3 Δεκ 2012

ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΚΤΑΣΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΒΕΡ ΧΟΤΖΑ ΣΤΟΝ ΜΠΕΡΙΣΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΤΙ ΡΑΜΑ

Πολλά από τα βίντεο ιδιαίτερ του 197



Σήμερα ερώτηση ένα συνάδελφο τυχαία τι θρησκεία έχει ο κος Μπερίσα. Χριστιανός ή Μουσουλμάνος ; Απάντησε Μουσουλμάνος. Δεν πέρασε πολύ ώρα και τον ρώτησα Σουνίτης ή Μπεκτασί ; Απάντησε Μπεκτάς...

Ο συνάδελφος είναι από τον σκληρό βορά. Παπικός.... Τώρα όταν ρωτάς ένα άνθρωπο που κατάγετε από την Αλβανία τι θρησκεία έχει είναι σαν να προσπαθήσεις να πιάσεις ένα ΠΡΟΠΟ.... Η θρησκεία εκεί πάνω ήταν και είναι μια βαθειά προσωπική υπόθεση και αυτό είναι εκνευριστικό και γοητευτικό ταυτόχρονα. Η συζήτηση πήγε για τον ηγέτη του Σοσιαλιστικού κόμματος που μας επισκέφτηκε στο ΣΠΟΡΤΙΓΚ και μίλησε σε μια μαζικότατη συγκέντρωση 4.000 ανθρώπων. Κατά την άποψή του και αυτός είναι Μπεκτασής....

Σκέπτηκα, δηλαδή Εμβέρ Χότζα, Μπερίσα και Έντι Ράμα α αντιπολιτευόμενος (ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού κόμματος...!!!!!!!!! σιγά μην χέσω τον σοσιαλισμό του...)  ούλοι αυτοί ήταν και είναι Μπεκτασίδες.... Τι γίνετε εδώ αδέλφια μου ; 


 Πολλά είναι σωστά από αυτό το βίντεο ..... άλλα είναι μπούρδρες.... Οι διωγμένοι είναι Ουνίτες Παπικοί με Ορθόδοξο τυπικό....
 Το μυαλό μου εδώ και καιρό έχει αποκτήσει μια τρομερή κίνηση όσο αφορά την Αλβανία... Προσπαθώ να ανακαλύψω την εσωτερική της δύναμη. Αντλώ τις σκέψεις μου από βιβλία αναφορές ιστορικές... Εντυπωσιάζομαι με τις ικανότητες αυτού του λαού και την δυναμική του.... Ένας λαός που πλάθετε μέσα στο αμώνι των τραγικών διεργασιών των αιώνων... Από την Ιταλία, την Αμέρικα την Αίγυπτο τα Βαλκάνια η ευμετάβλητη πραγματικότητα σφυρηλατεί αυτό το έθνος.... Όποιος δεν έχει εν τω μεταξύ το υπέροχο χοντρό βιβλίο των εκδόσεων ΙΣΝΑΦΗ με θέμα τον Αλβανικό εθνισμό δεν θα καταλάβει τίποτα για την Αλβανία  και τον ρόλο του Μπεκτασισμού στα Βαλκάνια...
Γάμος στην Ουνίτηκη εκκλησιά της Ιταλίας. Λένε ότι ακόμα στα ανώτερα επίπεδα της Αμερικάνικης Μαφίας μιλάν ακόμα την γλώσσα την Αρβανίτηκη... Λένε.... Στο τέλος του βίντεο προσέξτε την ελληνική λειτουργία... Μπέρδεμα ο κόσμος θεέ μου.... Άντε ερμήνευσέ τα χαχα

2 Δεκ 2012

Η σιωπή δεν είναι χρυσός

Του Γιώργου Αυγερόπουλου

Καθώς ένα χρόνο τώρα ασχολούμαι με τη θεματική «Χρυσός στα χρόνια της κρίσης» έχοντας δουλέψει μαζί με τους συνεργάτες μου στην Κολομβία (1), τη Ρουμανία (2) και την Ελλάδα (3), οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες.

Θα συγκρίνω την ελληνική περίπτωση με αυτή της Ρουμανίας (γιατί αν αρχίσω από την Κολομβία πολλοί θα πουν ότι συγκρίνω την Ελλάδα με μια λατινοαμερικανική χώρα και «τι σχέση έχουμε εμείς με αυτούς, εδώ είναι Ευρώπη» και άλλα τέτοια, κατά τη γνώμη μου ευτράπελα).

Πριν απ” αυτό όμως ας θυμηθούμε τι προβλέπουν τα δύο μεταλλευτικά σχέδια:

ΕΛΛΑΔΑ

Το ελληνικό κράτος έχει παραχωρήσει τα μεταλλευτικά δικαιώματα μιας έκτασης 317.000 στρεμμάτων στη Βόρεια Χαλκιδική, πλούσιας σε χρυσό, χαλκό και άλλα μέταλλα, στην καναδική πολυεθνική Eldorado Gold.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται το κοίτασμα χαλκού – χρυσού στις Σκουριές, που σήμερα εκτιμάται ότι αξίζει περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια, δύο προϋπάρχοντα ορυχεία μαζί με τις εγκαταστάσεις τους, 310 σπίτια στο Στρατώνι, καθώς και τα δικαιώματα έρευνας και επέκτασης της εξορυκτικής δραστηριότητας με το άνοιγμα και άλλων μεταλλείων.

Το αντάλλαγμα που πλήρωσε η εταιρεία στο ελληνικό κράτος το 2003 για να αποκτήσει τα παραπάνω ήταν 11 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που έχει χαρακτηριστεί από κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου και από κατοίκους της περιοχής «ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα της χώρας».

Οσοι αντιδρούν στο μεταλλευτικό σχέδιο, υποστηρίζουν ότι η επένδυση θα προκαλέσει ανεπίστρεπτη καταστροφή στο περιβάλλον, με τα οφέλη να είναι λιγότερα από τις απώλειες.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Στη Ρόσια Μοντάνα της Ρουμανίας μια άλλη καναδική εταιρεία, η Gabriel Resources, και το ρουμανικό κράτος θέλουν από το 1997 να εξορύξουν το μεγαλύτερο κοίτασμα χρυσού στο υπέδαφος της Ευρώπης.

Για να το κάνουν αυτό θα ανατινάξουν όλα τα βουνά της περιοχής δημιουργώντας τέσσερα ορυχεία ανοιχτής εξόρυξης και μια μεγάλη δεξαμενή εναπόθεσης αποβλήτων, που θα περιέχει κυάνιο και άλλες τοξικές ουσίες.

Οι κάτοικοι που αντιδρούν λένε ότι αυτό θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες στο περιβάλλον καθώς και στην ιστορική κληρονομιά της Ρόσια Μοντάνα, αφού εκεί βρίσκονται οι πιο καλά διατηρημένες ρωμαϊκές στοές παγκοσμίως.

Οι ιστορικοί λένε πως η ακμή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας οφείλεται ώς ένα βαθμό στο χρυσάφι της Ρόσια Μοντάνα και οι τεχνίτες της εποχής είχαν αναπτύξει ένα δίκτυο υπόγειων στοών για την εξόρυξη, τόσο αριστοτεχνικό, που πολλοί το παρομοιάζουν με υπόγεια Ακρόπολη.

Μπράντλεϊ Μάνινγκ: Ένοχος πριν από τη δίκη


Μπράντλεϊ Μάνινγκ: Ένοχος πριν από τη δίκη

από filistina

« είναι σημαντικό να βγουν …. αισθάνομαι ότι πραγματικά μπορεί να αλλάξει κάτι …. αν βγουν θα είναι καλό για τον κόσμο…είμαστε άνθρωποι…και σκοτωνόμαστε μεταξύ μας…και κανείς δεν τα έχει δει αυτά…και με νοιάζει… Ένας Θεός ξέρει τι θα συμβεί τώρα, ελπίζω να γίνουν συζητήσεις και αλλαγές σε  παγκόσμιο επίπεδο”.
(Μπράντλεϊ Μάνινγκ σε   έναν “ιντερνετικό διάλογο”)

Ο Μπράντλεϊ Μάνινγκ κατηγορείται για τη διαρροή,  του Ημερολόγιου του  Πολέμου στο Αφγανιστάν,  εγγράφων για τον πόλεμο στο Ιράκ,  του βίντεο  collateral murder,  αρχείων του Γκουαντάναμο, αρχείων για τη Σφαγή στο Γκρανάι και τηλεγραφημάτων του State Department –  η μεγαλύτερη διαρροή εγγράφων στην Ιστορία.  Αντιμετωπίζει 22 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης  της  ευρέως επικρινόμενης   «βοήθειας στον εχθρό» και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης χωρίς δικαίωμα έφεσης.

Η ακροαματική διαδικασία  λίγο πριν το στρατοδικείο

Υπάρχει περισσότερη μυστικότητα γύρω από την υπόθεση του  κρατούμενου στρατιώτη Μπράντλεϊ Μάνινγκ ,   απ’ όση υπάρχει για τις δίκες του Γκουαντανάμο Μπέι . Οι ακροάσεις δεν είναι κεκλεισμένων των θυρών  αλλά γίνονται με ύπουλο τρόπο, είναι γεμάτες νομικές παρατυπίες και αποκρύπτουν στοιχεία. Παρέχουν τόσο λίγη πρόσβαση στα μέσα ενημέρωσης,  που το Κέντρο για τα Συνταγματικά Δικαιώματα και πολλές οργανώσεις μέσων ενημέρωσης ζητούν περισσότερη διαφάνεια από το στρατό.  Επιπλέον,  ένας συνασπισμός  μέσων ενημέρωσης κατέθεσε καταγγελία επειδή έγγραφα από τις δικαστικές διαδικασίες συνήθως αποκρύπτονται από τη δημοσιότητα.
Για να αντιμετωπίσει αυτήν την άκρα μυστικότητα, ο δικηγόρος του   Μπράντλεϊ,  David Coombs, έχει δημοσιεύσει τις κινήσεις της υπεράσπισης στο blog του, ώστε το κοινό και τα μέλη των μέσων μαζικής ενημέρωσης να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα έγγραφα για την καλύτερη κατανόηση και ακρίβεια της δίκης του Μπράντλεϊ.
Ο Coombs δημοσίευσε πέντε προτάσεις για την   παρουσίαση  του Μπράντλεϊ στο δικαστήριο, την ακρόαση που έγινε στο Ft. Meade  στις 6-8 Ιούνιου, δίνοντάς μας μια ιδέα για το τι να περιμένουμε. Η πρώτη πρόταση  καταγγέλλει τους χειρισμούς των αποδεικτικών στοιχείων από την κατηγορούσα αρχή,  κρύβοντας προφανώς σχετικό υλικό για να διατηρήσει το πάνω χέρι στην υπεράσπιση.
 «… Η κυβέρνηση έχει αποτύχει να αποκαλύψει αποδεικτικά στοιχεία-κλειδιά που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον Μάνινγκ να  αμυνθεί  των κατηγοριών.    Σχεδόν δύο χρόνια από την σύλληψη του Μάνινγκ, ο στρατός δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει την έρευνα, ούτε των δικών του αρχείων,  για να δει αν υπάρχει κάποιο   όφελος για την υπεράσπιση – όπως είναι νομικά    υποχρεωμένος να κάνει »
Δύο χρόνια από τότε που ξεκίνησε η υπόθεση και μόλις λίγους μήνες πριν από το στρατοδικείο, η υπεράσπιση εξακολουθεί να μην έχει πρόσβαση σε αυτά τα  βασικά αποδεικτικά στοιχεία.

Λίγα λόγια για τον Μπράντλεϊ Μάνινγκ

Ο Μπράντλεϊ Μάνινγκ, ο 24χρονος Αμερικανός στρατιώτης, πρώην  μαθητής στην Ουαλία, είναι τώρα κρατούμενος των   ΗΠΑ και κατηγορείται για διαρροή αποδείξεων στο κοινό για:  εγκλήματα πολέμου,  εκτεταμένες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων,  βασανιστήρια, και πράξεις τρομακτικής βιαιότητας   των ενόπλων δυνάμεων στους πολέμους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.
Στις 6 Ιουλίου 2010 ο στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ, ο οποίος είχε συλληφθεί στα τέλη Μαΐου στο Ιράκ, κατηγορήθηκε για τη διαρροή βίντεο τραβηγμένο μέσα από ελικόπτερο των ΗΠΑ, από επίθεση σε αμάχους στο Ιράκ, στις 12 Ιουλίου 2007. Κατά την επίθεση εκείνη είχαν σκοτωθεί κάπου 12 άτομα συμπεριλαμβανομένων δύο μελών του προσωπικού του πρακτορείου Reuters, ενώ είχαν τραυματιστεί και δυο παιδιά. Το βίντεο μαζί με περαιτέρω υλικό δόθηκε στη δημοσιότητα στις 5 Απριλίου 2010, από την οργάνωση wikileaks  μέσα από το ειδικό site http://www.collateralmurder.com/ και προκάλεσε διεθνή κατακραυγή.
Το συγκλονιστικό βίντεο υπάρχει σε δύο εκδοχές (συντομευμένη και πλήρης):

Στο 82,5% το (συνολικό ) κούρεμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων ! (+ Βίντεο-σχόλιο )

Μετά την ανακοίνωση του κουρέματος γουλί των αποθεματικών του δικαιώνεται ο Ζήκος που ρωτούσε πριν 60 χρόνια..
ποιος είναι αυτός ο πούστης ο ΙΚΑΣ; ( Sofia Lampiki )


Ο Φ. Σαχινίδης είναι ο μόνος από το οικονομικό επιτελείο των κυβερνήσεων Παπανδρέου που κατάφερε να διασωθεί πολιτικά και σίγουρα ξέρει καλά και τα οικονομικά δεδομένα και αυτά που κρύβονται πίσω από τις γραμμές της τελευταίας απόφασης του Eurogroup, γιατί είναι αυτός που ενημερώθηκε από τον Στουρνάρα για λογαριασμό του Βενιζέλου. Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη που έδωσε στον Χατζηνικολάου (Real FM), το πρωί της Τετάρτης, αποκάλυψε πολλά και ενδιαφέροντα.
Το πρώτο και βασικότερο είναι ότι έδωσε μια τάξη μεγέθους για το περιβόητο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, που πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 13 Δεκέμβρη: «Σύμφωνα με τις τεχνικές ασκήσεις που έχουν γίνει φαίνεται ότι η επιδίωξη να μειωθεί το χρέος κατά περίπου 40 δισ. θα προκύψει κυρίως – σε ένα μεγάλο βαθμό, κατά 50% – από την μείωση τους χρέους μέσα από την διαδικασία επαναγοράς των ομολόγων». Αυτό το επιβεβαίωσε και ο Στουρνάρας, το μεσημέρι της ίδιας μέρας, μιλώντας για συνολική μείωση του χρέους κατά 20 μονάδες. Αρνήθηκε, όμως, να πει ποιος είναι ο στόχος για την επαναγορά. «Υπάρχει ένας γενικός στόχος, αλλά έχουμε πει στο Eurogroup να μην κάνουμε ανακοινώσεις για το στόχο αυτό», δήλωσε. Ο Σαχινίδης, όμως, αποκάλυψε ότι ο στόχος της επαναγοράς είναι το μισό του συνολικού στόχου μείωσης του χρέους, δηλαδή πρέπει να επαναγοραστούν ομόλογα ονομαστικής τιμής τουλάχιστον 20 δισ. ευρώ.