νεολαία, τους γέροντες,
άνεργους και εργαζόμενους, γυναίκες, άνδρες και παιδιά.
Μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο η οργή του λαού… Παλλαϊκός ξεσηκωμός! Η κατεστημένη κοινοβουλευτική αριστερά, ακίνδυνο κατοικίδιο του συστήματος, εθισμένοι στον ιδιότυπο «κομματικό εθνικισμό» υπεράσπισης των κεκτημένων της «ιδιοκτησίας του κόμματος» στάθηκαν εμπόδιο στην περιοχή μας να εκφραστεί πιο μαζικά και οργανωμένα η οργή, ο θυμός και η αντίθεσή των συμπολιτών μας στην καταστροφική πολιτική των μνημονίων. ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξαν το δρόμο της αποχής και της καταγγελίας, υποτάχθηκαν στο κλίμα τρομοκρατίας που ήθελαν οι κυρίαρχοι να επιβληθεί και απουσίασαν από μια μεγάλη μάχη του ταξικού εργατικού λαϊκού κινήματος.
  

Οι «τακτικισμοί», οι παλινωδίες, οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες, οι ακατανόητες «αντιθέσεις και αντιπαλότητες» υπονόμευσαν όλες τις προσπάθειες στην περιοχή μας για μια πιο μαζική πράξη αντίστασης στην πολιτική των μνημονίων που ισοπεδώνει τα πάντα και τους πάντες. Υποδειγματική εξαίρεση οι δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής κομμουνιστικής αριστεράς που δεν λύγισαν και κάλεσαν ανοιχτά και χωρίς περιστροφές: να γίνουν οι παρελάσεις Παλλαϊκές Διαδηλώσεις. Οι αποδοκιμασίες, η οργή και η αγανάκτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας όσων παραβρίσκονταν στην παρέλαση έδειξε πως αυτό μπορούσε να γίνει και έγινε στην περιοχή μας. 
Η δωσίλογη κυβέρνηση του μαύρου αστικού μπλοκ εξουσίας, ο εξανδραποδισμός και η παράδοση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας στη βαρβαρότητα του ελληνικού κεφαλαίου, στην ΕΕ και το ΔΝΤ, η καταστροφική πολιτική των μνημονίων, φάνηκε και σήμερα πως δεν έχει καμιά πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση. Καμιά στημένη δημοσκόπηση, κανένα πολιτικό παιχνίδι οικουμενικής συναίνεσης των κομμάτων, καμιά εκστρατεία πλύσης εγκεφάλου και λοβοτομής από τα "ντόπερμαν της ενημέρωσης" δεν μπορεί να αλλάξει αυτή την πραγματικότητα.
Ευρώπη και ΗΠΑ συγκλονίζονται από την καπιταλιστική κρίση και όχι μόνο η Ελλάδα. Όλος ο αναπτυγμένος καπιταλιστικός κόσμος βυθίζεται από τα βάρη του δημόσιου χρέους και οι πολιτικές που ακολουθούνται σήμερα απλώς επιταχύνουν την καταστροφή. Οι αιτίες είναι βαθύτερες, το πρόβλημα είναι το ίδιο το σύστημα: ο καπιταλισμός. Το πρόβλημα είναι η βασική του αντίθεση ανάμεσα στο κεφάλαιο και την εργασία. Στον άγριο ταξικό πόλεμο που μας έχει κηρύξει η σύγχρονη Ιερά Συμμαχία του μαύρου αστικού μπλοκ εξουσίας καμιά αυταπάτη, ή αυτοί ή εμείς. Το ταξικό εργατικό λαϊκό κίνημα μπορεί να τσακίσει, να ανατρέψει το σιδερόφρακτο καθεστώς της εθελόδουλης άρχουσας αστικής τάξης της χώρας μας και το υπηρετικό τους προσωπικό.
Καμιά αυταπάτη, καμιά αναμονή! 

Αγώνας – Ρήξη – Ανατροπή Τώρα! 


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

O υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου επιβεβαίωσε την παρουσία ελεύθερων σκοπευτών στην παρέλαση στο Σύνταγμα για την επέτειο της 25 Μαρτίου. «Αλίμονο αν δεν υπάρχει ένα πέπλο προστασίας έναντι οποιασδήποτε απειλής», δήλωσε ο Λ. Οικονόμου μιλώντας στην ΝΕΤ...

BINTEO 25/3/2012
Σχόλιο: Επεισόδια "είδαν" τα "ντόπερμαν της ενημέρωσης"...

  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ εκτονώνεστε ...